Peruskysymyksiä

Kaikki blogit puheenaiheesta Ystävyys

Ihmisten olisi syytä aina palata juurilleen, ja elämän tärkeimpiin kysymyksiin

"Toisen asemaan asettuminen ja hyveiden käyttäminen auttamiseksi vie lopulta sateenkaaren päähän jossa ei ole kultaa vaan lähimmäisen rakkaus."

Charlottes Web, Elokuvaksi 2006. Lastenkirjana maailmansuosiossa. Kirjailija E. B. White. (kirjaa on myyty 45 miljoonaa, ja käännetty yli 23 kielelle.)

Jos elokuva saa aikuisen kyynelehtimään on se taatusti käsittelemisen arvoinen.

Vertailussa: Suomi-Ruotsi-seura /Suomi-Venäjä-seura /Suomi-seura

"Поздравляю! Onneksi olkoon!" Suomi - Venäjä -seuran jäsenlehti Kontakt rinnastaa E Heinäluoman ja P Lehtomäen saamat V Putinin ystävyyspalkinnot sarkastisesti Stalinin Kekkoselle myöntämiin alamaisprenikoihin* ja vinkkaa Karjalan palautusta suurlähettiläs Kuznetsoville Suomi100-juhlavuoden extranumerossaan?

Mikä maa, mikä valuutta

Tulijat ovat aina vaikuttaneet täällä.  Tulijat ovat tienneet hyvää ja kehitys on mennyt eteenpäin. Nytkö kävisi toisin, kun työhaluisia on tulossa ja uudenlaista pääomaa tiedossa?

 

Kuinka monen muinoinen esi-isä tiesi tänne tullessaan mihin maahan tuli. Kenties tänne vain tultiin sattuman kauppaa.  Tällaisesta kertoi kurdiystäväni myös eilen. 

 

Rauha, ystävyys, yhteistyö ja aseistariisunta NYT!

Utsjoki 17.05.2016

Eduskunnalle, valtioneuvostolle ja presidentille

Rauhaisaa joulua

On kulunut muutama päivä yli sata vuotta siitä, kun ihmiskunta osoitti itselleen joulumielen merkityksen. Elettiin ensimmäistä maailmansotaa, mutta rintamalla joulu voitti jopa sodan.

Jouluna 1914 juoksuhaudoissaan maanneet viholliset nousivat varovasti ylös ja halailivat ja kättelivät vihollisiaan. Tupakkaa, suklaata ja muita pieniä lahjoja vaihdettiin "ei-kenenkään-maalla", pelasivatpa jotkut jopa jalkapallo-ottelun vihollisiaan vastaan. Pieni, inhimillinen pilkahdus muutoin niin tuhoisaan sotaan.

Et ole koskaan ollutkaan yksiavioinen

Teksti on pitkä. Sen sisältö on kuitenkin hyvin tärkeä ymmärtää, jotta voimme kasvaa niin yksilöinä kuin yhteisönäkin totuuden ja järkevämmän moraalikäsityksen suuntaan. Suosittele tätä kirjoitusta nuarille, jotka ovat kiinnostuneita parisuhteista. Nuorilla on paljon ihmissuhteita, ja niiden ymmärtäminen auttaa nuorta tasapainoiseen aikuisuuteen.

Naiset ystävinä

Tässä blogissa ei ole kysymys feminismistä, seksuaalisesta suuntautumisesta tai parisuhteesta, vaan ystävyydestä.

Yleisesti voin sanoa, että parhaat ystäväni ovat olleet hamasta lapsuudestani alkaen tyttöjä ja myöhemmin naisia. Parisuhteeni ovat perustuneet paitsi tietysti rakkauteen, niin myös ystävyyteen ja vaikka minulla on takanani kolme avioliittoa, yksi avoliitto ja lukuisa määrä muita seurustelusuhteita, on rinnalla kulkenut aina myös ystäviä, jotka ovat olleet naisia. Se ei ole parisuhteessa ollessani ollut aina aivan ongelmaton juttu.

YYA-sopimuksen allekirjoitus 6.4.1948 Kremlissä – valokuvat retussin kynsiin

YYA-sopimuksen allekirjoitus 6.4.1948 Kremlissä – valokuvat retussin kynsiin

*

YYA-sopimus

http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1948/19480017

allekirjoitukset Moskovassa tiistaina 6.4.1948: Molotov ja Pekkala; http://www.punatahdet.com/kuvat/YYA-sopimus2iso.jpg

*

Monikulttuurisuus Suomessa

Kuinka kauan puhumme maahanmuuttajista. Moni tänne tullut on synnyttänyt uuden tai uusia sukupolviakin  täällä, asunut pienestä pitäen kuten me muutkin. Miksi me nimittäisimme heitä ikuisesti maahanmuuttajiksi? He ovat suomalaisia, joilla on kaksi tai useampikin kulttuuritausta, sinänsä jo rikkaus sekin.

 

Suomi-Venäjä-seura 70-vuotta.

 Vasta vietimme Suomi-Venäjä-seuran (SVS )(ent.Neuvostoliitto) 70-vuotisjuhlia.  Seura perustettiin vuonna 1944. Uuden jännitteisyyden aikana seuran merkitys on kohonnut, vaikka juhlapuhujaa lienee ollut vaikea löytää pakoitteiden seurauksena.

Alla on dokumentti kertoo rauhanhiihdosta ja ystävyyden puolesta vaikeina aikoina. Suomen ulkopolitiikka perustuu itsenäisyyden säilymiseen sodassa, jonka johdosta meillä ei ole itsenäisyyden menettäneiden kansojen traumoja kannettavana. Sota tosin aina on kansakunnan pahin vitsaus. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä