Peruskysymyksiä

Kaikki blogit puheenaiheesta Kunnallinen vanhustenhoito

Sitä saa mitä tilaa, vaalit on tulossa

Tämä tulonsiirtoviidakko hämmästyttää.  Hölmöläisten touhua muistuttaa nykykäytäntö; ensin verotetaan niin, ettei tule toimeen omilla ansioillaan ja sitten annetaan avustustusta sen verran, että selviydyt nipin napin.

Mutta onhan se oiva keino saada kansalaiset nöyränä anomaan "omia rahojaan" käyttöönsä.  

Sitten on vielä kysymys hallintokoneistosta.  Kuinka moni sosiaalitukiviranomainen joutuisi työttömäksi, jos avustusten käsittely vähenisi oleellisesti?

Hoidetaan yhdessä vanhuksiamme: Testaa, oletko Sinä etäomaishoitaja?

"Etäomaishoito on vähemmän tunnettu omaishoitajuuden muoto, eikä sillä ole virallista määritelmää.

Etäomaishoiva vaatii myös jatkuvaa sitoutumista ja on usein sekä taloudellisesti että henkisesti raskasta.

Usein omainen asuu toisella paikkakunnalla ja matkustaa viikonloppuisin auttamaan läheistään varmistaakseen hänen pärjäämisensä seuraavan viikon aikana.

Lähde (myös kuville):

https://omaishoitajat.fi/omaishoidon-tietopaketti/mita-on-omaishoito/

---

Testaa oletko Sinä etäomaishoitaja:

Vanhusten kotihoidon tila Suomessa: sitä saa, mitä tilaa

 

Vanhusten kotihoidon tilannetta ei ole näinä viime päivinä juurikaan uutisoitu - "pörriäiset" vievät nyt kaiken mediahuomion.

Katso aito hankintailmoitus HILMA-palvelussa Laukaan kunnan kohdalla (vastausaikaa vain 1 kk):

https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/notice/view/2019-002854

Kannatusmittauksessa näkyvät vanhustenhoito ja turvapaikanhakijat

Kokoomuksen romahdus ja Perussuomalaisten kannatusnousu osoittavat mitä äänestäjät haluavat. Perussuomalaiset ovat taas suurin nousija. Äänestäjät tuskin uskovat, ettei rahaa löydy vanhustenhuollon parantamiseen. Rahat vanhustenhuoltoon ovat olleet olemassa. Kahden miljardin veronkevennyksistä olisi siirretty miljardi vanhustenhuoltoon. Kyse on ollut arvovalinnoista.

Myös ikäihmisen on voitava äänestää jaloillaan

Esperi Caren tapaus on osoittanut karulla tavalla, mitä voi tapahtua, jos hoitajien hätähuutoa ei oteta vakavasti tarpeeksi ajoissa. Esimiesten nimenomainen tehtävähän on varmistaa, että juuri oikea määrä oikeanlaista osaamista on paikalla juuri oikeaan aikaan. Esperi ei ole ainoa laatuaan, vaan julkisuudessa on tullut esiin muitakin tapauksia, kuten nyt tiedetään. Lisäksi on käynyt ilmi, että joissakin hoivapaikoissa on jopa käytetty haamuhoitajia työvuorolistoilla, siis ihmisiä jotka eivät oikeasti ole käytettävissä. Tämä on aivan käsittämätöntä ja epärehellistä toimintaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä