Peruskysymyksiä

Kaikki blogit puheenaiheesta Posti Group

Trilleri Postin Plusmerkistä

Posti on mainostanut näyttävästi uutta Plusmerkki-lisäpalvelua, jolla 1,5 euron lisämaksulla saa seurattavuutta kirjeelle sekä takuuta 2 työpäivän toimituksesta.

Päätin palauttaa erään arvoa sisältävän nettikaupan tuotteen viime viikon torstaina, 14 vrk palautusajan puitteissa. Pienen koon vuoksi kirjeenä, mutta säästää olemalla ottamatta 20 € vakuutusta. Pakkasin alkuperäiseen laatikkoon ja varustin Plusmerkillä.

Postin ydintoiminta supistettu ja "säästöt" valuu johtajapalkkioihin

 

Onko mielestänne tässä kaikki kunnossa? Postin yhtiöllä monopoliasema valtion omistamana, ydintoiminta heikennetty (puhumattakaan työntekijöiden eduista ja edunvalvonnasta), vuokratyövoiman käyttö heikenttänyt laatua, kirjeitä ja paketteja katoaa tai saappuu erittäin myöhässä, toiminta on laajentunut matalapalkkasektorille ja nyt halutaan siirtyä osa toiminnasta Viroon. Samaan aikaan on valitettu, että tulos on heikkoa ja tilanne on vaikea. (Lähde alhaalla)

Voi Posti p****le minkä teit

Postilaatikossa Inarin Koppelossa odotti tänään kirje Postilta itseltään. Tämän kirjeen olivat saaneet kuljetettua ajoissa perille, vaikka muuten toimitusvarmuudessa on viimeisinä vuosina ollut jatkuvia puutteita. Niihin eivät ole auttaneet valitukset ja yhteydenotot, vaan harva se päivä on joku kansalainen Lapista ottanut yhteyttä kertoakseen, kuinka lasku saapui eräpäivän jälkeen tai kuinka Lapin keskussairaalaan varattu vastaanottoaika meni ohitse kirjeen saavuttua jälkikäteen.

Posti panee taas parastaan

Lähes miljardin verran pätäkkää logistiikkasekoiluissaan kadottanut Posti (ent. Itella) on valottanut kunnianhimoisia suunnitelmiaan. 

Posti aikoo tulevaisuudessa laajentaa toimintaansa myös vanhusten ulkoiluttamispalveluihin, hoiva-alueelle sekä kiinteistöpuolelle ja turvallisuusalalle. Posti leikkaa jo nyt nurmikot, hoitaa puutarhan, auraa lumet, siivoaa huushollin ja vaihtaa vaipat, jos vain kehtaat kysyä. Toisinaan saattavat mokomat tuoda kirjeet ja paketitkin kotiin. 

Posti ei ossaa käyttää postiosotetta, rahastaa ossaa


Viime vuen puolella vein pienen keveän pahviputken tuohon R-kioskille ja maksoin 7,90 ja R-kioskin myyjä sano, ettei pakettikorttia tarvita.

Maalausta ei kuitenkhaan alkanu kuuluua vastaanottajalle ja se hoksaski, että anto oikean postiosotteen, mutta ensin vahingossa väärän puhelinnumeron. Sitte se vasthaanottaja kävi kyselemässä sitä kotikaupunkinsa posteista ja kerto tilantteen. Sielä sanottiin, ettei ole palautettu lähettäjällekkään, ei vaan löyvvy.

Mie itte laitoin kyselyn palautelomakkeella ja huutelin Twitterissäki, että miten asiaa voi hoitaa.

Postin johtoportaan tulisi hävetä

Tätä kirjoittaessa postissa käydään työtaisteluja. Vaikka monesti olenkin vastustanut työtaisteluja niin nyt kyllä kannatan. Postin johdon tulisi mennä katsomaan peiliin. Peilistä löytyy helposti syy miksi tässä tilanteessa ollaan.

 

Postin ilmeen muutos maksoi satoja miljoonia

Suomalaisen sananlaskun mukaan rakkaalla lapsella on monta nimeä. Deutsche Post, Bureaux de Poste, Royal Mail & Post Office, Poste Italiane, Österreichische Post, Post NL, Posten AB..  ja Itella. Itella, mikä hemmetti se sitten on? No Posti Group, tietenkin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä