Peruskysymyksiä

Kaikki blogit puheenaiheesta Postimaksut

Voi Posti p****le minkä teit

Postilaatikossa Inarin Koppelossa odotti tänään kirje Postilta itseltään. Tämän kirjeen olivat saaneet kuljetettua ajoissa perille, vaikka muuten toimitusvarmuudessa on viimeisinä vuosina ollut jatkuvia puutteita. Niihin eivät ole auttaneet valitukset ja yhteydenotot, vaan harva se päivä on joku kansalainen Lapista ottanut yhteyttä kertoakseen, kuinka lasku saapui eräpäivän jälkeen tai kuinka Lapin keskussairaalaan varattu vastaanottoaika meni ohitse kirjeen saavuttua jälkikäteen.

Postimaksut nousevat - lisääntyykö nyrkkiposti?

Sain viikolla vedenkulutuksen mukaisen tasauslaskun postilaatikkoon mutta ilman postimerkkiä. Lieneekö poikkeavaan jakotapaan ollut syynä uhkaamassa ollut lakko, jonka vuoksi laskut toimitettiin suorajakeluna kuluttajille. Näin ehkä haluttiin varmistaa että kaikki saavat laskunsa ajoissa ennen eräpäivää.

Uutisten mukaan postimaksut nousevat vuodenvaihteessa ja yhtenä syynä mainittiin lisääntynyt verkonkäyttö. Postin toiminnassa näyttää toimivan sama logiikka kuin sähkönkulutuksessa. Kun käyttö vähenee niin hintaa korotetaan, jotta budjetoidut katteet eivät kärsi. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä