Peruskysymyksiä

Turvallisuuspoliittinen pelkopsykologia

Suomessa on tehty harkittua turvallisuuspoliittista pelkopsykologiaa viimeisen 25 vuoden aikana. Erityisen voimakasta se on ollut viimeisen kolmen vuoden aikana. Liioiteltujen uhkakuvien maalailulla luodaan ihmisten mieliin kuva sellaisesta polarisaatiosta (vastakkainasettelusta), jossa vaihtoehtoina ovat vain länsi tai itä. Kansalainen "pakotetaan" kannattamaan jompaa kumpaa vaihtoehtoa. Suomen kansan kannalta järkevimmästä ja turvallisimmasta vaihtoehdosta ei edes puhuta. Tämä on täysin harkittua turvallisuuspoliittisen pelkopsykologian käyttöä. 
Kolmas ja suomalaisten kannalta luonnollisin ja kannattavin vaihtoehto on puolueettomuuslinja ja itsenäinen päätöksenteko Suomen kansalaisten etu edellä.
Turvallisuuspoliittisen pelkopsykologian avulla pyritään saamaan kansalaisten tuki sellaisille asioille, joita he eivät kannattaisi ilman tätä manipulaatiota.
Edellämainitulla menetelmällä on johdettu koko kansakunta tekemään itsensä kannalta huonoja ratkaisuja. 
Kun harkitusti tarjotaan vain kahta vaihtoehtoa, joista toinen on valittu, niin kansalaisilla on ikäänkuin hyväksymispakko kaikelle sille mikä ns. lännestä määrätään, olkoon kysymys Suomen kannalta kuinka hulluista asioista tahansa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Onhan se erittäin ikävää kun Väyrysen lempivaltio on viimeisen muutaman vuoden aikana hyökännyt milloin Ukrainaan, milloin Syyriaan ja pitää sotia yllä muun muassa noissa valtioissa. Kun lempivaltio vielä jatkuvasti lisää asevarustautumista ja painetta Itämerellä ja Suomenkin lähialueilla, ja harjoittelee hyökkäämistä länteen, joku hölmömpi voisi pitää sitä erikoisena.

Kun myös ääri-islamilainen terrorismi on rantautunut lähialueillamme ja mahdollisesti jopa Suomeen, Paavolla tuskin on vastaus ongelmiin.

Väyrynen kuuluu samaan sarjaan Tuomiojan kanssa, eli poliittiseen Jurassic Park -osastoon, joka ei ymmärrä, että aika on ajanut ohi jo 65 miljoonaa vuotta sitten. Ymmärrän niitä, jotka haluavat kannattaa Väyrystä. Tykkääväthän monet lapset ja aikuisetkin dinosauruksista.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Onneksi kepu ja kok ajaa toista linjaa.Kumpikin Putinin veljespuolue ja kannatavat Natoa.
Kummerrataan länteen ja pyllistetään itään.Tai päinvastoin.
Kiikutaan kahdella laudalla.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Tässä voi heittää kysymyksen, että mistähän johtuu Itämeren tilanteen kiristyminen johtuu. Löytyykö vastauksia ?

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö taustavoimineen on harjoittanut sellaista ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa, että turvallisuustilanne on Suomessa ja Itämeren pohjoisosissa heikentynyt. Nyt hän sitten tarjoaa tähän ratkaisuksi EU:n yhteistä puolustusta. Harkittua ja härskiä peliä suomalaisten turvallisudella vai aitoa isänmaanrakkautta?
Ei meidän tarvitse Itämertakaan ajatella kokonaisuutena. Meidän tehtävänä on huolehtia ensisijaisesti siitä, että Itämeren pohjoisosa on rauhallinen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Itämeren tilanteen "kiristymnen" on täysin median tekemä.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Elää rauhassa kaikkien kanssa, mikäli se teistä riippuu, silloin ei tarvitse pyllistää kenellekkään.

Toimituksen poiminnat