Peruskysymyksiä

Ukrainassa alkoi liikekannallepano

Iltalehti kertoo, että Ukrainassa on aloitettu liikekannallepano.

Hyvin todennäköistä on, että kohta on menossa täysimittainen Ukrainan alueella. Miten kriisin kärjistyminen vaikuttaa Suomeen?

http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2015012419078538_uk.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Outoa on lähinnä että liikekannallepano on laitettu käyntiin vasta nyt.... ikään kuin ei olisi ongelmia ollut jo aikaisemmin. Maassa taisi muistaakseni (tarkastamatta) olla n. 40 miljoonaa ihmistä ja vasta nyt laitetaan ihmisiä liikkelle kunnolla... en täysin käsitä, mutta elämässä on monia asioita joita ei aina käsitä.

Sitä vaan, että mikäli Krimin ja itä-Ukrainan haltuun otto eivät olleet tarpeeksi suuria tekijöitä liikekannallepanoon, niin ovat ilmeisesti reippaasti leppoisampia ihmisiä kuin itse olen.... tai sytytys on aika lailla hidas ja tilanteisiin reagoiminen ei ole ihan täysin terässään. Parempi toki edes jossain vaiheessa reagoida tilanteeseen kuin ei koskaan...

Suomeen asia toivottavasti vaikuttaa niin etteivät Ukrainan linjat petä enempää (jottei ala Venäjällä olla liikoja kiinnostuksia muihinkin alueisiin.. eikä liittoutumattomia maita rajalla ole kovin monia Suomen ja Ukrainan lisäksi). Sisäpolitiikan kriisit 101-opus kertoo että tilanteen ollessa surkea (kuten Venäjällä nyt) kannattaa syyttää ulkomaita ja mieluiten vallata vähän lisäalueita ja saattaa kansalaiset patriotismin kiihkoon. Sillä tavalla säilyttää valtion johtokin sen 90% kannatuksen, vaikka suurikin osa kansalaisista kärsisi jo nälkää... kansan ollessa patrioottisessa kiihkossa ja median ollesssa täysin valtion kätyrinä täytyisikin olla jo erityisen rohkea (tai tyhmä) että uskaltaisi olla valtion johtoa vastaan.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Ukraina on maa, jolla ei käytännössä ole varaa sotia. Jo nykyiset operaatiot kustantavat useita miljoonia euroja päivässä rutiköyhälle maalle. Nyt toteutettu liikekannallepano moninkertaistaa kustannukset.

Venäjä saa Ukrainan polvilleen taloudellisesti ampumatta itse laukaustakaan. Tämä lienee hybridisodankäynnin keskeisin idea.

Sota itsessään on täysin turha. Itä-Ukraina on jo menetetty. Sitä ei saada takaisin Ukrainan haltuun ilman massiivista länsimaiden sotilaallista apua, joka taas olisi III maailmansodan lähtölaukaus.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Eskaloituu sopivasti ennen Suomen eduskuntavaaleja, tulee kerrankin sopiva aika puhua ja ottaa kantaa puolustuspoliittesiin kysymyksiin. Anna palaa Putin, murkulaa pesään ja Gradia putkeen, torit aamunkoitteessa sopivan suuria kohteita banaanitasavallassa kehitetyille aseille. Takavarikointioikeus joukoille valloitetuilla alueilla, mikä hoitaa palkanmaksun. Go Putin go.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Seppo,

kysyt miten kriisin kärjistyminen vaikuttaa Suomessa?

- Stubb: kohoaa uuteen Nato-klimaksiin;

- Haglund: veljeskansan avuksi; kovat piipussa Ämariin;

- Hesari: hysteriaan lietsomisella ei mitään rajoja.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Suurin osa virolaisista nuorista on vältellyt asevelvollisuutta. Suurimmin huutavat aina ne, jotka haluavat tehdä vähiten.

Keijo Räävi

Ukraina uhrataan kuten Tshekkoslovakia aikoinaan. Euroopan johtajat kuvittelivat pysäyttävänsä Hitlerin mutta Saksa sai siitä vain lisää virtaa. Nyt tuskin käy samoin koska Putin ei tavoittele muuta kuin Ukrainaa, joka on ollut aina osa Venäjää ja oikeastaan sen sydän.

Tuskin EU haluaa Ukrainaa eikä NATO ole kiinnostunut rientämään Ukrainan apuun. Maa uhrataan jotta suhteet Venäjään normalisoituisivat sillä talous merkkaa niin paljon EU:lle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Putin ei tavoittele muuta kuin Ukrainaa ..."
Plus Georgiaa, Suomea, Viroa, Latviaa, Puolaa ..., näin aluksi.
Nälkä kasvaa syödessä ja "kasakka ottaa sen minkä saa".

Toimituksen poiminnat