Peruskysymyksiä

Kaikki blogit puheenaiheesta Puolustusvoimien materiaalihankinnat

Puolustuksesta huolehtiminen on turvallisuustyötä tärkeimmillään

Suomi liittyi jalkaväkimiinat kieltävään Ottawan sopimukseen vuonna 2011. Eduskunta hyväksyi liittymisen äänin 110-47. Liittymistä kritisoitiin kovasti jo aikanaan, sen sijaan esimerkiksi tuolloinen presidenttimme ajoi aktiivisesti Suomen liittymistä sopimukseen. Päätös liittymisestä on tullut kalliiksi ja vaatinut pelotevaikutteen korvaamista hyvin eri tyyppisillä moderneilla ratkaisuilla aina lennokeista hyppy- ja viuhkapanoksiin sekä raketinheitinjärjestelmään.

Suomen puolustus Sulkualueiden avulla.

Uudet hävittäjät ovat kallis ja turha hankinta Suomen kaltaiselle maalle. Ei ole mitenkään perusteltua pelkkien ilmaloukkausten takia hankkia uusia hävittäjiä, Hawkeilla voi ihan hyvin käydä sen verran näyttäytymässä, mitä rauhan aikana tarvitaan.

Puolustusministeri Jussi Niinistö MTV:n Uutisextran vieraana

Puolustusministeri Jussi Niinistö kertoi MTV:lle puolustusvoimien tulevista materiaalihankinnoista. Mm. uusista ilmatorjuntaohjuksista, joilla korvataan vanhentuneet venäläiset Buk-ilmatorjuntaohjukset. Tämän lisäksi myös muista puolustusvoimien tulevista hankinnoista.

Haastattelun aivan loppuun kätkeytyi myös pieni uutinen. Puolustusministeriössä viimeistellään myös puolustuspoliittista selontekoa, jossa Suomen lähialueiden kiristynyt tilanne ministerin mukaan tulee näkymään. Muunmuassa puolustusvoimien sodanajan vahvuutta ollaan lisäämässä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä