Peruskysymyksiä

Pääministerigallup: Haavisto nousee, Väyrynen lyö Terhon

Kerroin 26.1.2019 julkaisemassani Uuden Suomen blogissa ( Kansanäänestys pääministeristä ), että Tähtiliike on tilannut Taloustutkimukselta pääministerigallupin. Toisin kuin Lännen Median vuodenvaihteessa teettämässä tutkimuksessa, mukana oli myös meidän puheenjohtajamme Paavo Väyrynen.

Suurimpien puolueiden puheenjohtajien osalta kannatusluvut ovat osapuilleen samat kuin Lännen Median julkaisemassa tutkimuksessa: Petteri Orpo saa 18%, Juha Sipilä ja Antti Rinne 13%. Haaviston kannatus on nyt jopa 28%.

Mielenkiintoisimpia ovat Sampo Terhon ja Paavo Väyrysen luvut.

Sampo Terhon kannatus on 2% sekä haastatelluista että kantansa ilmaisseista, mikä vastaa suunnilleen Sinisten puoluekannatusta. Paavo Väyrysen vastaavat luvut ovat 5% ja 6%.  

Gallupin luvut viittaavat siihen, että Tähtiliikkeen kannatus on nyt samaa luokkaa kuin Väyrysen kannatus pääministeriksi. Tämä ei tule kuitenkaan näkyviin puoluekannatuksesta tehdyissä mittauksissa.

Puoluegallupeissa kysytään, mitä puoluetta vastaaja äänesti edellisissä vaaleissa. Sitten kysytään, mitä puoluetta hän aikoo äänestää kevään eduskuntavaaleissa. Tämä ohjaa kannattamaan niitä puolueita, jotka osallistuivat edellisiin vaaleihin.

Tuloksissa julkaistaan niiden puolueiden kannatus, jotka saavat vähintään 1.5%:n tuen. Paljon julkisuutta saavana hallituspuolueena Siniset on nipin napin ylittänyt tämän kynnyksen.  

Tähtiliikkeen kannatus ei tule näkyviin sen vuoksi, että puolue on saanut hyvin vähän julkisuutta. Tiettävästi osa vastaajista mainitsee puheenjohtajamme nimen, mutta ei muista puoluetta.

Halusimme teettää Taloustutkimuksella puoluegallupin, jossa lueteltaisiin nykyiset eduskuntapuolueet. Tämä ei ollut mahdollista, kun yritys on sitoutunut tekemään puoluegalluppeja vain Yleisradiolle.

Sekä Yleisradion Taloustutkimuksella teettämät tutkimukset että Helsingin Sanomien julkaisemat Kantar TNS:n gallupit johtavat harhaan.

Tähtiliike on nouseva voima, jonka kannatus ilmeisesti jo nyt ylittää kolmen muun eduskuntapuolueen, KD:n, RKP:n ja Sinisten, kannatuksen. Jos tämä tulisi kansan tietoon, puolueen suosio kasvaisi entisestään. Tätä tietoa tietoisesti pimitetään.

Kaiken huippu on se, että Yleisradio ja MTV pyrkivät vaaliohjelmissaan työntämään Tähtiliikkeen eduskuntapuolueiden sarjasta eduskunnan ulkopuolella olevien pienpuolueiden joukkoon!

P.S. TV 1:n ykkösaamu haastatteli viime lauantaina toiseksi pienimmän eduskuntapuolueen KD:n puheenjohtajaa Sari Essayahia. Milloinkahan kutsun saa meidän puheenjohtajamme?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Seppo, Paavo kertoo, että ”Olen päättänyt vetäytyä osittain eduskuntatyöstä. Jättäydyn pois eduskunnan täysistunnoista torstaisin, jolloin yleensä ei ole äänestyksiä. Käytän torstait yleisötilaisuuksiin.”

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/270141-paavo-vayr...

Jos Tähtiliike haluaisi hyödyntää näitä torstaisin pidettäviä yleisötilaisuuksia täysimittaisesti, niin eikö samalla aikaa kun eduskunnassa on menossa kyselytunti, niin Tähtiliikkeellä voisi olla täällä US:ssa samaan aikaan blogi auki kaikille niille, jotka haluaisivat kommentoida kyselytunnin aikana käytävää keskustelua livenä?

Ja se, mikä tekisi Tähtiliikkeelle tunnettuutta lisää, olisi se, että Paavo myös vastaisi itse täällä US:ssa avaamissaan blogeissa (tai hänen suullaan joku "sihteerikkö", jos Paavo on itse varattuna). Ei Paavon vastausten tarvitse olla aina pitkiäkään.

Näillä ehdotuksilla Tähtiliikkeen tunnettuus nousisi ja liikkeen tavoitteet tulisivat lähemmäksi ihan tavallisia ihmisiä ympäri Suomen.

PS. ja voisivathan Tähtiliikkeen 70 edustajaakin avata omat "kyselytuntinsa" täällä US:ssa torstaisin...

Nyt tarvitaan luovia ideoita! ;)

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Hyvä ehdotus Kirsillä. Periaatteessahan kuka tahansa tuollaisen sivun voi avata, mutta ihmisten pitäisi tietää siitä etukäteen. Virkansa puolesta Seppo sopisi avaajaksi, tai Akseli Erkkilä, fb:n ylläpitäjä. Tai Akselin pitäisi ainakin mainostaa sivun avaamista.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Niin, ja Seiskalla on myös eduskuntasihteeri. Olisiko siis luontevinta, että Harri Lindell laitetaan asialle?

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #12

Ja uusin tieto kertoo, että puoluesihteerillä on ollut suunnitelma käyttää face bookia. Sielläkin voisi kuulemma kommentoida kirjallisesti esitettävää ohjelmaa tai striimattua videota. Ehkä myös PV voisi joskus heittää sinne kommentin jostain päin maailmaa. Huomenna olisi taasen torstai.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #12

Ja uusin tieto kertoo, että puoluesihteerillä on ollut suunnitelma käyttää face bookia. Sielläkin voisi kuulemma kommentoida kirjallisesti esitettävää ohjelmaa tai striimattua videota. Ehkä myös PV voisi joskus heittää sinne kommentin jostain päin maailmaa. Huomenna olisi taasen torstai.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Milloinkahan kutsun saa meidän puheenjohtajamme?"

Kysymys pitää esittää YLElle. Itse olen muusikko enkä ennustaja.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sinäkin Seppo sivuutat muut puolueet etkä näköjään kannata täyttä tasa-arvoa kaikille ek-vaaleissa mukana olevilla. Tuet valitettavasti omalla tavallasi tuota elitistä ajattelua ketkä saa olla mukana ja ketkä ei, kun keskustellaan Suomen tulevaisuudesta ja linjasta uusien vaalien alla ja halutaan näkyvyyttä oman puolueen agendalle. Silloin pitää omakin kohtelu hyväksyä ja jäädä uutispaitsioon.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Kaipaat siis RKP:n, Kristittyjen ja PS:n johtajien lukuja. Seppo voisi ne kyllä kertoa. Samalla selostaa, mikä oli otos, kun Verkkouutisissakin joku sitä kysyi, ja mikä virhemarginaali, sekä millä kysymyksellä nyt kysyttiin.

Käyttäjän JussiHalla-aho kuva
Jussi Halla-aho

Mielenkiintoinen kysely. Onko sen tulokset julkaistu jossakin kokonaisuudessaan?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tämän kirjoituksen anti näyttää varsin oudolta valossa, joka on saatavissa puolueen nettisivulla olevasta Hauta-ahon kirjoituksesta 26.1.2019. Tuossa kirjoituksessa nimittäin sanotaan "Kun tiedotusvälineet eivät ole tietääksemme tilanneet uusia pääministerigallupeja, päätimme tilata itse sellaisen Taloustutkimukselta. Tuloksia saataneen kolmen viikon kuluessa."

Tuosta päivämäärästä ei suinkaan ole vielä kulunut kuin puolitoista viikkoa.
http://xn--seitsemnthdenliike-rtbc.fi/blogit/#blog...

Taloustutkimuksen tulosta luultavasti saadaan odotella vielä jonkin aikaa. Taitaa linkin puute tutkimukseen johtua juuri siitä, ettei tulosta ole tullut vaan onkohan luvut vuoden-kahden takaisista tutkimuksista?

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Seppo kertoo selvästi, että kyseessä on tuore Taloustutkimuksen gallup.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #9

Itse kuitenkin uskon vasta sitten, kun lähde esitetään avoimesti!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #11

Raportti pannaan sinetöityyn kirjekuoreen, jolle kaivetaan kuoppa Paavon perunakellarin maalattiaan Keminmaalla.

Käyttäjän jrusanen kuva
Jari Rusanen

NYT näyttää siltä, että nykyinen hallituspohja jatkaa KD:lla ja ruotsalaisilla täydennettynä. Pääministeriksi tulee Petteri Orpo ja valtiovarainministeriksi Juha Sipilä. Ulkoministeriksi tulee Ilkka Kanerva, peruspalveluministeriksi Sari Essayah, ja ruotsalaisten Henrikson palaa oikeusministeriksi, mutta muita ministereitä on vaikeampi ennustaa. Jos RKP saa kaksi ministeriä, he halunnevat ja saanevat opetusministerin paikan.

Vaaleihin on enää alle kolme kuukautta, joten spekulaatiot - ja veikkaukset - ovat kaikissa puolueissa jo käynnissä. Jopa vihervasemmisto havittelee valtaan, mutta se jää utopiaksi - koska perussuomalaisten yli 10 % tulee sen estämään: SDP, vasemmistoliitto ja vihreät eivät kolmistaan yllä lähellekään 50:ttä prosenttia.

Lilliputtipuolueista eduskuntaan menevät LiikeNyt ja 7 tähteä, mutta ne jätetään oppositioon, veikkaan.

Toinen mahdollisuus on, että SDP kääntää kelkkaansa hieman porvarillisempaan suuntaan, jolloin myös punamultapohjalla olisi mahdollisuuksia.

Kaikissa vaihtoehdoissa temppelinharjalle nousee siis kolmannelle sijalle jäävä keskusta...

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

PS halutaan hallitukseen, jotta Suomi saataisiin EU:n militarisoinnin kautta Natoon. Ilman kansanäänestystä. Jussi Halla-aho on Nato-miehiä, mikä on viisautta, jos ministeriksi havittelee.

Käyttäjän hesejp kuva
Heikki Pulkkinen

Toimituksen poiminnat