Peruskysymyksiä

Kaikki blogit puheenaiheesta Suurpääoma

Mikä siinä sotepalveluiden kilpailuttamisessa on vaikeaa?

Kerta toisensa jälkeen meille kerrotaan kuinka sotepalveluiden kuten vanhustenhoidon kilpailuttaminen on vaikeaa eivätkä kunnat osaa tehdä sitä oikein. Lukuisia ICT-alan kilpailutuksia vain yrityssektorilla tehneenä ymmärrän, etteivät kokemukseni sieltä ole suoraan verrattavissa tähän vaikeampaan alueeseen, jossa on monia merkittäviä haasteita. Kuitenkin minua kummastuttaa miksi parhaat käytännöt eivät leviä ja toisaalta sitten kunnat saa tarvittavaa tukea kilpailutuksille.

Ode osuu naulan kantaan analyysissään Kokoomuksesta

Osmo Soininvaara analysoi mainiosti Kokoomusta kirjoituksessaan kuvaten kuinka puolue ei oikeastaan aja vapaata kilpailua ja markkinataloutta vaan toimii  pro business sen sijaan, että se olisi aidosti pro market. Soininvaara kuvaa tämän merkittävän eron paremmin kuin sen itse osaisin.

Liiketoiminnan eikä toimivan markkinatalouden puolesta

Soininvaara kuvaa näiden eroa seuraavasti:

Orjuuttajat ja vapaustaistelijat vastakkain

[Nostan tässä uudestaan esille noin 2,5 vuotta sitten julkaisemani blogitekstin hieman päivitettynä. Esille tuomieni ilmiöiden vaikutukset alkavat näkyä konkreettisesti entistä selvemmin yhteiskunnassamme]

Seuraavassa tekstissä lainaan runsaasti edesmenneen ystäväni Antti Torniaisen tekstiä ja ajatuksia. Kyseinen henkilö oli koulutukseltaan filosofian maisteri ja ammatiltaan historian, yhteiskuntatieteiden ja uskonnon opettaja.

Orjuuttajat ja vapaustaistelijat vastakkain

Kysymys on pääomasta ja sen hallinnasta

Pääoman hallitsija käyttää useimmiten hallitsemaansa pääomaa omaksi hyödykseen. Tällä hetkellä meidän suurin pääomakeskittymä on työeläkerahastot, joita suomalaiset rahapiirit hallitsevat. Varojen sijoittamisen kautta nämä pääoman haltijat saavuttavat itselleen ja hyväveli kavereilleen huomattavia taloudellisia hyötyjä ja valta-asemia. 

Kokoomus ei aja asiaasi

En yleensä jaksa argumentoida Kokoomusta vastaan kovin rakentavasti, koska pidän sitä täysin turhana. Kokoomus ei puolueena koskaan puhu todellisesta agendastaan ja sen takia sen väitteisiin vastaaminen on älytöntä, koska on turhaa kommentoida asioita, joilla ei ole mitään tekemistä puolueen todellisten tavoitteiden kanssa.

Nallen hunaja maistuu kitkerältä - tavallisille kansalaisille

Nalle Wahlroos pyyhkii köyhän hihamerkillä pöytää - ja uhkaa, että rikkaat muuttavat pois Suomesta. Minnekö muuttaisivat? Kaikkialla mitat täyttyvät ahneuden lakeijoista ja vierushyvävelijärjestöistä - missäkö olisi se riittävän hyvä paikka, jossa ei kadehtien katsota materiaalisesti rikkaiden kulutuskerskajuhlintaa ja keskinäisjärjestelyahneutta? Missä tämä tarujen eldorado sijaitsee? ---

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä