Peruskysymyksiä

Kaikki blogit puheenaiheesta Erillissota

Paljastus: Saksalaiskenraali ylisti liittolaisuutta jo ennen talvisotaa1939

Eversti P. Visurin kääntämien saksalaiskenraalin päiväkirjamerkintöjen julkistushype on poikinut lyhyen ajan sisällä kiihtyvän paljastusryöpyn aiemmin hyssyteltyjen sotilasyhteistyösuhteiden todellisesta luonteesta ennen sotatoimien alkua 1941. 'Vasuritutkijaksi' leimaaminenkaan ei poista tosiasiaa, että W. Erfurthilla on ollut faktuaalisia perusteita näkemystensä vilpittömän kirjaamisen motiiveiksi. Sittemmin on ehditty varhempiakin liittosuhdedokumentteja mm. rajansiirtohankkeista kaivaa taas pölyn alta. 

Kertomus erillissodasta ei ole pelkkä myytti

Valtiotieteen tohtori ja eversti evp Pekka Visuri tekee mielestäni turhan pitkälle menevän päätelmän toteamalla, ettei ole mitään perusteita enää puhua erillissodista.

Venäjä loi Suomelle itsenäisyyden

Puhutaan paljon suomalaisten ruotsalaisuuskytkennöistä (länsimaalainen ajattelu ja talousoppi) - usein unohdamme Suomen kytkökset itään - oppineet ovat jo pidempään olleet vakuuttavasti sitä mieltä, että Suomi on itää sekä länttä - ja tässä piilee meidän rikkaus. Se taas miksi olemme itsenäisiä, johtui tsaarien ruotsalaisuuden etäännyttämispolitiikasta, kommunistien vallankumouksesta ja Leninin allekirjoituksesta Suomen itsenäisyydeksi - nämä kolme tekijää loivat meille edellytykset kansallisuushengen nousulle ja itsenäisyydelle.

...

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä