Peruskysymyksiä

Voiko Sauli Niinistöön luottaa? Osa 1

(lisäys jälkikäteen: tästä pääset päivitettyyn versioon, 4-sivuinen PDF, jossa kaikki)

http://www.seppohauta-aho.net/Voiko%20Sauli%20Niinistoon%20nyt%20luottaa...

 

Valtavat laina- ja takausvastuut tulossa – nuorison tulevaisuus vaarassa!

Voiko Sauli Niinistöön nyt luottaa? Osa 1

 

Suomen kansa ja sen nuoriso on joutumassa valtavaan laina- ja takausvastuuseen. Nuoriso ei kuitenkaan ole tätä millään tavalla aiheuttanut.

Sauli Niinistö harhautti toiminnallaan kansalaisia EU:hun ja euro-järjestelmään liittymisen yhteydessä. Nämä teot ovat olleet alkusykäyksenä valtavan laina- ja takausvastuun syntymiselle, näiden yhteenlaskettu suuruus on jo nyt yli 50 miljardia euroa.

Tällä rahalla voitaisiin työllistää yli 200 000 henkilöä 10 vuoden ajan 2000 euron kuukausituella.

 Niinistön tekojen seurauksena nyt taataan ja tuetaan ulkomaisia suurpankkeja, jotka ovat holtittomasti lainanneet rahojaan ongelmamaille. Suomalaiset lamavelalliset, joita oli 60 tuhatta, eivät sen sijaan saaneet Niinistöltä ymmärrystä, vaan hän oli v. 2000 päättämässä heidän velkojensa myynnistä pilkkahintaan ulkomaiselle perintäyhtiölle.

Mikäli nykyisellä linjalla jatketaan, niin suuria lisätakauksia tullaan Suomelta – eli suomalaisilta veronmaksajilta – vaatimaan. Käytännössä nämä rahoitetaan veronkorotuksien ja leikkausten avulla, jotka tuntuvat kaikilla elämän eri alueilla.

Tilanne Suomessa olisi paljon parempi, jos Sauli Niinistö olisi ratkaisevilla hetkillä noudattanut perustuslakia. Kuinka paljon Sinä olet laittomuudesta ja sen jatkumisesta valmis maksamaan?

Millaisen tulevaisuuden Sinä olet nuorille jättämässä?


Suomen tämänhetkiset laina- ja takausvastuut ovat jo yli 50 miljardia euroa

Euro-alueen talouskriisin aiheuttamien vastuiden suuruudesta on esitetty erilaisia arvioita. Yhtenä realistisena arviona laina- ja takausvastuiden sekä niiden korkojen tämänhetkiseksi suuruudeksi on esitetty hieman yli 50 miljardia euroa (HS 14.12.2011).

 

Kuinka suuri summa 50 miljardia euroa on?

Viisikymmentä miljardia euroa (50 000 000 000 euroa) on hyvin suuri summa.

Setelinipun korkeus 100 euron seteleillä on 55 km (100 kpl 100 euron seteleitä eli 10 000 eur. on paksuudeltaan 1,1 cm).

Suomen kaikkien metsien yhteenlaskettu arvo laskentatavasta riippuen on noin 35 – 45 miljardia euroa – vaikka kaikki Suomen metsissä olevat puut kaadettaisiin ja myytäisiin, niin se ei riittäisi kattamaan laina- ja takausvastuita.  

Jokainen suomalainen kotitalous saisi 50 miljardilla noin 20 000 euron arvoisen auton.

Puoli miljoonaa suomalaista perhettä saisi tuolla summalla 100 000 euron arvoisen asunnon tai kesämökin.

Tällä rahalla voitaisiin työllistää yli 200 000 henkilöä 10 vuoden ajan 2000 euron kuukausituella, jolloin eläkeiän nostamista ei tarvittaisi.

Yli 100 miljoonaa nuorta ympäri maailmaa, saisi tällä summalla 500 euron arvoisen salkkumikron.

Jokainen suomalainen kotitalous saisi 50 euron ruokakasseja kerran viikossa seitsemän vuoden ajan.

Miljoona eläkeläistä saisi tällä summalla nyt maksettavan eläkkeen lisäksi noin 500 euroa lisäeläkettä kuukaudessa 10 vuoden ajan.

Kun vielä tiedostamme, että 50 miljardia on yhtä paljon kuin 10 000 kappaletta 5 miljoonan euron Loton jättipotteja - näitä 5 miljoonan jättipotteja voitaisiin jakaa 200 henkilölle joka viikko vuoden ajan.

Kuten tiedämme, tällaisiin summiin ei Suomen valtiolla ole varaa, eikä kukaan pysty lupaamaan edellämainittuja asioita.

Poliitikot yhteistyössä markkinavoimien kanssa

Ihmeellistä on, että kun eurooppalaiset suurpankit pyytävät lupauksia korkeakorkoisten ongelmalainojensa takaamiseksi, niin Suomen hallitus ja eduskunta ovat pystyneet - alle kahden vuoden aikana - antamaan sitoumukset 50 miljardin euron suuruisista lainoista ja takauksista. Mistä tällaiset rahat löytyvät?

Lisäksi suurpankit ovat hankkineet näille ongelmalainoilleen poliitikkojen kanssa yhteistyössä takaukset jälkikäteen pelaamalla aikaa mm. pitkittämällä ongelmamaiden velka-saneerauspäätöksiä – ja samanaikaisesti ne ovat hankkineet lisätakauksia veronmaksajilta.

Pankkipiireissä osataan varmasti laskea nämä asiat – niille on ollut pitkän aikaa selvää, että useat ylivelkaantuneet maat eivät koskaan pysty maksamaan läheskään kaikkia lainojaan takaisin – ja silloin lainoista tulee merkittävä osuus korkoineen takaajien maksettaviksi, aivan kuten esim. 1990-luvun laman aikana monille lainojen takaajille Suomessa tapahtui.

Huomioitavaa myös on, että lähes kaikki euromaat – Suomi mukaan luettuna - velkaantuvat tällä hetkellä nopeaa vauhtia, mutta tästä huolimatta uusia lainoja korkealla korolla myönnetään jatkuvasti myös ongelmamaille. Tuskin mikään aidon markkinatalouden periaatteiden mukaisesti toimiva taho k.o. maiden velkakirjoja ostaisi, ellei tietoa takauksista näidenkin lainojen osalta olisi.

Suomessa on paljon ylivelkaantuneita yksityishenkilöitä, yrityksiä ja maatiloja - pitäisikö Suomen valtion antaa takaukset heidänkin lainoilleen ja maksusitoumuksilleen jälkikäteen - ja maksaa myös tarvittaessa heidän velkansa?

Joku voi sanoa, että ainakin osa ylivelkaantuneista on itse aiheuttanut ongelmansa holtittomalla rahankäytöllä ja sen vuoksi kärsikööt seuraukset. Mutta niin ovat monet eurooppalaiset maatkin ottaneet holtittomasti lainaa ja monet suur-pankit ovat sitä holtittomasti lainanneet ja siksi nekin ovat itse aiheuttaneet ongelmansa. Miksi meidän pitää sitten maksaa heidän lainansa?

Samoin Suomi ja Euroopan Keskus-pankin alainen Suomen Pankki lainaa suuria summia suurella riskillä ongelmamaille, jotka eivät saisi tarvitsemaansa lainasummaa kokoon vapailta markkinoilta. Tällaisten jättilainojen myöntäminen ja jättitakausten antaminen veronmaksajien riskillä on nykyhallituksen mukaan ”vastuullista politiikkaa”.

 Tämä tie vie Suomen tuhoon

 Usko tai älä – jos jatkamme tällä tiellä, niin Suomelta – käytännössä Sinulta - tullaan yksittäisenä kansalaisena ja veronmaksajana vaatimaan lisätakauksia nopealla aikataululla vielä huomattavan paljon lisää – ja Sinä joudut sen hyvin todennäköisesti lopulta maksamaan, tavalla tai toisella.

Huomioitavaa on, että valtion velka on jo noin 80 mrd. euroa näiden yli 50 miljardin euron laina- ja takausvastuiden lisäksi. Velkamäärä kasvaa tällä hetkellä nopeasti.

 

Lisäys jälkikäteen:

Tästä pääset kirjoituksen 2-osaan

http://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/93870-voiko-sauli-niinisto...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Pekka Manner

Sale on kauppakamarinulikoiden oma pressa joka tulee laulamaan EK:n, Suomen Yrittäjien ja EVA:n lauluja Linnassa.

Kylmää kyytiä on siis luvassa.

Mikael Kielonen

Sauli Niinistö - Uusi Maailmanjärjestys (New World Order NWO) Illuminati http://www.youtube.com/watch?v=NTM57NS5_DM

Vilho Juntunen

Näinhän se on. Sauli Niinistöön ei voi luottaa. Katsekin harhailee.

Sami Mäki

Minulle jäi epäselväksi mikä tämän Niinistön petollinen rooli tässä EU:iin liittymisessä oli? Suomen liittymisestä Euroopan unioniin järjestettiin neuvoa antava kansanäänestys, jossa kansan enemmistö kannatti jäsenyttä. Poliitikot toteuttivat tätä tahtoa.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Hyvä Sami!

Tässä olen tuonut esille Niinsitön petollisen roolin:

http://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/9387...

Eikö olekin mielenkiintoista, että vastaväitteitä ei esiinny?

Ilkka Järvelä

Vaikka tuon 50 mld € summan hyväksyisikin niin en ymmärrä miten tuo summa voidaan liittää Niinistöön. Tämä blogi tuo mieleeni Mäntylahden Ossin kirjoittelut ollen ikäänkuin peilikuvana niille.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Osassa 2 tämäkin asia sinulle selviää.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Ilkka!

Tässä olen tuonut esille Niinsitön petollisen roolin:

http://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/9387......

Tuo tämänhetkinen 50 mrd. summa voidaan liittää Niinistöön blogissa esitetyillä perusteilla.

Pekka Heliste

Niinistö, Lipponen ja Biaudet myivät lamavelalliset elinikäiseen velkaorjuuteen 100 miljoonalla eurolla

Siinä sitä on taloustaito korkeimmillaan, kun 50000 ihmistä syrjäytetään yhteiskunnasta.

Onneksi Vanhasen hallitus pelasti vielä hengissä olevat elämälle
Mutta hinta perintäyhtiölle oli aivan muuta kuin 100 miljoonaa

Tai kun Niinistö syrjäytti Vennamon ja Auran ja tilalle tulivat Nolla-Pekka Heinonen ja Relander , tunnetut ilmanostelijat

Sen päälle Sonera myytiin polkuhintaan Telialle. Nyt Soneran Vennamon aikana perustamat yhtiöt Venäjällä, Turkissa ja Aasiassa tuottavt puoelssa vuodessa myyntihinnan

Ja kun Sonera hoiti armeijan ja julksien vallan yhetysksiä niin nyt niitä voidaan vakoilla ulkomailta

Vahinkoa yritetään paikkailla rakentamalla viranomaisverkkoa, ostamma Elisaa ja ostamalla takaisn Soneran vanhaa omaisuutta

Soneran myyntitulo on käytetty jo moneen kertaa vahinkojen paikkaamiseen

Siinä Niinistön taloudellista meriittiä......

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Tuo lamavellallisten myynti pilkkahintaan ulkomaiselle yhtiölle oli yksi Niinistön osoitus, miten hän ja Kokoomus yrittäjiä kohtelee.

Yksi asia mikä on usein unohtunut, niin Niinistö oli valtiovarainministeri, kun hänen alaisensa hyväksyi Sundqvistin velkojen leikkaamisen murto-osaan.

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

Saulihan on myös Konstantinus Suuren ritarikunnan jäsen....
Tiesi APU lehti kertoa Nro 27 / 2011

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Kiitos Jaakko kommentistasi.
Mielestäni on tärkeää, että asioita tuodaan nyt esille. Nykyinen Euroopan Vakausrahaston perustuslainmukaisuus ja siihen liittyvä keskustelu on nyt ajankohtaista. Kannattaa verrata aikaisempaa euroon liittymiskeskustelua ja tätä nykyistä.
Minulla on siitäkin kirjoitus lähes valmiina, jonka julkaisen lähiaikoina.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ja täältä löytyy sitten kaikki viime laman sopankeittäjät:
http://pankkikriisi.blogspot.com/

Tällaista porvaria kehun korkeintaan kerran viidessä vuodessa, mutta tässä kehu on paikallaan, sen verran arvokasta työtä hän on tehnyt.
"Kokemuskartta" täältä:
http://www.erkkiaho.com/tyokokemus.html
__________________________________

Erkki Aho on kunniakkaasti koonnut nämä:

Suomen Pankin rooli
http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/suomen-pa...

Kasinotaloutta ja kulutusjuhlaa
http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/kasinotal...

Syvä lama ja kriisinaika
http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/syv-lama-...

Punapääoman romahdus
http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/punapoman...

Veljekset ja pankkikriisi
http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/veljekset...

Laillistettua rosvousta
http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/lailliste...

Talotehtaiden pudotuspeli
http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/talotehta...

Elinkautinen velkavankilassa
http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/elinkauti...

SSP:in teurastus
http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/sspin-teu...

KOP:n tuho
http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/kopn-tuho...

SYP, Unitas ja miljoonakonnat
http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/syp-unita...

Suomen taloudellinen lama 1990-luvun alussa
http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/suomen-ta...

He tuhosivat Suomen talouden
http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/he-tuhosi...

Pankin toiminta ja pankkipelin pelurit
http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/pankin-to...

Koiviston konklaavi ja salatut sopimukset
http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/koiviston...

Pankkikriisin peitellyt paperit
http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/pankkikri...

Törkeä petos ja muita rikoksia Aktiv Hansa kaupassa
http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/trke-peto...

Pankkikriisin syyt ja syylliset selvillä
http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/pankkikri...

Anti-Arsenal-tutkimus kirjoitti
http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/anti-arse...

Salainen pankkituki – pääkonna Mauno Koivisto
http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/salainen-...

Menestyvistä yrittäjistä tuli syrjittyjiä työttömiä
http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/menestyne...

Suomalainen tsunami - pankin hyökyaalto
http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/suomalain...

Pankkikriisin kirjallisuus ja muut tietolähteet
http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/pankkikri...

Lama ja oikeus – pankkikriisin jälkiä etsimässä
http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/lama-ja-o...

Laman syylliset ja syytesuoja rikollisille
http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/laman-syy...

Eeva Kuuskoski oli oikeassa jo vuonna 1993
http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/12/eeva-kuus...

Laman ja rahan pelurit
http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/12/laman-ja-...

Vakavia ihmisoikeusloukkauksia
http://pankkikriisi.blogspot.com/2009/01/vakavia-i...

Roskapankin uhrit – naimissa Arsenalin kanssa
http://pankkikriisi.blogspot.com/2009/05/roskapank...

Konekersantti Oy:n tuhoaminen
http://pankkikriisi.blogspot.com/2009/06/konekersa...

Esa Heikkisen syyttäjättämispäätös
http://pankkikriisi.blogspot.com/2009/07/esa-heikk...

Todistusaineistoa Konekersantti Oy:n jutussa
http://pankkikriisi.blogspot.com/2009/07/todistusa...

Lisää todistusaineistoa Konekersantti Oy:n jutussa
http://pankkikriisi.blogspot.com/2009/07/lisaa-tod...

Huurteen ryöstö
http://pankkikriisi.blogspot.com/2009/09/huurteen-...

Laillinen murha
http://pankkikriisi.blogspot.com/2009/09/laillinen...

Velkasuhteen perusta on velkakirja
http://pankkikriisi.blogspot.com/2009/09/velkasuht...

Kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle
http://pankkikriisi.blogspot.com/2009/11/kantelu-e...

Lue koko kirja tästä linkistä
http://www.promerit.net/lamanpelurit.html

Jukka Davidsonin väitöskirja
http://publications.uu.se/abstract.xsql?dbid=8176
(->klikkaa kohtaan: Fulltext)

Oikeuslaitos suosii valtiota
http://www.kauppalehti.fi/5/i/yritykset/yritysuuti...

____________________________

Teksteistä on paljon opittavaa eikä isokenkäisten, pienempien miljoonahuijareiden tai 'Hyvä Veli'-verkoston välistävetoja ole unohdettu.
Tämä pitäisi saada oppiaineeksi kouluihin, nimellä "Yhteiskuntatieto ja Todellisuus".

Henry

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Hei Henry!

Kiitos kommentistasi. Olen ollut tietoinen Erkki Ahon tapauksesta jo pitkään, ja olen hänen tekstejään lukenut - olen myös tavannut hänet henkilökohtaisesti. Erkki Ahon tekemiä videoita aiheesta on katseltavissa myös youtubessa.
Erkki Ahon omakohtaiset kokemukset kertovat paljon, suuri osa uhreista lamaantui, mutta Erkki säilytti toimintakykynsä.
Toivon hartaasti, että vielä kaikki 1990-luvun lamaan liittyvät asiat tutkitaan ja uhrit saavat oikeutta.
Nämä ovat niitä pienen ihmisen kokemia kohtaloita isossa pyörässä - valitettavasti on todettava, että samankaltaiset tapahtumat ovat nytkin mahdollisia.
Olisiko ollut vaikeaa kierrättää rahoja yrittäjien kautta, ja sitä kautta olisi sekä monet yritykset ja myös pankit pelastuneet? Silloin keskityttiin pelastamaan vain pankit.

Kaisa Jalis

Ei pelureihin voi luottaa.

Haavistoon voi.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Itse en äänestä kumpaakaan. Niinistöä en voi äänestää eurojäsenyyteen liittyvien asioiden vuoksi ja lisäksi hän kannattaa liittovaltiokehitystä. Samoin Haavisto on liittovaltiomies, ei vastusta nykyistä kehitystä. Lisäksi Haaviston vääränlainen suvaitsevaisuus ei saa minulta kannatusta. On siis tyydyttävä siihen, että muut valitsevat presidentin.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Mutta käythän äänestämässä!?
Lippuun voi kirjoittaa:
"Kansa yhdistyköön ja julistakoon Suomi jälleen itsenäiseksi!" tms.

tai:
"Suomi itsenäiseksi!"
"Isänmaanmyyjien keskinäinen kilpailu - EVK"

Taidan pistää tästä blogikilpailun.

Henry

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Niin, yhtenä vaihtoehtona on käydä tekemässä kantaa ottava äänestysmerkintä, pitänee harkita.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Vaikka Niinistö sai kansan enemmistön taakseen, niin kirjoituksissani mainitut asiat eivät ole muuttuneet miksikään.

Jo seuraavan kuukauden aikana tullaan käsittelemään EVM ja Euroopan talousunioni asoita, päätöksiä näistä pitäisi tehdä jo maaliskuussa. Saa nähdä kuinka nyt SDP, Vas ja KD taipuvat uusien takausvastuuvaatimusten paineessa...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Luulen, että VAS ja (osittain) KD:kin tekee harakirin.

Demarileirissä on jo totuttu kaikkeen, eli takki käännetään ja hihat myydään.

Sitten alkaa kaikissa näissä puheet siitä, kuinka valtakunnanpolitiikka ei koske kunnallisia asioita ja kaikki periaatteellinen keskustelu leimataan "populistiseksi".

Henry

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Mielenkiintoisia aikoja elämme. Kohta tulee tilanne, jossa suomalaisilta leikataan ja samanaikaisesti pitää luvata ja maksaa uusia valtavia summia ulkomaalaisille pankeille. Mitä puolueet tekevät, se jää nähtäväksi!

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Mielestäni tuoreet tapahtumat Suomessa ja Kreikassa osoittavat, että suomalaisten on nopeasti tehtävä omat johtopäätöksensä...

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Niinistö on nyt tasavallan presidentti, eikä tässä blogissa esilletuodut teot ole vanhentuneet...

Wallinin lisäksi pitäisi tutkia Niinistön tekemisiä!

Toimituksen poiminnat