Peruskysymyksiä

Kaikki blogit puheenaiheesta Uusi kylmä sota

Trump iski Putinin sisäpiiriin isolla nyrkillä - sanktiot sisäpiiriläisille

Yhdysvallat määräsi pakotteita venäläisiä miljardöörejä ja valtiojohtoa lähellä olevia vastaan

Heidän joukossaan nämä miehet:

Oleg Deripaska, https://fi.wikipedia.org/wiki/Oleg_Deripaska

Äkkiä olemme ydinsodan uhkan alla ja mietimme hajanaisia ajatuksia

Äkkiä olemme ydinsodan uhkan alla ja mietimme hajanaisia ajatuksia

*

Johdanto

Yhdysvallat pudotti atomipommit Japaniin 6. ja 9.8.1945.

Vuonna 1962 maailma kävi ydinsodan partaalla, kun Castro hyväksyi Neuvostoliiton ydinkärkien sijoittamisen Kuubaan, vain runsaan sadan kilometrin päähän Yhdysvaltain rannikosta.  http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004882577.html

Nelisen vuotta sitten The Guardian kirjoitti, että maailma oli ydinsodan partaalla 1983:

Stephen F Cohen - eräs näkemys Venäjän probleemiin

*

Yhdysvaltalainen tutkija, Princetonin yliopiston professori Steven F Cohen (s. 1938) tunnettaneen hieman heikosti meillä Suomessa, mutta jotkut muistanevat hänet mm. Buharin-kirjan taustatekijänä 1980-luvulta.

Häntä saatetaan pitää amerikkalaisena ”toisnajattelijana” ja Kremlin myötäilijänä, mutta ainakin hän on yrittänyt valottaa myöskin sitä ”peilin toista puolta”.

Me kylmän sodan veteraanit

Sähkeet Uutiskomediashown kirjoittaminen on ollut hauskaa puuhaa sikäli, että siinä on noussut esiin omia syviä ajatuksia Suomen nykypäivästä ja historiasta. Eräs aihe, jota en oikeastaan edes tiennyt ajattelevani, ennen kuin kirjoitin sanat seuraavaan lauluun, on oma suhde naapurimaahaan. Tällainen on esim. laulu Kylmän sodan veteraani, joka on väännös Erkki Liikasen (se metka laulaja, ei harmaa pankkimies) mainiosta Kolmen konstin timpermanni –kipaleesta Syksyn sävelestä vuodelta 1977.

Uusi kylmä sota - iso peli käännetyin roolein

Uusi kylmä sota

Geopolitiikka on ilmiselvästi kuin horteesta herännyt, jäseniään oikova jättiläinen.  Turhaan ei sanotakaan että olemme valahtaneet vähemmän jännitteisistä välikauden keleistä suoraan uuteen Kylmaan sotaan (Cold War).  https://en.wikipedia.org/wiki/Cold_War_II

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä