Peruskysymyksiä

Kaikki blogit puheenaiheesta Kirja-arvio

Kirja-arvio: Garri Kasparov & Mig Greengard: Talvi lähestyy (2015)

Kirja-arvio: Garri Kasparov & Mig Greengard: Talvi lähestyy - Vladimir Putin ja vapaan maailman viholliset (2015) suom. Risto Mikkonen

Pölvästit poliitikot Tarkan hampaissa

Jukka Tarkka on historiantutkija, tohtorismies, entinen poliitikko ja nuorsuomalaisen puolueen kansanedustaja, nykyinen kolumnisti ja ahkera kirjojen tekijä. Hänellä on paha mieli. Pölvästit suomalaiset poliitikot eivät ole ymmärtäneet liittää Suomea Naton jäseneksi.

Uuden kirjansa (Venäjän vieressä – Suomen turvallisuusilmasto 1990-2012, Otava 2015) Tarkka itse määrittelee niin, että se on akateemisella tutkimusasenteella tehty tietokirja, joka pyrkii laatujournalismin jaloon luokkaan. Mikä ettei. Tällaisia kirjoja kutsutaan usein pamfleteiksi.

Kirja-arvio: Kehitysavun kirous

Suomen kehitysapu ei tuota tuloksia. Rahat ovat valuneet lähinnä kehitysmaiden eliitin taskuihin, kun vastaavasti köyhät ovat jääneet sivustakatsojaksi. Näin kritisoi ulkoasianministeriössä kehitysyhteistyössä pitkään toiminut, nyt eläkkeelle siirtynyt, virkamies Matti Kääriäinen. Hänen kirjansa “Kehitysavun kirous” julkaistiin tämän vuoden alussa nostaen julkisen keskustelun aiheesta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä