Peruskysymyksiä

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 51 min 31 s sitten

TPS kompuroi runkosarjan lopussa – käylö HPK:ta vastaan köpelösti?

20.3.2019 23:09

Turun Palloseura pelasi heikon runkosarjan lopun jääkiekon SM-liigassa. Palloseura pelasi itselleen kuitenkin lopulta kotiedun ja mittaa puolivälierissä HPK:n tason.

TPS meinasi sulaa kevätauringossa totaalisesti, sillä 10 viimeisestä runkosarjan pelistään se voitti vain kaksi. Nyt Turussa ollaan kuitenkin luottavaisin mielin lähdössä kohti kevään huipennusta ja HPK-sarjaa.

Juhamatti Aaltonen HIFK:n kaatoon: "Ihan sama, kumpi on suosikki"

20.3.2019 23:02

Lahden Pelicans on yksi tämän jääkiekon SM-liigakauden suurimmista positiivisista yllättäjistä. Pelicans lähtee suosikkina puolivälieräsarjaan suurta ja mahtavaa Helsingin IFK:ta vastaan.

Pelicansin yksi mielenkiintoisimmista pelaajista on HIFK:stakin tuttu Juhamatti Aaltonen. Aaltonen aloitti kautensa ruotsalaisessa Skellefteåssa, mutta siirtyi kesken kauden Lahteen. Aaltonen odottaa innolla vanhan seuransa IFK:n kohtaamista pudotuspeleissä.

Haudataanko Junckerin suuri suunnitelma? – Essayah, Halla-aho, Kaikkonen ja muut kohtaavat EU-tentissä

20.3.2019 21:11

Miten Suomen EU-politiikka muuttuu Sipilän hallituksen jälkeen? Mitä EU:n pitäisi tehdä ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseksi? Alkaako EU tehdä vahvemmin yhteistä sosiaalipolitiikkaa vai haudataanko Jean-Claude Junckerin suuri suunnitelma?

Näitä kysymyksiä pohditaan eduskuntapuolueiden johtohahmojen kokoontuessa torstaina vaalipaneeliin, jonka järjestävät Eurooppalainen Suomi ry, sosiaalialan kattojärjestö SOSTE sekä Uusi Suomi. Livelähetystä tapahtumasta voi seurata Uuden Suomen verkkosivuilta torstaina 21.3. kello 9.00 alkaen.

EU:sta lupaus: Saatte lykkäyksen, Britannia – jos hyväksytte sopimuksen

20.3.2019 19:56

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk lupasi huippukokouksen aattona, että EU-johtajilta tulisi lupaus brexitin lykkäyksestä. Pääministeri Theresa May haki lisäaikaa kesäkuun loppuun.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk uskoo, että EU-johtajat suostuvat Britannian pyyntöön lykätä brexitin alkua maaliskuun 29. päivästä kesäkuun loppuun. EU-huippukokous käsittelee asiaa torstaina. Tusk on viime päivinä pohjustanut kokousta keskusteluilla unionimaiden johtajien kanssa.

Björn Wahlroos laukoi Suomelle Nato-ohjeen: ”Ainoa asia joka poistaa Viron venäläisten kenraalien optiolistalta”

20.3.2019 19:47

”Ainoa asia, joka poistaa Viron venäläisten kenraalien optiolistalta, on, että Suomi on Naton jäsen", sanoi Björn Wahlroos keskiviikkona.

Hän puhui tänään vakuutusyhtiö Ifin suurasiakkailleen järjestämässä tilaisuudessa Helsingissä. Wahlroosin lausunnoista raportoi Talouselämä.

Antti Häkkänen v. 2019 vs. Antti Häkkänen v. 2018 – Näin selittää eron sote-puheissa

20.3.2019 16:57

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, toimitusministeristön oikeusministeri Antti Häkkänen katsoo, että ”mammuttimaisten” hallinto- ja sote-uudistusten tie on nyt kokeiltu Suomessa riittävän pitkälle. Siksi kokoomus haluaa rakentaa sote-palvelut nykyisten kuntien ja niiden yhteistyön varaan.

Vuosi sitten maaliskuussa Häkkänen korosti kokoomuksen puheenjohtajapäivillä Tampereella, että sote-miljardit tarvitsevat oman hallintonsa.

Annika Saarikko: ”Petteri Orpo esitteli Vapaavuoren soten”

20.3.2019 16:28

Keskustan kansanedustaja, toimitusministeristön peruspalveluministeri Annika Saarikko suhtautuu hyvin kriittisesti entisen hallituskumppaninsa kokoomuksen esittelemään uuteen sote-malliin.

Donald Trump hyökkäsi Facebookia vastaan

20.3.2019 16:09

USA:n presidentti Donald Trump näkee helposti vihollisia ympärillään eikä epäröi nimetä niitä Twitter-viesteissään. Nyt maininnan sai Facebook, Tivi kertoo, minkä lisäksi Trump ryöpytti somejättiä jopa kansainvälisessä tiedotustilaisuudessa.

Petteri Orpo tekee nyt selvän eron valinnanvapauteen ja maakuntiin – ”Emme ole luomassa sellaista mallia”

20.3.2019 15:43

Kokoomus sanoo hyvästit nyt sekä maakuntamallille että laajan valinnanvapauden mallille. Sote-linjauksissaan puolue rakentaa terveydenhuoltojärjestelmää nykyiselle kuntapohjalle ja eduskuntapuolueista se on ainoa, joka kuntamallia kannattaa.

Aivan nykymallilla kunnat eivät voi jatkaa, vaan niitä on kannustettava ja ohjattava tiiviimpään yhteistyöhön, linjaa kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo. Tärkeintä hänen mielestään nyt kuitenkin olisi keskittyä sosiaali- ja terveyspalveluihin, eikä hallintomalleihin.

Nuoret Kultaleijonat tähdittävät SM-liigan pudotuspelejä

20.3.2019 13:44

Jääkiekon Liigan puolivälieräsarjat alkavat torstaina ja perjantaina. Tammikuussa Vancouverissa nuorten MM-kultaa voittaneesta Suomen joukkueesta on pelaajia mukana jokaisessa Liigan puolivälieräjoukkueessa.

Merkittävin suosikki Kärpät voitti runkosarjan uudella piste-ennätyksellä. Nuorista Kultaleijonista Kärpissä pelaavat hyökkääjät Aleksi Heponiemi ja Rasmus Kupari. Heponiemi oli runkosarjassa Kärppien toiseksi paras pistemies ja Kupari viidenneksi paras, vaikka he olivat nuorten MM-kisojen takia monesta pelistä sivussa.

”Nopeampi hoitoon pääsy 1,5 miljoonalle suomalaiselle” – Kokoomus: Tämä sote-ongelma korjattava heti

20.3.2019 13:44

Kokoomus on julkistanut sote-linjauksensa. Kuten puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo jo viime viikolla linjasi, kokoomus haluaa kehittää nykyjärjestelmää nykyisten kuntien ja alueiden varaan.

Kokoomus painottaa linjauksessaan nopeampaa hoitoon pääsyä. Valinnanvapaus mahdollistaisi puolueen mukaan esimerkiksi 1,5 miljoonalle eläkeläiselle nopeamman pääsyn hoitoon.

Hoitoon pääsy ja palvelusetelin käytön lisääminen ovat kokoomuksen listalla heti toteutettavia uudistuksia.

”Päätös kuin Kummelista” – Libera-pomo vaatii valtion sijoitusyhtiö Solidiumin lakkauttamista

20.3.2019 12:20

Ajatuspaja Liberan toiminnanjohtaja, vihreiden eduskuntavaaliehdokas Mikko Kiesiläinen vaatii Liberan blogissa valtion sijoitusyhtiö Solidiumin lakkauttamista. Hänen mukaansa vuonna 2009 perustettu yhtiö ei ole lunastanut odotuksia ja suunnitelmia valtion vakaasta ankkuriyhtiöstä.

Kiesiläisen mukaan yhtiön ympärillä on pikemminkin ”riittänyt draamaa ja epäonnistumisia”.

Huippu-urheilun muutostyössä haastetta – Suomen talvikisojen mitalitoivot vähissä

20.3.2019 11:56

Sekä maastohiihdon että ampumahiihdon MM-kisat päättyivät suomalaisten osalta pettymyksiin. Pyeongchangin olympiakisoista Suomen talviurheilu näyttää ottaneen askeleen taaksepäin.

Pyeongchangissa Suomi saavutti kuusi mitalia. Niistä maastohiihto toi neljä. Iivo Niskanen voitti kultaa 50 kilometrillä ja Krista Pärmäkoski saavutti kolme mitalia henkilökohtaisilta matkoilta.

Näkökulma: Emma Karin temppu voi kirittää vihreitä – Susanna Koskella riittää niskaan hengittäjiä

20.3.2019 10:32

Vaasan keskussairaalan tulevaisuus sähköistää vaalitunnelmia Pohjanmaalla Vaasan vaalipiirissä. Halu säilyttää laaja päivystysoikeus Vaasan sairaalassa nostaa ruotsalaisen kansanpuolueen ja sosialidemokraattien kannatuslukuja varsinkin Vaasan seudulla ja rannikolla.

Trumputin-mielenosoitus Presidentinlinnassa – Poliisihallitus: Toimittajan kiinniotossa ei huomautettavaa

20.3.2019 10:30

Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tiedotustilaisuudessa viime heinäkuussa mielenilmauksen järjestäneen toimittajan kiinniotossa ei ole huomautettavaa, katsoo poliisihallitus.

Ennen Presidentinlinnassa pidetyn tiedotustilaisuuden alkamista freelance-toimittaja Osama ”Sam” Husseini nosti esiin paperin, johon oli kirjoitettu viesti ”Nuclear Weapon Ban Treaty”. Kun hän pyynnöstä huolimatta ei lopettanut mielenilmaustaan, hänet poistettiin paikalta ja myöhemmin kiinniotettiin.

Koskee kaikkia alle 35-vuotiaita – Uusi ennuste: eläkemaksuissa hurja nousu 2050-luvulla

20.3.2019 09:51

Parin viime vuosikymmenen aikana työelämään astuneita suomalaisia voivat odottaa raskaat työeläkemaksut ja verraten pienet eläkkeet, mikäli väestön ikääntyminen jatkuu ja syntyvyys pysyy vähäisenä.

Näin voi päätellä Eläketurvakeskuksen (ETK) tiistaina julkaisemasta uudesta ennusteesta vuosien 2019–2085 lakisääteisten eläkkeiden kehityksestä. Ennusteen mukaan vähäinen syntyvyys alkaa vaikeuttaa eläkkeiden rahoitusta 2050-luvulta eteenpäin.

Nolo sotku ministeriössä: Palkka 11 604 €/kk, pomon paikka oli jo luvattu – sitten meni kaikki uusiksi

20.3.2019 09:39

Business Finlandin pääjohtajan nimitys voi alkaa täysin alusta, vaikka hakijalle tiedotettiin jo valinnasta.

Suomalaisille firmoille vienninedistämistä ja rahoitusta tarjoavan Business Finlandin pääjohtajan paikkaa haki 42 henkilöä, joiden joukossa oli nimekkäitä hakijoita.

Ministerit: ”Tämä ilmiö on kitkettävä Suomesta” – Huolestuttava havainto myös poliisin perheväkivaltakeikoista

20.3.2019 08:11

Toimitusministeristön ministerit Annika Saarikko (kesk) ja Kai Mykkänen (kok) ottavat yhteisessä Puheenvuoro-blogissaan voimakkaasti kantaa lähisuhdeväkivallan tilanteeseen Suomessa.

Sähköasiakas, varaudu: Caruna väläyttää hintojen korotuksia

20.3.2019 07:49

Sähkön siirtoyhtiö Carunan mukaan jakeluhinnoissa voidaan nähdä jatkossakin korotuksia.

Yhtiön tilinpäätöstiedotteessa todetaan, että jakeluyhtiöissä on meneillään poikkeuksellinen vaihe, kun 10–15 vuodessa joudutaan toteuttamaan 40–60 vuoden investoinnit ja sähköverkkojen säävarmuus nostetaan sähkömarkkinalain edellyttämälle tasolle vuoden 2028 loppuun mennessä.

”Hurja tilanne!” – Vihreät taistelee tosissaan kolmospaikasta HS-gallupissa

20.3.2019 07:37

Helsingin Sanomien tänään keskiviikkona julkaistussa puolueiden kannatuskyselyssä vihreät on noussut jo hyvin lähelle kolmanneksi suurimman puolueen paikkaa.

Gallupissa sdp jatkaa ykkösenä 21 prosentin kannatuksella. Kokoomus on toisena 18,1 prosentilla, laskua on tullut 0,5 prosenttiyksikköä.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat