Peruskysymyksiä

Kaikki blogit puheenaiheesta Joukkohysteria

James Hansen oli myös väärässä?

Tri, James Hansenin kuulemisesta Yhdysvaltain kongressissa ilmastonmuutoksen tilasta on kulunut 30 vuotta. "Hansen tunnetaan kenties parhaiten juuri tästä vuonna 1988 Yhdysvaltain kongressin kuulemistilaisuudessa antamastaan lausunnosta, jota pidetään maailman ensimmäisenä ilmastonmuutosta koskevana massavaroituksena. Hän kertoi silloin kongressille uskovansa ilmastonmuutoksen johtuvan ihmisen toimista"

Se hetki, jolloin kaikki padot murtuivat

Tulkintani yhteiskunnallisesta keskustelusta oli vielä joitain viikkoja sitten vähän sen suuntainen, että kaikkein estottominta sekä holtittominta leimaamista, mustamaalaamista, demonisointia ja vihanlietsontaa pidättelivät edes jonkinlaiset varmistimet. Edes jonkinlainen kosketuspinta arjen todellisuuteen. Edes jonkinlainen seitinohut häivähdys suhteellisuudentajua.

Pinnan alla porisi kuin Pompeiin raunioilla, mutta jokin maltti sai vielä pitämään kädet nyrkissä taskujen pohjilla.

Joukkohysteriasta jättipotti syrjäytyneiden aikamiespoikien kampanjoinnille

Tuntematon ja merkityksetön joukkio syrjäytyneitä aikamiespoikia lyöttäytyi yhteen ja halusi tavoitella julkisuutta fanaattisille yhteiskunnallisille mielipiteilleen, jotka eivät olisi tähän saakka suurta yleisöä voineet vähempää kiinnostaa. He julistivat epävirallisen rekisteröimättömän yhdistyksensä "liikkeeksi", jolle mahtipontisesti suunniteltiin heraldiset tunnukset, liput ja muu rekvisiitta, ja sen hengentuotteita koetettiin jakaa näkyvästi julkisilla paikoilla, mutta ne ovat tähän saakka jättäneet yleisön välinpitämättömäksi. 

Suomen kansa - rasististako?

Suomen kansa - rasististako?

Joukossa tyhmyys tiivistyy - sanotaan. Lieneekö vielä niin - että mitä suurempi joukko, niin sitä suurempi tyhmyys. Näyttää olevan tosi, että ihmisryhmittymät esiin nostetuista kysymyksistä tai tapahtumista ottavat ryhmittymien vahvimpien tahojen tai vaikuttavan henkilön kannanotoista jokseenkin yksisilmäisen näkökulman.  Sitä sitten niin sanotusti puolustetaan usein henkeen ja vereen saakka. Näkökulmasta ei luovuta vaikka kuinka vahva toisensuuntainen näyttö tulee esiin.

"Rakas päiväkirja, meidän unelmastamme tuli totta!"

"Rakas päiväkirja 2. joulukuuta 2015. Persuleiden puheenjohtaja ja ulkoministeri Timo Soini on vihdoin kantanut vastuuta oikealla tavalla ja saattanut Riikka Slunga-Poutsalon ja Matti Putkosen kanssa loppuun noin kaksi kuukautta kestäneen urakkansa, jonka seurauksena persuliineista on erotettu kaikki ne jäsenet, joilta löytyy käyttäjätunnus Hommaforumille ja jotka ovat Suomen Sisun jäseniä.

Pannaanko? Entä jos kerron kuinka vihaan Immosta?

Fiilisfestari jossa kaikkien egot ovat niin suuria että ne muodostavat kokonaan toisen ulottuvuuden. Draiverina tapahtumalle oli perussuomalaisten haukkuminen siitä että nämä ovat aina vastustamassa kaikkea, mutta eivät tajunneet perustaa puolueelleen vastustamisfestivaaleja, tosin silleen söpösti nimettynä joksikin välittämiseen viittaavaksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä