Peruskysymyksiä

Kaikki blogit puheenaiheesta Eurovaalit 2019

Vaadin mahdollisuuden reiluun vaalitaisteluun EU-vaaleihin!

Olen muuten aivan erinomainen ehdokas Euroopan parlamenttiin. Muualla en tätä sanomaa pysty juuri levittämäänkään, koska olen sellaisella listalla, jonka YLE ja SYL katsovat kuuluvan pois julkisuudesta.  En kuitenkaan ole ehdolla mitenkään "leikisti", vaan jos saan riittävän määrän ääniä, minut ihan "aikuisten oikeasti" valitaan Euroopan parlamenttiin.

Uppiniskaisuus kansallismielisyyden edessä koituu yhtenäisen Euroopan tuhoksi

Koska poliitikon elämässä pitää olla pyrkyä, niin sitten sitä mennään ja pyritään. Minut on asetettu Seitsemän tähden liikkeen ehdokkaaksi Euroopan parlamenttiin. Annoin lopullisen suostumukseni eduskuntavaalien jälkeen liikoja miettimättä. Valtakunnalliset vaalit ovat kiinnostava mahdollisuus mitata minkä verran kannatusta on mahdollista saada, kun mittakaavana on koko Suomi. Jo urheilumaailmassa olen oppinut, että kukaan ei ole profeetta omalla maallaan. Joskus uskottavuutta ja luottamusta on kerättävä kotinurkkien ulkopuolelta.

Europarlamenttivaalit ovat tilaisuus äänestää planeettamme tulevaisuudesta

On edelleen 2 minuuttia keskiyöhön. Näin sanoo vuoden 2019 Tuomiopäivän kello -raportti, jota ylläpitää Bulletin of the Atomic Scientistsin johtokunta. Elämme uuden epänormaalin aikaa, jossa ydinaseiden käyttöä koskevia sopimuksia revitään, uusia ydinasevaltoja ilmaantuu ja jossa poliittiset johtajat käyttävät vaarallista retoriikkaa. Ilmastonmuutoksen pysäyttäminen edes 2 asteeseen uhkaa luisua käsistämme mahdollisuutena, koska lämpeneminen jatkuisi vielä jonkin aikaa, vaikka ihmiskunta olisi hiilineutraali huomenna.

Sopivan hankala nainen

Ikävä häiritä, kun juuri päästiin vaaleista, mutta minkäs teet. Jo kuukauden päästä alkaa eurovaalien ennakkoäänestys ja vaali huipentuu 26. toukokuuta äänestyspäivään.

Nyt tarvitaan parviälyn apua. Keksi minulle vaalislogan. Tuo otsikon lause Sopivan hankala nainen toimii hyvin somessa, jokainen blogejani lukenut ymmärtää sen oikein. Mutta entä maantiellä, jos sinne asti päästään? Ei ehkä. Mikä teksti vakuuttaisi ladon seinällä tällaisen hymyilevän kuvan kanssa? 

Saksan media noteerasi Suomen vaalit ilman intohimoja

Kyllä. Maailmalla kyllä puhutaan Suomen vaaleista. Mutta mittasuhteita ja näkökulmia haettaessa, kannattaa pitää koti-Suomessa jäitä hatussa. Ei sen nyt niin järisyttävää ollut.

Kun avasin aamulla radion Berliinissä, uutisten ykkösaihe oli sielläkin Suomen parlamenttivaalien tulos. Lyhyesti ja ytimekkäästi tosin. Jatkoin saksalaisen median seuraamista pitkin päivää ja aistin eurooppalaista näkökulmaa pohjoisen maamme poliittisiin kuvioihin.

Paavo Väyrynen ja Euroopan parlamentin vaalit?

Eduskuntavaalit on nyt käyty, mutta seuraavat vaalit ovat jo ovella. Euroopan parlamentin edustajat seuraaviksi viideksi vuodeksi valitaan Suomessa sunnuntaina 26.05. Vaalitaistelu käydään  Suomessa mielenkiintoisena ajankohtana, keskellä hallitusneuvotteluja.

Ehdokkaiden on varmaan suhteellisen helppoa lähteä vaalitaisteluun, mutta vaalien ajankohta heti ek-vaalien jälkeen voi näkyä vaaliväsymyksenä äänestysprosentissa. Ehdokkaat on asetettava jo kuluvan viikon torstaihin klo 16.00 mennessä.

Nuivan Euroopan voisi vielä estää

Saksan kielessä on termi "Gutmensch" ja italian kielessä termi "buonista". Molemmat ovat selvempiä kuin suomen "suvakki". Hyvien ihmisten vastustaja tekee selväksi kannattavansa huonoja, nuivia.

Neljä tämän linjan puoluetta on aloittanut yhteistyön tulevaa europarlamenttia ajatellen: Saksan uusfasistinen AfD, Italian uusfasistinen Lega, Tanskan kansanpuolue ja Perussuomalaiset.

Suomalaisten etua ajetaan kahdessa rintamassa

Tänä keväänä käydään lähekkäin kahdet merkittävät vaalit, joiden tulokset määrittävät Suomen suuntaa vuosien ajan. Kansallismielisten ei ole varaa nukkua näiden vaalien ohitse, vaan molemmissa on käytettävä äänioikeutta itsenäisen Suomen puolustamiseksi.

Päävaaliteemani eurovaaleissa 2019

Arvoisa lukija,

Listaan videolla ja alla kirjallisesti päävaaliteemani. Se ei tarkoita sitä, että muutkin asiat eivät olisi tärkeitä.

Meppi voi vaikuttaa osana ryhmäänsä ja tärkeintä perussuomalaisilla onkin toimia osana kansallismielistä ryhmää luoden samalla poliittista painetta muutoksille.

Euroopan kärsivällisyyden raja taisi löytyä

Theresa Mayn kirje Donald Tuskille on nyt sitten julkaistu, vaikka sitä ei vielä ole lähetetty, saati vastaanotettu. Suomalaisen on helppo ymmärtää, että paperi on jumalamme, eikä sähkö.

No, brittihallitus aikoo sitten pyytää brexitin lykkäämistä kesäkuun loppuun asti. Uusi europarlamenttihan kokoontuu vasta heinäkuun alussa.

Ajatuksessa on kolme hankaluutta:

1. EU-lainsäädännön mukaan europarlamenttivaalit pidetään 23.–26. toukokuuta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä