Peruskysymyksiä

Väyrynen presidenttiehdokkaaksi, eroaa puolueen jäsenyydestä

Seitsemän tähden liike rp on viikonloppuna pitämässään sääntömääräisessä vuosikokouksessa päättänyt asettaa valtiotieteen tohtori Paavo Väyrysen puolueen ehdokkaaksi vuoden 2024 presidentinvaaleissa. Samassa yhteydessä päätettiin perustaa kansanliike, jonka kautta kaikilla suomalaisilla on mahdollisuus tukea Väyrysen valintaa.  

Kansanliikkeeseen voi liittyä tästä.

Lähivuosina Paavo Väyrynen haluaa keskittyä presidentinvaaleihin. Hän pyysi eroa Tähtiliikkeen puheenjohtajuudesta ja myös puolueen jäsenyydestä.

Väyrynen johtaa puoluetta eurovaaleihin saakka. Erot astuvat voimaan 27.5.2019, jolloin puoluehallitus järjestäytyy uudelleen. Tällöin myös päätetään Tähtiliikkeen tulevasta toiminnasta.    

Jos Paavo Väyrynen valitaan Euroopan parlamenttiin, hän aikoo liittyä ryhmään, jota Italian Viiden tähden liike on perustamassa.

Seitsemän tähden liike perustettiin sen vuoksi, että edustuksellinen demokratia ei Suomessa toiminut. Eduskunnassa ei edes keskusteltu sellaisista Suomen tulevaisuuden kannalta tärkeistä asioista, joilla on kansan keskuudessa laaja kannatus. Suomi oli menettämässä itsenäisyyttään, maatamme vietiin kohti sotilaallista liittoutumista, maahanmuuttopolitiikka oli holtitonta, eriarvoisuus kärjistyi ja vallalla oli voimakas keskittämispolitiikka. 

Eduskuntavaalien tulos osoitti, että edustuksellisen demokratian kriisi on vielä syvempi kuin olimme uskoneet. Tähtiliikkeen tavoittelema muutos jäi toteutumatta. Vaalitulos ja näköpiirissä oleva hallitusratkaisu vievät kehitystä monelta osin päinvastaiseen suuntaan.

Tähtiliike keskittää nyt ponnistuksensa Suomen poliittisen järjestelmän uudistamiseen ja Suomen poliittisen suunnan muuttamiseen ensi sijassa presidentinvaalien kautta. Niiden yhteydessä Suomen poliittisen elämän vaihtoehdot pelkistyvät ja selkiytyvät. Tällä on toivottavasti tervehdyttävä vaikutus myös parlamentaarisen järjestelmän toimintaan.

Seppo Hauta-aho

Tähtiliikkeen puoluesihteeri

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Paavo Väyrynen luopuu vapaaehtoisesti jostakin (tähtiliikkeen puheenjohtajuudesta)? Onko tänään aprillipäivä?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Just lauantaina ehdotin splittausta. Pahkasian tavoin kiroan todellisuuden koska se tekee parodiasta mahdotonta.

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2758...

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

On kyllä touhua jolle nauraa jo aidanseipäätkin...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Onnea Paavolle valitsemallaan tiellä, joka ei muuten johda pressanlinnaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

No mutta, tämähän yllättävä uutinen! Onko niin, että Paavo haluaa keskittyä presidentinvaaleihin?

Mielenkiintoista nähdä, minkälainen uusi puoluehallitus tulee olemaan ja minkälainen on Tähtiliikkeen tulevaisuus.

Jos/kun puolue jatkaa toimintaansa, niin silloin pitää varmastikin tehdä muutoksia, eli olla piirejä, joissa alueellista toimintaa organisoidaan. Lisäksi säännöissä taisi olla, jos oikein muistan, ettei henkilöjäseniä sallita, eli tähän pitäisi ainakin saada muutos, jos toimintaa halutaan jatkaa.

Tuossa nuo nykyiset säännöt. http://xn--seitsemnthdenliike-rtbc.fi/upload/File/...

Voihan tietenkin olla mahdollista, että yhdistys puretaankin. Tämä selvinnee vasta 27.5.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Joudutaanko puolueen nimeä muuttamaan?

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

jospa tähtiliike, kansalaispuolue ja kristilliset liittyisivät Persuihin,niin Persuista tuliši mahtava puolue, vai?

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Eikös mukaan mahtuisi vielä piraatit, liberaalit ja nukkuvatkin, sitten olisi oikea Dream Team!

Käyttäjän hesejp kuva
Heikki Pulkkinen

Kaikkien noiden puolueiden tulot valuisivat johonkin säätiöön makaamaan. Huono idea.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Paavo on ovela mies ja liittyy Persuihin. Win-win tilane molemmille. Persut saa kokeneet poliitikon ja Paavo pääsee voittajien kyytiin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Saapas nähdä, nukkuuko Keskusta onnensa ohi? Nyt sillä olisi mahdollisuus saada vapailta markkinoilta aika alkiolainen ja kokenut puheenjohtaja.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Vähän sama asia kun persut pyytäsisivät Soinia puheenjohtajaksi.

Joten, mitä tuntuu, onko mahdollista.

No ei tapahdu ei.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Eihän Soinia tietenkään pyydettäisikään, mutta jos vaikka tri Halla-aho niin tekisi vedonlyönnin vuoksi, niin ei Soini silti suostuisi. Vaan Väyrynen suostuisi Keskustan puheenjohtajaksi, luulen minä.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #15
Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Kun luin Paavon suunnitelmista lähteä vuoden 2024 presidenttikilpaan, ajattelin ensin, että voi jessu! Tarkemmin mietittyä mielikuvittelin, ketkä voisivat olla Paavon kilpailijoita. Perussuomalaista ei presidentiksi valita ja pienpuolueet voidaan vetää yli. Vaihtoehdot ovat siis joku kokoomuksesta, kepussa, demareista ja tämä erilainen nuori Pekka Haavisto.

Kokoomuksesta voisi olla joku ryhmästä Orpo, Vapaavuori, Risikko. Kepusta Vanhanen, Sipilä ja joku kovaääninen nainen. Demareista Rinne, Heinäluoma ja Tytti Tuppuraisen. Vahvana ehdokkaana tietenkin Haavisto, jonka mahdollisuudet tulla valituksi on hyvät. Muiden ehdokkaiden kohdalla saan väristyksiä, eikä ne ole peräisin mielihyvästä.

Näillä ehdokkailla minun ehdokkaani on ehdottomasti Paavo Väyrynen. Persuäänestäjät voisivat isoin joukoin äänestää Paavo Väyrystä koska jos Paavo pääsee toiselle kierrokselle, kepusta löytynee vielä sen verran tolkun ihmisiä, että Haavisto saa jatkossakin keskittyä muihin hommiin.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Tuli kyllä mieleeni, kun ensitiedon näin. Veteraanin toive on ymmärrettävä, mutta kepu on vielä pitkälle sama kepu kuin ennen vaaleja. Siellä heiluu johdossa lähes sama joukko kuin ennenkin. Tuskin puheenjohtaja vaihtuu seuraavassa varsinaisessa puoluekokouksessa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Mi k s i miehet r a k a s t a v a t nimiluetteloita ?
Niin kauan, kun puhutaan asiatavoitteista tai periaatteista (elleivät ne koske hierarkioita tai väkivaltakoneistoa), miehet lähes nukkuvat.
Mutta kun päästään n i m i i n niin jee, mikä innostus!

Ja sitten vielä valitetaan, että politiikka on henkilöitynyttä.
Juu, presidentti o n yksi henkilö.

Mutta jos nyt edes kerran lähdettäisiin etsimään sitä henkilöä niin päin, että kysymme ensin, mitä siltä henkilöltä vaaditaan.

Käyttäjän hesejp kuva
Heikki Pulkkinen

Liberaalieliitin puolueilla ei ole sisältöä, niiden osalta olemassa on vain luettelo pelkkiä valhemedian tyrkyttämiä nimiä, "uskottavia ehdokkaita", "varteenotettavia vaihtoehtoja".

Martti Kaisto

Tähtiliikkeen noste on ollut pientä nuorena puolueena joten puheenjohtajuus olisi oltava pitempi
Kuitenkin ympäri Suomen tulisi olla aluejärjestöt jos puh,joht,vaihtuu.
Kyllä tämä näyttäs jäävän tähän. Hyvät tavoitteet ei saaneet eduskuntavaali julkisuutta ja tämäkin puolueen pj,n puolueen jättö tietää EU vaali tulokselle huonoa.Veikkaan että puolueen historia on lyhyt.Hyvä tässä on ettei puolueella ole laajaa pettyvää jäsenistöä.Saman suuntaisia ajatuksia voi joissain muissakin ryhmissä kannattaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Voi olla, että erotessaan Paavo ajattelee jatkavansa uraa Keskustan puheenjohtajana. Esimerkiksi tuossa mielipidekirjoituksessa sitä toivotaan. https://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitus/P...

Keskustan säännöissä sanotaan näin 9§:

"Puheenjohtajan, varapuheenjohtajien ja puoluesihteerin sekä puoluevaltuuston jäsenten tulee olla Keskustan jäseniä ja he eivät voi olla toisen puolueen jäseniä.

Puolueen puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi tai puoluesihteeriksi ei voida valita henkilöä, joka on vaalia edeltävän 12 kuukauden aikana ollut muun puolueen jäsen.

Puolueen sääntöjen 4 §:n mukaan perusjärjestön jäsen tai jäseneksi pyrkivä ei saa kuulua muuhun puolueeseen."

https://www.keskusta.fi/loader.aspx?id=32cffe0c-ed...

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Kansanliikkeen ehdokkaana Paavolla saattaisi olla mahdollisuuksi. Suomi ei tarvitse presidentiksi toista Halosen kaltaista maaimanhalaajaa. Haavisto on mitäänsanomaton vässykkä.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Paavo on selvä ennakkosuosikki tässä vaiheessa,,!

Käyttäjän RistoHuovinen kuva
Risto Huovinen

Ei Väyryselle löydy varteenotettavaa valtiomiessarjan haastajaa nykypoliitikoista. Kun yhtälöön otetaan vielä vihervasemmistohallituksen Suomelle parina tulevana vuotena aiheuttama tuho, sataa tämäkin asia Väyrysen laariin.

Kepulla ei myöskään ole ketään varteenotettavaa ehdokasta puheenjohtajaksi, kun vanha kaarti on jäänyt joukolla pois Väyrystä lukuun ottamatta, on vaikea nähdä, että hänelle olisi olemassa varteenotettavaa vaihtoehtoa, jos Paavo päättää hakea Keskustan puheenjohtajaksi.

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko

Etkö Sinä tuntisi oloasi höynäytetyksi
- liittyisit henkilön X perustamaan puolueeseen A
- henkilö X ihmoittaisi aikovansa presidenttiehdokkaaksi. Ollakseen #kokokansan-X, hän eroaisi puolueesta A ja pyytäisi Sinua ottamaan puolueen hoitaakseen
- ryhtyisit johtamaan puoluetta A, ja ilmoittaisit sen tukevan henkilöä X presidentiksi. Vastaisit puolueen A toiminnasta ja taloudesta, siinä sivussa sitoutuisit tekemään töitä X:n presidenttikampajan hyväksi
- X ilmoittaisi ryhtyvänsä puolueen B puheenjohtajaksi.

Jotenkin ymmärrän, että noin voi kerran käydä, mutta että toisenkin...

Entä, jos X tosiaan valittaisiin puolueen B pj:ksi ja puolue B nimittäisi hänet omaksi presidenttiehdokkaakseen? Olisit asettanut persoonasi peliin henkilön X ja puolueen A hyväksi - ja yht´äkkiä huomaisit, että kaikki se, mitä varten johtamasi puolue on perustettu, on lakannut olemasta.

Käyttäjän kristiinailmarinen kuva
Kristiina Ilmarinen

Jonka jälkeen puolueella jäseniä: nolla.

Vain toteamus.

Toimituksen poiminnat