Peruskysymyksiä

Kaikki blogit puheenaiheesta Ääriliike

Arvoisat maahanmuuttokeskustelijat!

Oletko yhteistä hyvää rakentava keskustelija, vaikuttaja vai kadun vierillä härskiyksiä huuteleva örveltäjä?

Tunnustan olevani ärtynyt rettelöitsijiin mutta väitän pysyväni analyyttisena tätä kirjoittaessani vaikka muutamat sanavalinnat ovat katukieltä jotta öykkärienkin kielitaito riittäisi sanoman ymmärtämiseen.

Minua ottaa päähän se tyhmyys, jolla öykkäröimällä maahanmuuttokeskusteluun osallistuvat pilaavat koko kansalle tärkeän, yhteisen asian. Eikö nämä saatanan tollot - eiku, nyt se meni just väärin - vaan:

Kuka osaa Ullaa paremmin sen sanoa?

Iltasanomien päätoimittaja osaa kirjoittaa ja kertoa sen niin kuin pitää. Ilman sarvia ja hampaita, sarvilla ja hampailla.

Lukekaa ajatuksella, niin minä tein.

On ääripäitä, joista on puhuttava, niitä ei pidä unohtaa, kumpaakaan. Tätä keskustelua pitää jatkaa, järkevästi, ei puoliksi, eikä toista väheksyen. Ääripäissä ei ole kaunisteltavaa.

Peace and love.

 

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001274402.html

 

Näin Suomen vastarintaliike kielletään

Moni on esittänyt Helsingin asema-aukion kuolemaan johtaneen pahoinpitelyn jälkeen, että nyt saa riittää: toistuvasti väkivaltaisiin välikohtauksiin sekaantuneen uusnatsistisen Suomen Vastarintaliikkeen toiminta on kiellettävä. Iskut Pride-kulkueeseen, Kokoomuksen vaaliteltalle, vasemmistolaisten poliitikkojen puhetilaisuuksiin ja sivullisten kimppuun Jyväskylässä ja Helsingissä ovat poikineet ensimmäisen kuolonuhrinsa.

Onko ääriliikkeitä Suomessa vain oikealla?

 

Ei tietenkään ole. Väkivaltaan syyllistyneitä ääriliikkeitä on tänäkin päivänä myös ns. vihervasemmistossa.  Esimerkiksi viime keväänä (28.4) poliisi otti Oulussa kiinni 35 henkilöä, kun he polttivat poliisiauton väkivaltaisessa mielenosoituksessa Pyhäjoen ydinvoimalatyömaan läheisyydessä.

Suomen ääriliikehdintä on vaatimatonta

Kuten itse kukin vähänkään ilmapiiriä tarkkaillut lienee huomannut, on keskustelu maahanmuutosta, ääriliikehdinnästä ja monikulttuurisuudesta polarisoitunut sangen perusteellisesti. Jos kohta joidenkin kansalaisten ajatukset kulkevat monomaanisesti vähemmistöryhmien ympärillä vastustamis- ja mustamaalaamistarkoituksessa, löytyy meiltä myös runsain mitoin väkeä, joiden elämäntehtävä on rasismin ja äärioikeiston paikantaminen, kaikkinainen vastustaminen, ja saman edellyttäminen myös kaikilta muilta. Tästä lisää hieman myöhemmin.

HS: Oikeistopolitiikka tappaa

Meinaa minullakin kerrankin mennä jauhot suuhun, kun Helsingin Sanomat uutisoi suurin kirjaimin: Häpeän politiikka tuottaa kasapäin ruumiita. Tottakai se on totta, mutta tuosta otsikosta on jo vaikea parantaa!

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä