Peruskysymyksiä

Kaikki blogit puheenaiheesta Salametsästys

Salametsästäjät tappavat pantasusia

Minun järkeeni ei oikein tahdo mahtua, miksi uhanalaista eläintä pitää metsästää. Suomessa on noin 150-180 sutta, ja aivan hyvin niitä voisi olla kolminkertainen määrä. Pysyisivät terveempinäkin kun geeniperimä olisi vähän laajemmalla pohjalla. Susikanta on supistunut vuodessa neljänneksen, noin 50 yksilöä. Todennäköisin syy susikatoon oli lisääntyvien aikuisten korkea kuolleisuus tavella 2015-2016, mikä on omiaan alentamaan kannan pentutuotantoa. 

Norsunluulla rahoitetaan kansainvälistä terrorismia

Euroopan komissio hyväksyi vuonna 2011 uuden strategian luonnon monimuotoisuuden häviämisen estämiseksi. Strategian päätavoitteena on pysäyttää EU:n luonnon monimuotoisuuden häviäminen vuoteen 2020 mennessä. Lisäksi EU-tasolla halutaan tehostaa toimia, joilla torjutaan koko maailman luonnonmuotoisuuden häviämistä.

Tavoite on elintärkeä ja teot liian vähäisiä. Euroopan ympäristökeskuksen viime vuonna ilmestyneen Ympäristön tila -raportin mukaan EU ei ole onnistunut pysäyttämään biologisen monimuotoisuuden köyhtymistä, vaan monien lajien elinympäristöjen häviäminen jatkuu.

Mielenvikaiset salametsästäjät sisustuselementtien perässä

Zimbabwessa sijaitsevan Hwagen kansallispuiston kuuluisuus 13-vuotias urosleijona Cecil tapettiin raa’asti. Sen huvimetsästi ja murhasi yhdysvaltalainen hammaslääkäri Walter Palmer. Tohtori Palmerin aikaisempiin metsästysmuistoihin on kuulunut myös muita suuria villieläimiä, joukossa myös uhanalaisia eläimiä. Zimbabve taistelee yhdessä muiden Afrikan maiden kanssa salametsästystä vastaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä