Peruskysymyksiä

Kaikki blogit puheenaiheesta Puheen uskottavuus

Arto Luukkasen uskottavuus koetuksella?

Eilen Kesärannassa pidetyn ns. pyöreän pöydän neuvotteluissa olivat kaikki parlamenttipuolueet paikalla. Sen jälkeen osapuolet tulivat esiin, ja kertoivat kantojaan neuvotteluista. Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri esitti neuvotteluista muista poikkeavan selostuksen. Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki oli asioista jyrkästi eri mieltä, jota muut tukivat. Arhinmäki otti puheenvuoron itselleen ja hänen käsiensä heilumisen seuraksena Leena Meri väitti Arhimäen tökänneen häntä sormella.

Mainonnan tuulet: keitä ovat yrityksen arvolauseiden "me"?

Erinäisten yritysten, nyt myös Vaasanin, julistautumiset sukupuolineutraalin agendan kannattajiksi nk. positiivisen syrjimisen kautta ovat ajankohtainen, vedonlyönnin luonteinen markkinoinnin ilmiö. Positiivinen syrjiminen toteutuu siten, että enemmistön edustajia ja arkista elämäntilannetta snobbataan ja vaikkapa juuri Vaasan tapaan testimonialseissa valitaan tuoda esille vähemmistön edustajia jopa sata- tai tuhatkertaisessa osuudessa näiden todelliseen suhteelliseen osuuteen verrattuna.

Pääministeri shortseissa

Vai sopisiko paremmin tuttavallisesti Alex shortseissa? No, A.Stubb on pääministerimme ja kunnioitan häntä, oikeastaan jopa pidän hänestä, vaikka en ihan kaikkea häneltä ostaisikaan. Niinpä ainakin blogini otsikossa voi olla hivenen virallisuutta.

Siis sana pääministeri on virallisuutta ja shortsit olisi sitten kevyempää juttua. Vai?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä