Peruskysymyksiä

Kaikki blogit puheenaiheesta FIFA

Jalkapallon MM-kisojen kiinnostavin kysymys

Jalkapallon MM-kilpailut alkavat tänään, kun kaksi humanitaarisen ja ihmisoikeuksia kunnioittavan valtion perikuvaa  Saudi-Arabia ja Venäjä kohtaavat viheriöllä. Aivan sopiva aloitus kilpailuille, joista ei sen enemää kannata puhua.

Korruption MM-kisat

A-studiossa 13.6. oli kaksi jalkapallon asiantuntijaa, jotka kumpikaan eivät kyenneet vastaamaan toimittajan kysymykseen, että onko okei, että jalkapallon MM-kisat järjestetään Venäjällä. He ovat varmaankin futisfaneja. Kaikkien futisfanien mielestä MM-kisat tulee järjestää aina, oli maa mikä hyvänsä. Korruptio ja muu ikävyys myönnetään ja sitä paheksutaan, mutta so? Futis kun on kivaa, hienoa ja siitä saa elämyksiä ja opetuksia moraalista. Kuten kirjailija Albert Camus joskus totesi; hän sai kaiken opetuksen moraalista jalkapallosta.

 

Suomi ei voi äänestää Blatteria

 

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on keskellä historiansa syvintä kriisiä. Nyt ei enää puhuta lahjusepäilyistä, vaan siitä, kuinka paljon lahjuksia on liikuteltu.

FIFA:n hallintoneuvoston entinen jäsen Charles Blazer on tunnustanut FBI:n tutkimuksissa lahjonnan. Syytekirjelmän mukaan kyse on 30 miljoonasta dollarista, jotka Etelä-Afrikan hakukomitea tarjoutui järjestämään kolmelle FIFA:n päättäjälle, jotta nämä äänestäisivät vuoden 2010 isännäksi Etelä-Afrikkaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä