Peruskysymyksiä

Kaikki blogit puheenaiheesta Pussy Riot

Pussy Riotin Verzilov selvisi myrkyttämisestä

Pjotr Verzilov pääsi sairaalasta viime viikon keskiviikkona. Hän oli joutunut sairaalaan 11. syyskuuta. Kun Verzilov toimitettiin Moskovasta hoitoon Berliiniin, lääkärit tiedottivat, että Verzilov todennäköisesti myrkytettiin.

Pussy Riot perustettiin syksyllä 2011, ja se oli naisten anonyymi poliittinen yhtye. Verzilov oli kuitenkin tärkeä projektin taustavaikuttaja.

Verzilov organisoi tukikampanjaa kahden jäsenen, Nadežda Tolokonnikovan ja Maria Aljohinan jouduttua vankilaan Moskovan Kristus Vapahtajan katedraalissa järjestetystä performanssista vuonna 2012.

Todellinen pimppimellakka

Me olemme saaneet tottua kuinka suomalaiset sananvapauden airueet ovat julistaneet venäläisen Pussy Riot -ryhmän ("pimppimellakka") taistelevan sananvapauden puolesta putinilaista sortoa vastaan.

Venäjä-ilta: " Ohjelma satoi Naton laariin."

Venäjä-illasta on varmaankin sanottu tänään jo lähes kaikki, mutta vähän vielä halusin sekoittaa soppaa pikkuisen lisää.  Otsikon otin omin luvin  Arto Luukkasen erinomaisen hyvästä blogista, jossa hän totesi, että "ohjelma lisäsi Naton kannatusta" ja siitä olen minäkin samaa mieltä. 

Teatraalinen Venäjä?

https://

Kotisokeus on ilmiö joka tarkoittaa että lakkaamme näkemästä tapahtumia ympärillämme koska olemme liian tottuneita niihin. Kuitenkin silmiemme edessä tapahtuu jatkuvasti ja todellisuus syöttää meille draamaa ja huvitusta.

Pussu Riot on aina osanneet tehdä aktioistaan hieman viihdyttäviä muunmuassa koska ovat tutkineet Malevitzinsä tarkkaan.

Obama otti kopin Pussy Riotilta ja Paavo Arhinmäeltä!

On ilmiselvää, että suurin osa suomalaisista tai venäläisistä ei hyväksy lainvastaista kansalaistottelemattomuutta, viherterrorismia niin kuin ei muutakaan terrorismia. Joitakin täällä Suomessa ärsyttää siitä syystä suunnattomasti se, että Sini Saarela saa niin paljon julkisuutta.

Tuo julkisuus olisi käännettävä Venäjän ihmisoikeuksiin kohdistuvaksi julkisuudeksi. Se on suunnattomasti suurempi ja tärkeämpi asia kuin Sini Saarelan tekemiset.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä