Peruskysymyksiä

Kaikki blogit puheenaiheesta Alueloukkaukset

Mikä on Suomen puolustuskyky Venäjän elektronista sodankäyntiä vastaan?

Kuten me kaikki hyvin tiedämme, Suomen lennonvarmistus antoi 5.11.2018 ensimmäistä kertaa Suomessa ilmaliikenteelle varoituksen GPS-suunnistuksen mahdollista häiriöstä Lapissa (Yle 9.11.2018).

Varoituksen antoi lennonvarmistuksesta vastaava valtionyhtiö Air Navigation Services Finland (ANS Finland), joka perusti päätöksensä Ylen artikkelin mukaan osaltaan Puolustusvoimilta saatuihin tietoihin.

Suomen ja Ruotsin merivalvonnat tyrivät - vieras sukellusvene Pohjanlahdella

Suomalaismedia uutisoi eilen 25.9.2017 laajana rintamana, kuinka Gävlen sataman ruoppauksien kaikuluotainkartoituksessa oli havaittu 29.6.2016 sukellusvenettä muistuttava tunnistamaton esine sataman läheisyydessä (IS 25.9.2017, IL 25.9.2017, Yle 25.9.2017 ja HS 25.9.2017).

Venäläiskone eksyksissä - avunanto

Ohjaajakurssilla opetettiin, että jos vieraan vallan sotilaskone ilmestyy viereen, vaaputtaa ja kaartaa loivasti johonkin suuntaan, on kansainvälisten sääntöjen mukaan vaaputettava takaisin ja kaarrettava hitaasti seuraamaan konetta.

Kun venäläiskone oli tiistaina 30km Suomen rajojen sisäpuolella, olisi Hornettiemme oikea toimintatapa ollut ystävällisessä avunantomielessä saattaa kyseinen kone Helsinki-Vantaalle. Näin olisi varmistuttu että kone ja sen miehistö on kunnossa. Hyvän aterian, tankkauksen ja haastattelun jälkeen kone olisi sitten jatkanut matkaansa Pietariin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä