Peruskysymyksiä

PS-nuoret peruivat kohua herättäneen islam-aiheisen pilapiirroskilpailunsa

Turun Sanomat kertoo, että PS-nuoret ovat peruuttaneet islam-aiheisen pilapiirroskilpailunsa. Syytä kilpailun peruuttamiselle ei kerrota.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/725866/PSnuoret+peruutti+pilapiirroskil...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pojat pantu kuriin, kun vaalitkin on tulossa.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Minulla oli mutu-arvio, että näin tulee käymään.

Tämä pilapiirroskilpailu ei ollut alunperinkään tässä tilanteessa hyvä idea - on toki hyvä kuulla, mitä asiaa tälläkin palstalla puolustaneet nyt sanovat...

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Juu, näin ounastelin itsekin käyvän. Taisi tulla komentoa ylimmältä taholta, kun ei asiaa suostuta edes kommentoimaan. Harmin paikka, ja kovin on munatonta toimintaa.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Selvää on, että puoluehierarkian ylemmältä tasolta on tullut määräys kilpailun peruuttamisesta. Nuoria on myös ilmeisesti kielletty kommentoimasta asiaa...

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/pilapiirroskil...
"Perussuomalaiset Nuoret peruivat pilapiirroskilpailun islamista - "emme kommentoi""

Mitä sanoo Roger Kulmala nyt?
http://rogerkulmala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/18437...

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Sinällään en vastusta pila piirroksia Islamista, mutta ihmettelen että tälläisestä asiasta tarvii jauhaa näin paljon.

Kuitenkin Perussuomalaiset hakee koko jutulla vain näkyväisyyttä. Tapa tosin on sinällään outo, koska samaan aikaan voisi järjestää piiroskilpailun Katolisen kirkon pedofiliasta.

Puoluejohtokin on saattanut tajuta, että koko episodi sittenkin laskee kannatusta kuin, että nostaisi sitä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei tässä puoluejohto ole alun alkajenkaan ollut takana. Kyllä se yllätettiin housut kintuissa persunuorten toimesta.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Soini on taas kerran takonut järkeä poikajullien päähän. Ihan niin kuin opettaja Seitsemässä veljeksessä.

Käyttäjän KaarleAkkanen kuva
Kaarle Akkanen

Niin mitä sitten? Etkö itse joskus muuta kantaasi, mielipidettäsi? Maailma muuttuu, tapahtumat muuttuu ja tietämys kasvaa kaiken aikaa. Ei ole häpeä muuttaa kantaansa, mielipidettään. Se on häpeä, jos et siihen kykene?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Maailma ei parissa päivässä ole niin paljon muuttunut, että tuollainen esittämäsi periaate olisi validi argumentti tähän yhteyteen. Ennemminkin voisit sanoa, että kilpailun jäjestäjät ovat harkinneet asiaa uudelleen.

Kaikki merkit viittaavat kuitenkin siihen, ettei siitäkään ole ollut kysymys, vaan nimenomaan puoluejohdon ukaasista.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Niin ettäkö sitä ei saa tehdä muutoksia toimintaansa jos on harkinnut asiaa uudestaan ?
Tuohon puoluejohdon ukaasiin haluaisin sinulta tarkennusta kun niin painokkaasti tuot sen esille !
Niin että kerroppas mitkä ovat ne kaikki merkit jotka siihen viittaavat,ihan vaan tiivistetysti. Tietova eikä juoruja mielellään.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #29

Näkemys tulee siitä, että kilpailun julistajat ja siitä kertovat perustelivat todella seikkaperäisesti miksi juuri nyt on hyvä järjestää kilpailu moisesta aiheesta ja olivat vankkumatta tällaisen loistoidean takana. Eikä siitä ole montaa päivää aikaa.

Sitten se peruutetaan lakonisella ilmoituksella: "Kilpailu peruutettu".

Mitään lisäselvitystä ei anneta.

Tästä asetelmasta varmasti 90% ihmisistä on valmis tekemään sellaisen johtopäätöksen, että kilpailun järjestäjät tuntevat itsensä nöyryytetyiksi ja luimistelevat kuopissaan.

Jos asian laita ei olisi näin, olisi odotettavaa, että tuon töksähtävän ilmoituksen sijasta olisi kerrottu vaikkapa: "Myöhemmän harkinnan tuloksena on kilpailu päätetty peruuttaa, koska sellaisen järjestäminen ilmiselvästi olisi saattanut aiheuttaa väärinkäsityksiä tai sitä olisi virheellisin perustein hyödynnetty puolueen vastaisessa propagandassa. Pahoittelemme tätä kaikkien jo tässä vaiheessa ehdotuksensa jättäneiden osallistujien puolesta."

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

"Ei ole häpeä muuttaa kantaansa, mielipidettään."

Ei olekaan - paitsi silloin, jos sen tekee joku muu kuin perussuomalainen, silloinhan on kyseessä selkärangaton takinkääntö.

Käyttäjän IlpoSuominen kuva
Ilpo Suominen

PS-nuorten puheenjohtajan kommentoimattomuus viittaa siihen, että PS-nuoret ja mahdollisesti myös heidän perheensä ovat saaneet tappouhkauksia. Huvittaisikohan tämäkin Härkösen pariskuntaa?

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Ei tietenkään huvittaisi. Mikä pointti on tässä hyökkäyksessäsi?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minua ainakin huvittaísi jonkin verran se, että "suuri sananvapaustaistelu" kyykkäisi uhkauksiin. Kertoo todellisesta arvomaailmasta hyvinkin paljon, varsinkin jos vertaa Charlie Hedboon.

Että persunuoret eivät ole Charlieta nähneetkään. Pikemminkin kyse on moisessa tapauksessa poliittisten pisteiden onkimisesta, mikä on toki vastenmielistä touhua aina kun se tapahtuu tragedian varjolla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Piirustuskilpailun järjestäminen vaatii työtä. Se ei hoidu pelkällä nettiriekunnalla. Eteen tulee miljoona muutakin kysymystä ja ongelmaa ja organisointitehtävää kuin tämän kilpailun aiheeseen ja ajoittamiseen liittyvät ongelmat.
Koko äärioikeisto on jonkinlaisessa henkisessä kriisissä ja herännyt siihen tosiasiaan että se usein menee hallitsemattomalle alueelle, että se ei voi välttyä linjaristiriidoilta ja syvemmältä pohdiskelulta omien tavoitteidensa suhteen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eiköhän se anarkistivasemmistokin mene usein hallitsemattomalle alueelle, kun ajattelee niitä "kiakkovieraita" ja "luokkaretkeläisiä". En ymppäisi tähän keskusteluun oikeisto/vasemmisto -akselia - semminkin, kun perussuomalaiset ilmoittavat olevansa "keskustalainen" puolue, joka "mieluummin näkee demarit hallituskumppaneinaan kuin kokoomuksen".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No mutta esim nuorisojärjestöissä kai sentään kokoomusnuoret ja PS-nuoret useammin komppaavat toisiaan kuin demarinuoret ja PS.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Muutakin on. Itselleni tärkeä "Hikipedia" kiersi tiettyjä puolia sillä että kaikki tapahtuu Kanadassa. Noudatamme tietyiltä osin Kanadan lakia. (Olemme tosin saaneet kerran virallista postia vähemmistövaltuutetulta. Aika iso sakko oli uhkana. Aika jännää olisi ollut joutua maksamaan artikkelista jota ei ole itse kirjoittanut eikä edes lukenut. Ja jonka sisällöstä ei ole samaa mieltäkään. Mutta ylläpitäjän vastuu on jännittävä asia. Poistimme toki tuon materiaalin sitten.) Pilapiirroskisan järjestäminen on haasteellinen siten että asiat pitää hoitaa lain mukaan.

Lisäksi en usko että kilpailuun on saatu materiaalia joka olisi (a) laadukasta (b) eiplagioitua. Tekijänoikeuslakikysymykset ovat kilpailun järjestäjille helposti vaikeita koska lähettäjien rehellisyyttä ei oikein voida selvittää tai ennalta tietää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kilpailuja järjestetään myös kykyjenmetsästysmielessä ja juuri siksi aiheen olisi pitänyt olla neutraalimpi. Kilpailussa oli aihio jossa PS-nuoret olisivat ottaneet rakentavan roolin suomalaisen pilapiirrostaiteen elvyttäjänä, mutta liika hätiköinti torppasi sen mahdollisuuden ja mahdollisesti motivaation puute. Jos on "kaikki on muiden vika"-levy jäänyt päälle, ei ole halua ottaa rakentavaa roolia yhtään missään.

Käyttäjän PetriKRundelin kuva
Petri K Rundelin

Mielestäni olisi erittäin hienoa eri mielipiteen omaaville keskustelijoille lisätä sana "mielestäni"/"parhaan tietoni mukaan"; aina jokaisen itse kirjoittamansa lauseen eteen/lauseeseen;

Sillä mielestäni tämä antaisi itse tekstin lukijalle, mahdollisuuden paremmin puntaroida kyseistä mielipidettä objektiivisemmin, puntaroida MYÖS omaa mielipidettään, ja muodostaa mielipiteensä asiaaan tämän pohjalta.

Tämä mielestäni myös toimisi kivana muistutuksena erilaisten mielipiteiden lukijoille tällä monimuotoisella palstalla; ja sen kautta ihmisten "oman" mielipiteen muodostamiseen/jakamiseen.

Kiitos kaikille sekä virallisemmalle ja epävirallisemalle taholle, joka tämän
keskustelun/lukemisen mahdollistaa.

Mikä on mielestäsi oma ajatuksesi tähän asiaan? Mielestäni puhun asiaa;
ei mielestäni yksittäisen ihmisen tulisi esittää sanomaansa faktana, vaikka
sille useamman eri mielipiteen "vahvistus" löytyisikin.

Sillä mielestäni tämä on vain kaikkien erilaisten mielipiteiden muodostama verkosto;
jossa kaikki on tehneet oman "oikean" päätöksensä ko. asiasta oman elämänkokemuksensa perusteella; josta sitten kiistellään/perustellaan omaa mielipidettä/pyritään oikaisemaan toisen omaa "väärää", tällöin MYÖS olisi reilua "muistuttaa", että kyseessä on vain oma mielipide, joka on muodostettu oman kokemuksen ja parhaan tiedon mukaan "oieaksi" kyseisen asian perusteella.

-Petri

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Eikös täällä kaikki ole omia mielipiteitä jos ei erikseen ole mainittu kenen mielipiteitä monistaa. Lainatut tekstit laitetaan niitten kärpäsenpaskojen väliin ja loput on omia.
Jokaisen mielipidelauseen mainitseminen erikseen omakseen tekee tekstistä tympäisevää lukea , vaikka esim. minun juttuni nyt ovat ihan luonnostaan monen mielestä tympäiseviä.

Käyttäjän PetriKRundelin kuva
Petri K Rundelin

Muokattu, Halusin vaan nostaa esiin tämän asianhaaran.

-Mielipiteiden ero on rikkaus...

-PR

Käyttäjän PetriKRundelin kuva
Petri K Rundelin

Haluan myös painottaa sitä, että kuinka paljon tämän mielipiteiden verkoston/"oman henkilökohtaisen roskapöntön" lukeminen on kasvattanut minua ihmisenä; ja mielestäni toki kasvattaa edelleen.

Hienoja erilaisia mielipiteitä ja perusteluja.

Tämä siis mielestäni =). Ei sarkasmia.

Kiitos.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Voisivat kyllä kertoa syyn kilpailun peruuttamiselle sen sijaan, että antavat puskaradion laulaa. Kun politiikasta on kyse, asiat ovat usein, mutta eivät aina laskelmoituja.

Käyttäjän PetriKRundelin kuva
Petri K Rundelin

Mikähän onkaan syy itse kilpailun peruuntumiselle, ja miksi kyseinne asia
on nostettu esille aiemmin; sitä tuskin saamme koskaan tietää.

Monia pointteja on tuotu mielestäni esille; sananvapaus vs. ärsyyntyminen.

Missä raja menee? Kannattako mehiläispesää tökkiä vs. / Voittaako terrori sananvapauden; vai onko viisaampi kumpi lopettaa lyömisen?

Olisihan se hienoa tehdä pilakuva jossa Jeesus ja Mohemmed pelaa venäläistä rulettia toisiaan provokoiden samalla?

Mitähän se Yrjö Kallinen sanoisi tähän asiahaaraan?

-PR

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Olen hämmentynyt. Viime aikoina varsinkin PS-nuorten johtajan, Sebastian Tynkkysen puheista on saanut sellaisen käsityksen että lähes mitä tahansa he tekevätkin, se tulee aivan varmasti "satamaan omaan laariin". Tällöinhän kilpailunkin olisi pitänyt olla vain menestystarina. Onko joku ilonpilaaja puolueen sisältä huomauttanut, etteivät PS-nuoret ihan kaikkivoipia olekaan, eivätkä siten mitä tahansa voi kääntää omaksi voitokseen? Jos näin on, kannattaa varmaan neuvoa PS-nuoria muutenkin kuin vain tämän kilpailun suhteen. Selittää heille, että kyllä politiikan kentällä voi ihan oikeasti mokatakin eikä ihan kaikki aina "sada omaan laariin". Ikäväähän tuollaista varmaan on kuulla, sitä en voi kiistää, varsinkin jos on elänyt jonkinlaisessa fantasioissa joissa näkee itsensä pelkästään jonain uljaana sananvapauden ritarina. Jossain vaiheessa tulee kuitenkin vastaan realpolitik ja silloin voi käydä köpelöstikin – varsinkin mediapelissä.

Minna Eerolainen

Villi arvaus: PS nuoret toimittaa pinkan itse itselleen väsäämiään tappouhkauksia poliisin tutkittavaksi, taas päästään uhriutumaan! Miksi meille tulee tappouhkauksia, "sanam vapaus vaarasa", jne. Tuolla saataisiin kunniallinen perääntymisväylä hölmöksi osoittautuneelle puuhastelulle. Komppaan aiempaa kirjoittajaa tässä blogissa: aika outoa järjestää osin alaikäisille tuollaista piirustuskilpailua, eettisesti epäkestävää touhua pienoista 200 euron pääpalkintoa vastaan.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Aika suorasukaista syyttää väärästä ilmiannosta ihmisiä ilman pienintäkään todistetta... (edes poliisijutusta, saati siitä että sellainen olisi tekaistu)

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #39

En "syyttänyt" mistään, esitin "villin arvauksen". Itse muuten vihjailit samaan tapaan persujugendin osoitetietojen katoamisen syistä näiden sivulta. Puhumme kuitenkin pilapiirroskisaan liittyen, missä nyt huumorintaju ja sananvapaus?

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #41

Meillä taitaa olla jo noita tuollaisia sivustoja olemassa, ainakin olen itseni niistä pyytämättä ja yllätyksenä löytänyt, "hyvän huumorin" merkeissä :( Asialla käsittääkseni aikuiset suomalaiset ihmiset. Pitäisi muistaa kuitenkin että on eri asia toimia julkisessa poliittisessa virassa kuin kommentoida yksityishenkilönä Uuden Suomen Puheenvuorossa joitain tuskan parauksia. Miksi muuten yleensäkään käyt henkilöön tässä yhteydessä, olenko todennut sinusta itsestäsi mitään persoonakohtaista?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #40

"En "syyttänyt" mistään, esitin "villin arvauksen""
Sillä viisiin ne juorut syntyy ja muuttuu totuuksiksi kun niitä on vähän aikaa jauhettu. Kahdeksas monistaja ei enää välitä vähääkään vaan kertoo asian todistettuna totuutena.

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Nyt kun PS nuorilta säästyi toi 200 ecua niin jonkun pitäs haastaa ne laittamaan tuo raha heille mieluisaan hyväntekeväisyyteen.

Olli Turtiainen

Jos PS nuorilla olisi huumorintajua, heidän pitäisi järjestää pilakuvakilpailu
puolueen omasta toiminnasta. Itseironia osoittaisi omaa vahvuutta, vaikka onkin
varsin vaikea huumorinlaji.

Omassa pilakuvakilpailussa saisi pistää halvalla puolueen johtoa ja julkisuudessa
ryvettyneitä puolueen kansanedustajia kaikella ystävyydellä.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Kai siihen on ihan yksinkertainen syy. Todennäköisesti kilpailuun tuli tasoltaan niin täydellistä kuraa edustaneita piirroksentekeleitä, etteivät edes PS-nuoret kehdanneet antaa yhdellekään niistä kahtaasataa euroa.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Olen vähän eri mieltä, sillä nähtyäni PIF:n ketjuun kertyneitä pilakuvia, täytyy sanoa niiden olleen melko hyvää settiä. Erityisesti uljaana ratsastava sananvapauden soturi Seppo Lehto oli varsin erinomainen seivästämässä islamilaisuuden kammottavaa käärmettä! Se ei olisi ollut lian härski tai muulla tavoin sopimaton Rahvas-lehteen. Siispä uskon, että tähän kilpailun perumiseen on jokin muu syy. Uuden Suomen uutisessa kerrottiin, ettei Supolla ole tietoa perussuomalaisiin kohdistuvista uhkauksista, joten nähdäkseni tällaisesta väkivallalla uhkailusta tms. ei ole kyse (kuten Hommalla jotkut spekuloivat). Muita uhkauksia on toki voinut tulla esimerkiksi oman puolueen sisältä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onko kuvat vielä jossain nähtävissä?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

No mutta sehän on eri asia. PiF:n kuvia tuskin edes lähetettiin kilpailuun. Sitä paitsi niissä pistettiin halvalla yhtä paljon perussuomalaisia nuoria kuin islamia, ja Sebastian T:lle tulee paha mieli, jos hänen nuorisojärjestöstään väännetään vitsiä.

Veikkaisin edelleen, että siinä ne syyt ovat. Pelkät islam-aiheiset piirustukset osoittautuivat totaaliseksi lietteeksi, ja lopuissa parodioitiin myös PS-nuoria, mahdollisesti liian roisiin sävyyn skaban järjestäjien kannalta.

Toimituksen poiminnat