Peruskysymyksiä

Kaikki blogit puheenaiheesta Jälleenrakennus

Suomen ei pidä osallistua Syyrian jälleenrakennukseen eurollakaan!

Taas niiden samojen "perinteisten" lahjoittajien eli UNFCCC:n Annex II -valtioiden maksettavaksi on tullut uusi lasku: 250 miljardia US dollaria YK:n mukaan. Putin uhkailee ja kiristää pakolaisilla. Uusia syyrialaisia pakolaisia ei Syyriasta Turkin kautta eikä muutenkaan Eurooppaan enää juuri tule. Tänne jo päässeet eivät ole joukolla vapaaehtoisesti poistumassa, vaikka Putinin vaatimuksiin taas taivuttaisiin.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-10-12/russia-presses-europe...

ISIS-hallinnon viimeiset bunkkerit nurin - Lähi-itää ei jätetä

Kv. ihmisoikeustyössä saavutetaan aika ajoin pikku voittojakin. Tällä kertaa toiveuutinen tuli sopivasti kuin ihmisoikeuspäivän 10.12.2017 kunniaksi: Irak on paikallisten ja länsimaisten lähteiden mukaan kokonaan vapautettu Islamilaisen valtion terrorihallinnosta, ja sitä jonkin verran inhimillisisempää al-Assadin hallintoa tukeva Venäjä kertoo myös Syyrian olevan nyt vapaampi. Yess! 

Pakkopalautuksista ei päästy sopimukseen.

Iltalehti uutisoi Irakin ja Suomen välisestä palaitussopimuksen tilanteesta seuraavaa.

 

”Irakin Suomen suurlähettiläs Matheel Al-Sabti kertoo Iltalehdelle, ettei Irakin hallitus hyväksy turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksia.

 

Suomi ja Irak neuvottelevat palautussopimuksesta maiden välille. Suomen tavoitteena on, että Irak ottaisi vastaan myös maasta poistettavat henkilöt, eli hyväksyisi pakkopalautukset. Näin tuskin tapahtuu, mikäli sopimus saadaan aikaan Irakin hallituksen näkemyksen mukaan.

Kestävätkö ihanteemme muukalaisten paineen?

YK:n päivänä Suomen sinivalkoinen ristilippu liehuu lippusaloissa ilmentämässä kansallista vapauttamme ja arvojamme ja kertomassa siitä että kuulumme laajassa mitassa koko maailman perheeseen Yhdistyneisiin Kansakuntiin, rauhanturvaamisen, kansojen välisen tasa-arvon ja maailmanrahan turvaajaan. YK:n rinnalle on toisen maailmansodan jälkeisen ajan rakennettu eurooppalaista rauhaa ja hyvinvointia turvaavaa järjestöä, joka nykyään tunnetaan Euroopan Unionina ja johon myös Suomi on kaksi vuosikymmentä kuulunut.

On kotiin tulon aika

Somalian naispuolisen ex-ulkoministerin Fowsiyo Yusuf Haji Adan mukaan tilanne maassa on tasaantunut ja jälleenrakentaminen aloitettu. Nyt Somalia kaipaa osaavaa työvoimaa, mm. koneinsinöörejä. Olisi molempien yhteiskuntien etu, että somalit palaisivat jälleenrakentamaan rakasta isänmaataan.

Välttämättömistä tavoitteista

Mitä pitempään asioita pohdin, sitä vakuuttuneemmaksi tulen siitä, että valtio on kyvytön ja haluton auttamaan meitä, kansalaisiaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä