Peruskysymyksiä

Vähintään yksi edustaja jokaisesta vaalipiiristä Seitsemän tähden liikkeelle

Tähtiliikkeellä on realistinen mahdollisuus saada vähintään yksi kansanedustaja jokaisesta manner-Suomen vaalipiiristä. Tämän osoittaa puolueen puheenjohtajan Paavo Väyrysen menestys viime vuoden presidentinvaaleissa. Hänhän voitti selvästi suurten puolueiden, Keskustan ja SDP:n, ehdokkaat.

Presidentinvaalit olivat poikkeukselliset Sauli Niinistön suuren henkilökohtaisen kansansuosion vuoksi. Hän sai noin 2/3 annetuista äänistä. Kun Niinistö ei ole mukana eduskuntavaaleissa, voimme saada niissä Paavon johdolla tuntuvasti suuremman äänimäärän ja –osuuden.

Presidentinvaaleissa Paavo saavutti seuraavat vaalipiirikohtaiset äänimäärät ja –osuudet:

Helsinki                             12 614                              3,5%

Uusimaa                           22 610                              4,3%

Varsinais-Suomi             12 784                              4,8%

Satakunta                        7 600                                6,1%

Häme                                11 941                              5,8%

Pirkanmaa                       15 790                              5,5%

Kaakkois-Suomi             15 311                              6,2%

Savo-Karjala                    15 977                              7,3%

Vaasa                                17 476                              7,2%

Keski-Suomi                    11 008                              7,3%

Oulu                                  26 152                              10,5%

Lappi                                 15 885                              16,3%         

 

Jo näillä äänimäärillä ja –osuuksilla saisimme eduskuntavaaleissa vähintään yhden edustajan ainakin seitsemässä vaalipiirissä. Muissakin kynnys on niin lähellä, että voimme sen ylittää.

Paavo itse on ehdokkaana Uudellamaalla. Tässä suurimmassa vaalipiirissä voimme tavoitella useita eduskuntapaikkoja. Läpi voi päästä pienellä henkilökohtaisella äänimäärällä.

Muissa vaalipiireissä äänet jakautuvat tasaisesti, joten hyvin monella ehdokkaalla on mahdollisuus tulla valituksi. Paavo on luvannut vastata ehdokkaiden kouluttamisesta ja tukea kaikkien vaalityötä.  

Eduskuntavaalit henkilöityvät puoluejohtajiin, jotka ovat oman puolueensa pääministeriehdokkaita. Tämä vahvistaa mahdollisuuksiamme päästä hyvään vaalitulokseen.

Ehdokkaaksi voimme ottaa rehellisiä ja hyvämaineisia Suomen kansalaisia, jotka hyväksyvät Tähtiliikkeen säännöt ja tavoitteet ja jotka sitoutuvat liittymään Tähtiliikkeen parlamenttiryhmään.

Ehdokkaaksi voi ilmoittautua sähköpostitse (seiska@tahtiliike.fi). Lisätietoja löytyy puolueen kotisivulta (seitsemäntähdenliike.fi).

 

Seppo Hauta-aho

puoluesihteeri

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

On vain yksi Paavo, joten noilla muilla kuin uudenmaan prosenteilla ei ole mitään merkitystä.

Ainoa joka voi mennä läpi on Paavo, muut ovat promilleluokkaa.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Petteri,

Aikoinaan olisi voinut sanoa: "On vain yksi Timo Soini, muilla ei ole merkitystä" Tuohan ei pitänyt paikkaansa ja jytky tuli silloin.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

Onko Seitsemän tähden liikkeellä yhtä vankka kenttä kuin Perussuomalaisilla ennen jytkyä? Entä päätähdestä seuraavien ehdokkaiden tunnettuus omilla alueillaan?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Otsikko on se viesti jota Väyrynen on hokenut pitkään, ja jota ilmeisesti nyt on sovittu toistettavaksi toistamisesta päästyään. Ehkä se muuttuu todeksi jonkun mielessä, ainakin omien jos ei muiden. Oikeastihan jo yksi läpimennyt koko maassa olisi iso yllätys.

Presidentinvaalitkin menivät Paavon osalta reisille, jokainen pystyi lukemaan Väyryseen huulilta sanan "perkele" kun ennakkoäänet julkaistiin.

Jos presidentinvaalien äänimäärä korreloisi näin suoraan ek-vaaleihin tavalla jolla seitsemän tähteen liike sen esittää, RKP:n olisi pitänyt olla maan toiseksi suurin puolue ek-vaaleissa 1995.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ja presidentinvaalien jälkeen Väyrynen on soutanut ja huovannut puolueidenkin välillä niin että harva on pysynyt perässä, tuuliviiriksikin voi hyvällä syyllä kutsua. Vaaleissa sitten näkee kuinka paljon se on syönyt kannatusta.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Todennäköinen lopputulos on, ettei Paavokaan pääse. Mutta syy on median. Kovin hektinen vaalikisa on tulossa eduskunnan ulkopuolella olevien puolueitten/liikkeiden välillä. Jos ei oikeat - niin ainakin turpakäräjät ovat tiedossa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Mediapeliähän se onkin. Tuolta voi tarkistella miten kukaan ei anna palstatilaa Väyryselle: https://www.ampparit.com/haku?q=väyrynen

Vaalien jälkeen sitten "minusta on tehty pallo jota pomputellaan", "valtamedia" ja "voiko vitutukseen kuolla".

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Se oli paha kun puolue jakaantui heti alussa, kun vaalit ovat ohitse kannattaa ajatella kansalaispuolueen ja tähtiliikkeen yhdistämistä

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen
Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Tai " kun sokea taluttaa sokeaa molemmat tippuvat kuoppaan ".

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Leivonen ja Väyrynen samaan pienpuolueeseen? Mielenkiintoinen ajatus.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Paavon henkilökohtainen kannatus viime eduskuntavaaleissa oli Lapin vaalipiirissä saatu 6889 ääntä. Jokaisen vaalipiirin viimeinen
läpipäässeen äänimäärä oli:
Helsinki 3370
Uuusimaa 2520
Varsinais-Suomi 4908
Satakunta 3483
Ahvenanmaa 5217
Häme 3941
Pirkanmaa 2592
Kaakkois-Suomi 3580
Savo-Karjala 2140
Vaasa 3102
Keski-Suomi 2978
Oulu 3303
Lappi 4793
Yhteensä 45.927 ääntä tarvittiin saadakseen läpi yksi edustaja viimeisenä jokaisessa vaalipiirissä.
Joulukuun gallupissa ryhmä " muut puolueet" nautti 0,7%:n kannatusta. Siinä on mukana 7 tähden puolue, Kansalaispuolue, Liike Nyt ja kaikki ne erinäiset pienpuolueet, jotka säännöllisin välein tipahtavat puoluerekisteristä.
Tuo 0,7% äänioikeutettujen äänistä on vain noin 30.000 ääntä kaikkien 4.463.333 äänioikeutettujen äänistä. Tämä siis jaettuna kaikkien näiden ryhmien kesken. Viime eduskuntavaaleissa hyväksyttyjä ääniä annettiin vain 2.968.454 kappaletta. Jos tuo 0,7%
edelleen olisi suuntaa antava muiden puolueiden kannatukselle ääniä niille kaikille tulisi noin 20.779. 7 tähden liike pitäisi siis saada koko tuo "muiden puolueiden" äänipotti ja tuplata sitä Paavon aavulla. Kova on uskonne että saattte ruoskittua kuolleen hevosen vielä maaliin asti voittajien joukkoon.

Käyttäjän AnttiMoisander kuva
Antti Moisander

Pienimmällä äänimäärällä läpimenijät on määritellyt sijoittuminen omalla listallaan ja listan vertaisluku. Esimerkiksi Helsingin vaalipiirissä tuolla 3370 äänellä eduskuntaan pääsi Perussuomalaisten Mika Raatikainen, mutta Raatikaisen vertaisluku oli 13 527.

Samassa vaalipiirissä Kokoomuksen Terhi Koulumies sai 4148 ääntä, mutta Kokoomuksen listalla vertaisluvuksi jäi 13 341 ja näin Raatikainen vei täpärästi vaalipiirin viimeisen paikan.

Eli voisimme laskea, että tarvittava äänimäärä olisi huomattavasti enemmän kuin 45 927 jotta saisi jokaisesta vaalipiiristä edustajan läpi.

Toimituksen poiminnat