Peruskysymyksiä

Kaikki blogit puheenaiheesta Espoon valtuusto

Sitoutumattomaksi

Kesällä on ollut aikaa pohtia maailmanmenoa. Mennyttä ja tulevaa. Kiitän kaikkia sinisiä kovasta vaalityöstä, jonka teimme yhdessä. Teimme yhdessä parhaamme ja menimme päätyyn asti. Valitettavasti pääty myös tuli eduskuntavaalituloksessa vastaan. Nähdäkseni samalla menetimme puolueena riittävät toimintaedellytykset vaikka mukana on paljon hyviä ja fiksuja ihmisiä. Puheenjohtaja Kari Kulmala on erinomainen poliitikko ja poliisimies.

Espoo säilyttää kotihoidontuen Espoo-lisän

Espoon Sinisten valtuustoryhmä on tyytyväinen, että valtuusto kääntyi siniselle perhelinjalle, kun se päätti säilyttää kotihoidontuen Espoo-lisän eikä poistaa sitä kokoomuslaisen kaupunginjohtajan ehdottamalla tavalla. Ja siitä huolimatta veroprosentti ei noussut. Alhainen syntyvyys vaatii perheiden vahvaa tukemista

Ratkaisuumme lähteä mukaan budjettisopuun vaikuttivat myös kannattamamme panostukset matalan kynnyksen mielenterveys- ja päihdepalveluihin sekä leikkipuistojen kunnossapitoon. Ne ovat erittäin tärkeitä ihmistä lähellä olevia palveluita.

Kotihoidontuen Espoo-lisää ei saa leikata

Pidän Espoon kaupunginjohtajan Jukka Mäkelän (kok) esitystä laskea espoolaisperheiden kotihoidontukea vaalitemppuna. Kokoomuslainen kaupunginjohtaja teki leikkausesityksen, jota valtuustoseminaarissa heti esittelyn jälkeen kaupunginvaltuutettu Pia Kauma (kok) kovaan ääneen vastusti.

Siniset eivät hyväksy, että kaupunginjohtajan budjettiesityksessä leikataan kotihoidontuen Espoo-lisää 40 eurolla kuukaudessa. Alhainen syntyvyys vaatii perheiden vahvaa tukemista, ei perheiden kurittamista.

Paluu pohjalaiseksi

Tarkkanäköiset lukijat ovat huomanneet, että olen ottanut Espoon varavaltuutetun sekä tarkastuslautakunnan tittelit pois vähän joka paikassa missä olen esillä. Kerron mitä on tapahtumassa ja mitkä syyt tähän johtivat. Olen muuttamassa Vaasan seudulle. Olen kotoisin Vimpelistä, joten minusta tulee jälleen pohjalainen. Eräänlainen ympyrä on siis sulkeutumassa.

Pääkaupunkiseudun kuntien yhteinen hurmoskokous

Tapahtumaltaan kyseinen keskustelutilaisuus muistutti hyvin paljon hurmoksellista (esim. uskonnollista) tilaisuutta. Asiasta paikalla olleiden enemmistön kanssa samaa mieltä olevat saivat raikkaat aplodit huutoinen sen sijaan, jos uskalsi olla vähänkään eriä mieltä asioista enemmistön kanssa sai jopa buuaa huutoja. Mielestäni tällainen käytös ei ole soveliasta minkään kaupungin/kunnan valtuutetulta. Eikä tällainen toiminta lisää mielestäni kiinnostusta ja arvostusta poliittiselle päätöksenteolle. Odotin enemmän pääkaupunkiseudun päättäjiltä kuin pienen maalaiskunnan päättäjiltä.

Subjektiivisesta päivähoito-oikeudesta ja poliittisesta retoriikasta

Subjektiivisesta päivähoito-oikeudesta ja poliittisesta retoriikasta

 

Eilen Espoo liittyi muiden suurten kaupunkien joukkoon, jotka päättivät olla rajaamatta subjektiivista päivähoito-oikeutta. Koko aihe on Espoossa ollut jatkuvasti esillä ja keskustelu on ollut kauniisti muotoillen kärjekästä.

Äänestys oli lopulta äärimmäisen tiukka ja äänet jakautuivat 38-37. Jarno Lappalainen teki jo äänestystuloksesta hienon kuvan, jonka jaan tähän. 

Valtuustosta: Espoo jatkaa poliittisten nuorisojärjestöjen tukemista

Jätin viime vuoden puolella valtuustoaloitteen, jossa esitin että Espoon kaupunki lopettaa poliittisten nuorisojärjestöjen taloudellisen tukemisen. Eilisessä valtuuston kokouksessa sain kaupunginhallituksen erittäin suppean vastauksen.

Pidin eilisessä Espoon kaupunginvaltuuston kokouksessa seuraavanlaisen puheenvuoron:

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä