Peruskysymyksiä

Suomen historian kallein hallituspaikka?

Perussuomalaiset 14/2013 s. 2:

"Soini näkee eurokriittisyyden nousussa useita poliittisia ulottuvuuksia. Soini muistuttaa, että Suomen nimi on jo aiemmissa tukipaketeissa ja Euroopan vakausmekanismissa, eikä näitä ole mahdollista purkaa.- Kun perussuomalaiset vaalien jälkeen ryhtyy hallitusneuvotteluihin ja joutuu hyväksymään tapahtuneet todeksi, voi vain kuvitella sitä edessä olevaa ruoskimisen määrää takinkääntämisestä ja hallituskiimasta."

Soini siis hyväksyy tässä tukipaketit ja niiden tuomat 40-50 miljardin laina- ja takausvastuut Suomen kansalaisille?

Mikäli Perussuomalaiset ovat hallituksessa, niin allekirjoitettujen sopimusten mukaan rahoja lahjoitetaan kriisimaiden kautta niitä rahottaneille pankeille. Hyväksyykö ps-kenttäväki ja muut kansanedustajat tämän linjauksen?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kyllä takin saa kääntää, jos huomaa sen ollen tähän asti nurin!

Aija Lehtoranta

Edellisten hallitusten päätöksiin ei voi vaikuttaa.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Tarkoittaako tämä Aija mielestäsi sitä, että myöskään EU-sopimuksiin tai eurojäsenyyteen ei voida enää vaikuttaa?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Kyllä vekseli on maksettava kun siihen on edellinen hallitus nimensä laittanut. Tietysti voidaan ja täytyykin pyrkiä vaikuttamaan asioihin niin ettei tehdä uusia vekseleitä vaikka pankit niitä vaatiikin. Tuskin noista vastuista päästään eroon minkään hallituksen voimalla ,luulempa että edes ero EU:sta ja eurosta ei meitä niistä pelasta.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho Vastaus kommenttiin #5

Eikö voitaisi järjestää kansanäänestys asiasta?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #6

Kyllä voitaisiin. Ei huono. En tunne noita Suomen hallitusten tekemiä sopimuksia sinne EU:n päin niin hyvin että voisin sanoa pelastaisiko se kansanäänestyskään meitä noista vastuista. Eroon varmaan päästäisiin jos kansa niin haluaisi mutta se on toinen juttu että , mitä sitten ? Eikä se kansanäänestyksenkään tulos ole niin kirkossa kuulutettu ,suurella rahalla tahtoo olla semmonen vaikutus että sari sairaanhoitajat ja teppo työmiehet äänestää niinkuin sanotaan eikä niinkuin itestä tuntuu.

Toni Seppänen Vastaus kommenttiin #6

Miten? Soiniko sen järjestää, vai Seppo ?

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho Vastaus kommenttiin #17

Toni: Perussuomalaisissakin järjestettiin jäsenäänestys kansanedustajaehdokkaiden valintaa koskien. Vaalilaki määrittelee miten tuon jäsenäänestyksen tulosta pitää noudattaa ehdokasvalinnassa. PS-piirit ei kuitenkaan useimmissa vaalipiireissä halua noudattaa jäsenistön tahtoa. Voisimmeko me luottaa, että kansanäänestyksenkään tulosta kunnioitettaisiin Soinin johdolla?

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

BS. Ainahan noita suunnanmuutoksia on ollut, kun on vetovastuu vaihtunut.

Nyt on aika tehdä iso suunnanmuutos ja irtisanoa nippua huonoja, jopa laittomia sopimuksia.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Näin on Seikku! Meillä ei yksinkertaisesti ole varaa maksaa muiden velkoja. Lisäksi pitää ottaa huomioon, että lainatilanteessa on aina kaksi osapuolta - lainanantaja ja lainansaaja. Nyt lainanantajat ovat myöntäneet lainoja sellaisille maille, joista ne etukäteen tiesivät, että ne eivät pysty lainoista suoriutumaan. Euro-alueen yhteisvastuu sitten hoitaa kaiken, eivätkä väärien lainapäätösten tekijät joudu satimeen...

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Aija Lehtoranta. Kyllä voi edellisen hallituksen päätöksiin vaikuttaa, ihmiset täällä maailmassa asioita järjestelevät.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen
Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #23

Eihän missään tapauksessa kaikkiin asioihin tarvitse vaikuttaa, vaan korjata edellisen hallituksen tekemiä mahdollisia "järjettömiä päätöksiä", jotka eivät palvele kansalaistemme etua ja joissa voi olla jopa ristiriitaa laillisuuden suhteen.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #24

Minä kysyinkin että voiko ?

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho Vastaus kommenttiin #35

Jos hallitus ja eduskunta pystyy tekemään laittomia päätöksiä, niin kyllä ne pystyvät tekemään laillisiakin päätöksiä...
Perustuslakivaliokuntakin muuttaa kantaansa tilanteen mukaan.

Mika Samuel Kiekkijev

On ihan pakko kysyä, että oletko kampanjoimassa PerusSuomalaisuuden puolesta vai Soinia vastaan?

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Kampanjoin suomalaisten puolesta. Jos Soinin ja perussuomalaisten linja ei ole suomalaisten edun mukainen niin valitsen suomalaisten edun puolesta kampanjoinnin.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Tämä jos joku on suoraselkäistä polittista toimintaa. Jos näin toimisivat muutkin, niin tässä suossa ei Suomi enää seisoisi.

Jokaisen muukin pitäisi tajuta, että Suomalaisten etu on tärkein ja kamppanjoida sen puolesta, mikäli oma puolue ei sitä itse tajua tehdä.

Jari Leino

Jos Soini aikoo - hallitukseen päästäkseen - hyväksyä täysin nikottelematta kaikki Kataisen ja Stubbin hallitusten tekemät karkeat virheet yrittämättä korjata niitä millään tavalla, niin eikö PS olisi ihan yhtä hyvin mennä jo edelliseen hallitukseen tekemään näitä päätöksiä, jos kerran kaikki käy?

EVM:stä voidaan erota ihan yhtä lailla kuin EU:sta ja eurostakin. Toki eroaminen on aina vaikeampaa, mitä kauemmin sitä viivytellään ja mitä enemmän tehdään uusia virheitä ja velkasitoumuksia vanhojen päälle.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Tuolla logiikalla persut ei voine koskaan mennä mihinkään hallitukseen, koska siten joutuisimme hyväksymään aina edellisten hallitusten hömöydet. Tää Hauta-ahon aloittama keskustelu on täysin sieltä...sanonko? No jätän sanomatta, kun tiedän, että järkevät ihmiset ymmärtävät mitä tällä kommentilla tarkoittanen.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Seppo: tässä Santeri Alkion evästystä viime vuosisadan alkupuolelta, sopii hyvin tähän päivään:

-"Jos kansa vallankaappauksen tapahtuessa epäröi, ei varmasti tiedä mitä tahtoo ja tekee, joutuu se sangen helposti siihen tilaan että se epäröidessään, heikolla hetkellä antaa myöten vallankaappaukselle. Ensimmäinen myönnytys vie helposti toiseen. Epäröivä pelkuruus johtaa siihen, että menetetään asema toisensa jälkeen uhriksi vallankaappaajille. Kunnes valloitus on ”laillisessa järjestyksessä” kulkenut yli maan, jolloin kansa itse on luopunut historian vakaannuttamista perustuslaillisista oikeuksistaan.

Kenen asiaksi jää taistella maan perustuslakien puolesta tällaisessa asemassa kuin Suomella on?

- Kansan"

Matias Härkönen

Tää oli kyllä nyt aika huono yritys. Jätetään sitten samalla kaavalla omat lainamme maksamatta. Sanotaan vain, että nyt neuvotellaan ehdot uusiksi.

On asioita joista voidaan neuvotella ja asioita, joista on sovittu. Huono sopimushan tuo oli, mutta turha siitä on nyt Soinia lähteä syyttämään.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Niinhän ne muutkin tekevät?

Siis jättävät lainansa maksamatta.

Toisaalta suomalaisena en halua maineemme tahriutuvan ja ryvettyvän.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Näin se hyvin pitälle on!

Mitähän sitten tapahtuu, kun kukaan ei enää pysty maksamaan eikä takaamaan toisten lainoja?

Jari Leino

Seuraavan hallituksen tavoitteeksi voitaisiin asettaa edellisten hallitusten tekemien virheiden korjaaminen, niihin mahdollisesti liittyvien rikosten ja maanpetosten tutkiminen ja syyllisten asettaminen oikeuden ja/tai totuuskomission eteen.

Tehtyjä virheitä ei ole mikään pakko hyväksyä ja huonoista sopimuksista voi aina erota.

Esimerkiksi Kreikka päätti jättää velkansa maksamatta ja muut maat reagoivat siihen kaatamalla Kreikalle loputtomasti ilmaista rahaa.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Olen samaa mieltä Jari. Itseäni myös kiinnostaa, millä ihmeen mandaatilla meidät on velvoitettu maksamaan ja mitä? Mikäli selvityksessä ilmenee Suomelle vahingollisia päätöksiä, jotka eivät ole Suomea sitovia, esimerkiksi vääryydellä tehtyjä, on Suomen oikeus jättää tällaiset maksamatta.

"Tehtyjä virheitä ei ole mikään pakko hyväksyä ja huonoista sopimuksista voi aina erota". Juuri näin.

Mielestäni tämä ei ryvetä maamme mainetta, jos on todettu, että vakuuksia, takauksia tai lainoja on laittomasti sovittu.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

" jos on todettu, että vakuuksia, takauksia tai lainoja on laittomasti sovittu."
Tuo on tosi hienoa. Nyt vaan tars saada selville kuka se toteaja on ja onko sen toteamisella jotain merkitystä. Se ei oikein riitä että täällä ollaan sitä mieltä että v..tuiks on männy.

Kuhan saatais tuo etes SJP myöntämään että laittomuuksia on hallitus tehny niin siinä olis jo alku.
Pietikäisen sanalla on kyllä merkitystä ainakin omasta mielestään niin että siitä olisi hyvä alkaa.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Perustuslakivaliokunta kylmästi vaan toteaa tehdyt sopimukset laittomaksi ja purkaa ne. Koskee aika montaa sopimusta...

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Hyvä pointti Erkki. Joka tapauksessa se on mahdollista ja sitä kannattaa harkita. Toki se vaatii valtavan poliittisen kannatuksen taakseen, mutta tuskin moni Suomalainen on sitä vastaan, että asia tutkitaan jonkun puolueettoman tahon johdosta. Se, jos joku luulisi saavan kansan todellisen suosion.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #27

Nimenomaan. Suomalaiset kansalaiset ei varmaan vastusta mutta siellä on seuraavassakin perustuslakivaliokunnassa valta vanhoilla päättäjillä jos ei saada kannatusta oikeudenmukaiselle ja järjelliselle asioiden hoidolle.
Tuo julkinen riitely olisi kyllä parempi jättää ,jos meinataan että esim. Perussuomalaiset ovat niitä edellisten hallitusten sotkuja selvittelemässä.
Hyvätkin asiat sekoaa riitelemällä.

Mika Samuel Kiekkijev

Kyllä tässä nyt oiotaan mutkia niin rapisee.
Mikäli PerusSuomalaiset olisivat seuraavassa hallituksessa, jota pidän epätodennäköisempänä kuin sen ulkopuolelle jäämistä, ei se suinkaan tarkoita, että PerusSuomalaiset samalla hyväksyisivät tähän saakka tehdyt päätökset.

Pelkkä ajatuskin on aivan absurdi, muutoinhan hallitusta ei tulisi koskaan vaihtaa.

Ansiookkaasti myös unohtuu, että samalla hetkellä, kun yksipuolisesti irtaudumme aiemmin sovituista velvotteista, irtaudumme tasan varmasti myös saatavista.

Kaikesta voidaan aina kuitenkin neuvotella mahdollisten muutosten aikaan saamiseksi ja huonoista päätöksistä on suorastaan velvollisuus neuvotella.

EU:sta ja Eurosta voi toki erota, mutta pitää muistaa myös ettei sen enempää Roomaa kuin Raumaakaan rakennettu päivässä.

Nimittäin ansiokkaasti tässä nyt myös unohtuu EU:ssa ja euroalueella tapahtuva, EU:hun kriittisesti suhtautuvien kannalta myönteinen kehitys kritiikin kasvaessa niin Ranskassa, Saksassa, Britanniassa kuin muuallakin, joten mulle heti kaikki tässä ja nyt HETI HETI HETI, on hyvin lyhytnäköistä politiikkaa.

Totta toki mikäli saamme 5/6 enemmistön eduskuntaan on kaikki mahdollista, mutta eikö epärealistisesta kampanjoinnista ala ihmiset saamaan tarpeekseen, itse ainakin olen siihen verrattain kyllästynyt.

Eräs suurimpia politiikan virheitä tässä ajassa on ymmärryksen puute siitä, ettei yhteiskunta toimi kvartaalein, itse asiassa niin ei toimi asuntolainat, niin ei toimi elämä.

Niin toimii äärimmilleen viety velkavetoinen markkinatalous ja kuten olemme saaneet huomata, se ei toimi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mika Samuelin hyvään kommenttiin lisään, eduskunnassa tehtyihin päätöksiin liittyy läheisesti EU:n ja eurotukipaketteihin suuren valiokunnan pöytäkirjoihin tehdyt PS:n jäsenten eriävät mielipiteet.

Kaikissa muissakin pöytäkirjoissa, jotka koskevat niin tukipaketteja, vakuuksia, EVM jne olen pannut merkille PS:n eriävät mielipiteet. Tässä nyt vain yksi esimerkki noista eriävistä mielipiteistä "Valtioneuvoston selvitys Pankkien suora pääomittaminen Euroopan vakausmekanismin (EVM) kautta";

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/pev...

Ja tästä linkistä löytyy lisää mikäli kiinnostaa.

On suorastaan hupaisaa että yksi puolue voisi, tässä tapauksessa PS, saada mitätöidyksi jo edellisten hallitusten puolueineen tekemät päätökset tuosta vain ja että kyseessä olisi jonkinlainen takinkääntö mikäli PS-puolue menee vaalien jälkeen uuteen hallitukseen. Ei se nyt vain yksinkertaisesti ole oikeudellisesti mahdollista ja tuosta noin vain muuttaa/kumota edell. hallitusten voimin tehtyjä päätöksiä. Kuten ei ole mahdollista saada perustuslakituomioistuintakaan. Tarvitaan todella suuri muutos puolukenttään jotta jotain muutosta (kumoamista/tuomioita) vanhoihin päätöksiin on mahdollista.

Toivoahan aina voi, mutta eri asia on miten homma hoidetaan laillisesti.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Sirpa: on selkeä ero siinä, että pystyykö tekemään jotain vai pyrkiikö tekemään jotain. Nyt PS ei pyri saamaan Suomea irti näistä haitallisista sopimuksista eikä pyri vaikuttamaan kansalaismielipiteeseen näissä asioissa...

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #70

Ikävä kyllä EU-vaalin alla tapahtuneen vesityksen jälkeen olen taipuvainen olemaan kanssasi samaa mieltä.

Erikoisinta mielestäni on, että surkeasta vaalitappiosta huolimatta en ole vielä havainnut järjen valoa ja paluuta todelliseksi vaihtoehdoksi "vanhoille" puolueille.

Tilanteesta hyötyy lähinnä Muutos, joka tosin ei ole huono asia muuten kuin hajaannuksen heikentävän vaikutuksen takia. IPU ei ehdi enää ennen vaaleja saada uskottavuutta vaikka mitä tekisi, Muutos saattaa siihen pystyä, etenkin jos PS jatkaa pehmoilu-nuoleskelua nuivailun asemesta.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Tuota, anteeksi tyhmyyteni, mistä hemmetin saatavista? Emme me mitään EU:lta ole saamassa. Paitsi korkeintaan murenan omia rahojamme takaisin. Ja miksei teille nyt mene perille se, että laittomasti solmittu sopimus, jonka sopijat ovat ylittäneet heille annetut valtuudet, ei voi olla sitova. Tai sitokoon sitten niitä, jotka ovat siihen nimensä kraapustaneet. Makselkoot he mitä tykkäävät. Ei se minua haittaa. Mutta omasta pussistaan. Tai sieltä veroparatiisitileiltään. Sillä eivät kai hekään niin tyhmiä ole, että olisivat maansa ilmaiseksi myyneet.

Ja kun tuohon vielä lisätään se, että toinen sopijapuoli on aikaa sitten rikkonut sopimuksen omalta puoleltaan, en oikein ymmärrä, mitä täällä vielä saivarellaan. Nyt pitäisi sopia vain siitä, kuinka isolla joukolla lähdetään sitä kansalaispidätystä tekemään. Ja kuka saa kunnian ja ilon lähettää jäähyväiskirjeen Brysseliin. Minä voisin muuten ilmoittautua vapaaehtoiseksi, mutta voisivat pitää sitä vahingossa sodanjulistuksena, joten luovutan tehtävän suosiolla jollekulle diplomaattisesti pätevämmälle.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Ja miksei teille nyt mene perille se, että laittomasti solmittu sopimus, jonka sopijat ovat ylittäneet heille annetut valtuudet, ei voi olla sitova. "

Kylläkai sitä nykyistäkin ja aikaisempiakin hallituksia sentään laillisena on pidettävä ja niinmuodoin myös heidän tekemänsä sopimukset EU:n suuntaan ovat sitovia ainakin niinkauan kuin EU:n jäseniä ollaan. On kai niitä tekemisiä lainoppineilta ja muilta viisailta ihan virallisestikin kyselty mutta taitavat olla niin hyvin jälkensä peittäneet ettei niitä ole kiinni saatu.
Ei se tee asiasta laitonta jos siitä lehdissä kirjotellaan , täytyy olla tuomioistuimen päätös tai mikä laitos se nyt kulloinkin sen oikeellisuuden loppukädessä määrittelee.

"Nyt pitäisi sopia vain siitä, kuinka isolla joukolla lähdetään sitä kansalaispidätystä tekemään."

Kenetkäs otetaan kiinni ja minkä tuomioistuimen päätöksellä. Ei hyvä.

Kuulemma silloin 30-luvulla oli semmosta kyyditystoimintaa ,sitäkö haluaisit nyt Suomeen vai mikä oli tuo ajatus tuosta kansalaispidätyksestä.
Et kai laittomuuksiin yllytä.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi Vastaus kommenttiin #43

Ennemmin laittomuuksia, jos lain rikkojien ja valtiopetosten tekijöiden kiinniottamista nyt haluat sellaisena pitää, kuin ehdoin tahdoin tehty hidas joukkoitsemurha. Kylläpä sitä nyt ollaan kovin herkällä korvalla laillisuuden kanssa. Mikäs ne korvat on kovettanut, joka kerta, kun päättäjämme ovat tyynen viileästi kävelleet perustuslain yli ja niitä kertoja ei ole ollut vallan vähän.

Mitä kohtaa et nyt ole ymmärtänyt? Aivan sama kuinka laillinen oli hallitus, joka oli meitä liittämässä EU:iin. Valtiopetoksen tekijäksi eli laittomaksi ja rikolliseksi se muuttui tismalleen sillä hetkellä, kun se katsoi voivansa luovuttaa Suomen itsenäisyyden ja päätäntävallan pois Suomesta, liittäen sen Euroopan Unioniin. Ainoa tapa millä tuo liittäminen oltaisiin voitu tehdä laillisesti, olisi ollut perustuslainsäätämisjärjestyksessä. Eli siis joko kiireeliseksi julistettuna kuuden viidesosan enemmistöllä, tai normaalissa perustuslain säätämisjärjestyksessä kahden peräkkäisen eduskunnan päätöksellä, ensinmäisessä yksinkertaisella enemmistöllä ja toisessa kahden kolmasosan enemmistön turvin. Tämän EU-hankkeen ajajat tiesivät mahdottomaksi. Liittymistä ei siis voitu tehdä kuin laittomasti. Koettakaa nyt ihmeessä käsittää, että tämä ei ole mitään lakisaivartelua. Perustuslailla on erityinen painoarvo ja syystä. Sillä on tarkoitus suojella kansalaisia pienen vähemmistön mielivallalta ja turvata kansalaisten eli meidän kaikkien perusoikeudet. Jos teidät ryöstetään, tai pahoinpidellään, oletteko silloinkin sitä mieltä, ettei rikoslailla nyt niin väliä? Tai jos joku kavaltaa teidän omaisuutenne, niin tuumaatteko vain, ettei tässä nyt viitsi lain kanssa saivarrella, sopimus kuin sopimus?

Koettakaa nyt ymmärtää, että EU-jäsenyys sopimus on laiton ja sitä myöden mitätön, aivan riippumatta siitä, kuka tai ketkä sen allekirjoittivat.Mikä ihmeen hillitön halu osalla suomalaisia on puolustaa viimeiseen saakka oikeuttaan tulla huijatuksi ja ryöstetyksi. Minä voin lahjoitta teille T-paidan, jonka selässä lukee "Kynnysmatto", sen kuin menette eduskuntatalon eteen rähmällenne, jos se on se, mitä te haluatte tehdä. Sama se minulle. Mutta älkää jukolauta tulko hurskastelemaan niille, jotka eivät ole valmiita tekemään samoin. (Ja jos nyt jollakulla jäi jotenkin epäselväksi niin sietokykyni hyödyllisiä idiootteja kohtaan alkaa olla tällä erää täynnä.)

Mika Samuel Kiekkijev

On totta, että emme ole EU:ssa saajapuolella, mutta ymmärtääkseni olemme jo nyt suorittaneet Kreikkalaisen lainahässäkän kiitos isolle vaaleelle,ja tuokin vakuutus takuutus sirkus laukeaa eduksemme ainostaan mikäli Kreikka yksipuolisesti irtautuu sopimuksesta.

Olemme pääomittaneet EVM järjestelmää jne..

Ja ainoa tapa, jolla tulevaisuudessa lisäkustannukset estetään, on saada riittävän suuri eduskuntaryhmä,itseasiassa se vaatisi suurimman ryhmän, jotta pääministerin paikka tulisi PS:lle, muut ovat kasvavan yhdentymisen tiellä+Kepu, joka on ihan millä tiellä tahansa.

Nuot laillisuuskysymykset ovat hyvin monimutkaisia ja varmasti on näin, että sopimuksia on tehty lakia hyvin löyhästi tulkiten, mutta niissä kaikissa taitaa kuitenkin olla oikeusasiantuntijoiden hyväksyntä, ellen ole väärässä?

EU:ssa taasen on rikottu sopimuksia sitä mukaa, kun niitä on solmittu ja joitakin varmasti siinä jo allekirjoituksen aikana. Ei niihinkään ole mitään oikotietä olemassa, mutta jo aiemmin mainitsemani EU kriittinen kehitys antaa pienen toivon kipinän.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Kunniaton velka, "odious debt", on kansainvälisen lain mukaan laiton valtiollinen velka, joka on hallinnon (hallituksen ja eduskunnan) ottamaa vastoin kansakunnan parasta. Tämä velka on pätemätön vaan on katsottava hallinnon edustajien henkilökohtaiseksi velaksi.

Pitäkööt tunkkinsa ja väärennetyt perustuslakimme.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Katsos Alexander, me voimme edelleen olla aivan yksimielisiäkin. Haudataanko sotakirves? Toisaalta tämä on vähän yksipuolinen ehdotus, kun minulla ei ole muuta sotakirvestä, kuin se, joka on varattu päättäjillemme.

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala

Kun itse olen ottanut kantaa, ettei perussuomalaisten kannata etukäteen ennen vaaleja ja neuvotteluita luvata menevänsä hallitukseen, se ei tarkoita sitä, etteikö hallitukseen osallistuminen olisi mahdollista. Perussuomalaisten tulee asettaa toisalta lyhyen ja toisaalta pitkän aikavälin poliittisia, ohjelmallisia tavoitteita ja erikseen linjata periaatteelliset kantansa. Näillä tavoitteilla on neuvotteluissa painoarvoa vain sikäli, kun ei ole ennalta annettu hallitukseenmenolupausta. Jos linjana on että "perussuomalaiset ei petä" ja toisaalta "perussuomalaiset menee hallitukseen", sehän tarkoittaisi sitä, että puolue pettäisi äänestäjät jos ei lopulta menisi hallitukseen. Siksi onkin tärkeää nyt linjata se, että perussuomalaiset eivät etukäteen lupaa menevänsä hallitukseen, mutta tavoittelevat hallitusvastuuta. Silloin "ei petä" tarkoittaa, että linja ei petä. Jos jollakin on sitten aivan kohtuuttomia odotuksia linjan suhteen, sille ei mahda mitään eli varmasti aivan kaikkia toiveita emme pysty täyttämään. Puolueellamme on hyvä peruslinja asioihin, mutta se vaatii terävöittämistä ja sitä, että nuo linjat rakennetaan, kuten edellä kerroin.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Kiitos Vesa-Matti! Linjan selkiyttämistä ja terävoittämistä olen tässä vaatinut ja kovasti odotellut. Epäselvät tavoitteet ja linjaukset nakertavat osaltaan luottamusta puolueeseen sekä vaikuttavat kannatukseen.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

""perussuomalaiset ei petä" ja toisaalta "perussuomalaiset menee hallitukseen""

Eikös nuo ole ihan selviä tavotteita , minusta ainakin. Ensimmäiseen olen aina luottanut ja toisenkin koen hyväksi tavoitteeksi.
En ymmärrä miksi Saarakkala on nämä niin pahana nähnyt.
Kaikesta saadaan kääntelemällä ja vääntelemällä vaikka mitä , voitas oikeen joskus kokeilla miten väärin voidaan sanoja ymmärtää jos halua on, no, riitahan siitä seuraa eikä mitään hyvää'.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho Vastaus kommenttiin #46

Kuinkas tämän eteen on toimittu?

Näin eduskuntavaaliohjelmassa 2011: "Perussuomalaisten mielestä ainoa oikea ratkaisu olisi sääntörikkojien erottaminen talous- ja rahaliitto
EMU:sta välittömästi, eikä suomalaiseen kulttuuriin perustuvan kotimaisen kansanvallan luovuttaminen Brysselin byrokraateille. Jos näin ei tehdä, on Suomen etu lähitulevaisuudessa irrottautua talous- ja rahaliitto
EMU:sta, ellei EMU romahda jo ennen sitä. Ruotsi ja Tanska ovat pärjänneet EMU:n ulkopuolella ja Norja koko EU:n ulkopuolella. Myös Suomi tulisi toimeen ilman kumpaakaan jäsenyyttä. Nykymuotoinen EU ja talous- ja rahaliitto EMU seisovat jo nyt savijaloilla."

Sääntörikkojia on muuten aika paljon, taitaa Suomikin jo rikkoa EU:n talous- ja vakaussopimusta...

Onko näiden sääntörikkojen eroa vaadittu PS:n toimesta ja kun ei ole erotettu, niin Suomen etu olisi lähteä tästä puulaakista niinkuin ohjelmassa todetaan. Nyt on tämän kyseisen ohjelman vaalikausi menossa ja mitään ei kuulu.... Miten voimme nyt luottaa siihen, mitä nyt sanotaan?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #47

Niin, ei perussuomalaisetkaan vaikka mahtava puolue onkin pysty yksin EU:n sääntörikkojille paljon mitään tekemään. Mä muistelen että valiokuntakäsittelyissä näihin suomen virallisiin kannanottoihin on omia puumerkkejä haluttu. No, hallituksessa tietysti olis voitu jotain mutta kun se ei ollut mahdollista olla siinä Kataisen hallinnossa mukana , muistatko minkätakia?
"Miten voimme nyt luottaa siihen, mitä nyt sanotaan?"

Minusta näin sivullisena kyllä näyttää että aika paljon on oltu asioissa sillä kannalla mitä ennen 2011 vaaleja lupailtiin PS:ssa.
Se ei oikeen paljon auta vaikka huutais koko ajan kurkku suorana että "vaatimme sääntörikkojien erottamista" kun siellä on toiset jotka päättää Suomen virallisista lausunnoista kulloisenkiin asiaan.
Niinkuma tuolla aikasemmin sanoin niin tämä julkisuudessa tehty repiminen ei ainakaan lisää puolueen kannatusta mutta ehkä se on jopa joittenkin tarkoitus kun kaikki ei ole mennyt oman mielen mukaan.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho Vastaus kommenttiin #49

"Perussuomalaiset puuttuvat EU:n epäkohtiin ja nostavat niitä esiin. Vastaavasti tuemme EU:n hyviä hankkeita. Tarkastelemme unionia samanlaisella rationaalisella otteella kuin mitä tahansa järjestelmää. Emme ole EU:ssa vastustamassa, vaan rakentamassa ja uudistamassa. Arvostellessammekin teemme samalla positiivisia ehdotuksia." Edellinen on lainausta perussuomalaisten viimeisimmistä eurovaaliohjelmasta.

Jatkoa ps eurovaaliohjelmasta: "Perussuomalaiset hyväksyvät Suomen eurojäsenyyden toistaiseksi olemassa olevana tosiasiana, joka kuitenkin voi muuttua. Toisin kuin muut puolueet, emme ole poliittisesti sitoutuneita euroon, vaan ainoastaan Suomen etuun.

Pidämme siis realistisena tulevaisuuden vaihtoehtona myös euron hajoamista tai yhteisymmärryksessä muiden jäsenmaiden kanssa eurosta eroamista, johon ei kuitenkaan tällä hetkellä ole tarpeen tietoisesti pyrkiä." http://www.perussuomalaiset.fi/eu-vaaliohjelma/

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #47

Se taitaakin olla se "Audin takapenkki" mielessä- niin kuin Arhinmäellä aikoinaan.
No bail out sääntöä on rikottu EU:ssa mennen tullen ja tullaan rikkomaankin.

Mielestäni Perussuomalaisten tulisi ajaa omaa valuuttaa ja keskuspankkia sillä liittovaltiokehitys EU:ssa on hidasta. Mitä kauemmin odotellaan sitä kauemmin saamme katsella "Saksan jarruvaloja"- EKP:n tulisi toimia järeämmin ja ottaa käyttöön OMT-ohjelma jotta se voisi rajatta ostaa euroalueen jäsenmaiden velkakirjoja.

Sopimukset on tehty rikottaviksi...

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Edellinen on lainausta perussuomalaisten viimeisimmistä eurovaaliohjelmasta."

Minen ymmärtäny mikä se pointti sulla oli tässäkohen ? Olisko pitäny kirjottaa eurovaaliohjelma jotenkin toisin ?

PS. tämä meni jotenkin väärin oli tarkotus kommenttina 50:een

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Perussuomalaiset eivät aktiivisesti pyri irrottamaan Suomea eurosta, vaikka se on selvästi Suomelle haitallinen. Seurauksia kritisoidaan naama punaisena, mutta näiden seurausten varsinaista syytä - eurojäsenyyttä - ei pyritä poistamaan.

Mika Samuel Kiekkijev

Seppo, kyllä sinunkin täytyy katsoa kalenteria ja havahtua vuoteen 2014 ja vaaleihin 2015.

2011 meni jo, eikä siihen ole paluuta.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Vaaliohjelma on tehty kaudelle 2011-2015. Jos ja kun taas tehdään vaaliohjelmia, niin niihin pitäisi merkitä, mistä aiotaan pitää kiinni ja mistä ei.

Mika Samuel Kiekkijev

Seppo, kerro nyt miten eurooppalaisittain katsottuna yksi pieni oppostiopuolue erottaa maita EU:sta, miten yksi puolue erottaa edes suomen EU:sta tahi edes Eurosta, miten yksi puolue irrottaa Suomen aiemmista jo sovituista kansainvälisistä velvotteista?

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Mika: Tämän koko asian pointti on siinä, että perussuomalaisten nykyjohto ei pyrikkään tekemään eu- ja euroasialle mitään. Se ei pyri myöskään vaikuttamaan kansalaismielipiteeseen jakamalla oikeaa tietoa, jotta kansalaiset sitten tekisivät oikeita valintoja. Puolue saa kuukaudessa n. 250 000 euroa pelkästään tiedottamista varten. Näiden varojen avulla voitaisiin helposti jakaa vaikka joka toinen kuukausi lehti jokaiseen talouteen Suomessa. Näin ei kuitenkaan haluta tehdä, eli tämäkin kertoo sen tosiasian, että nykyiseen asiantilaan ei haluta muutosta.

Toimituksen poiminnat