Peruskysymyksiä

Kysymys on pääomasta ja sen hallinnasta

Pääoman hallitsija käyttää useimmiten hallitsemaansa pääomaa omaksi hyödykseen. Tällä hetkellä meidän suurin pääomakeskittymä on työeläkerahastot, joita suomalaiset rahapiirit hallitsevat. Varojen sijoittamisen kautta nämä pääoman haltijat saavuttavat itselleen ja hyväveli kavereilleen huomattavia taloudellisia hyötyjä ja valta-asemia. 

Nyt EU:n rahapiirit ovat kiinnostuneet tästä kansallisvarallisuudestamme, ja jotkut eläkejohtajat ovat tästä huolissaan - uhkaahan tämä heidän valta-asemiaan. Nykyiset poliittiset päättäjämme tuskin tekevät mitään, estääkseen työeläkevarojemme hallinnan siirtymisen EU:n rahapiirien hallintaan.

Nämä varat, jotka eivät tällä hetkellä hyödytä kansalaisiamme juuri millään tavalla, pitäsi saada kansalaisten hallintaan ja demokraattisen valvonnan piiriin. Hajautettu malli olisi hyvä, koska pääoman keskittyminen liian harvojen käsiin johtaa yleensä aina ongelmiin, kuten nytkin tapahtuu.

Tuolla lisää aiheesta:

http://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/177453-tervemenoa-elakerah...

 

Tuolla ehdotus, miten työeläkevaroja voisi käyttää Suomen talouden ja työllisyyden parantamiseksi:

http://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/177328-ratkaisu-talousonge...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Teen tässä rinnastuksen ja vertauksen

Aikanaan perustettiin SMP:n tukisäätiö, jolloin SMP:n jäsenille uskoteltiin, että sinne siirretyt varat tulevat joskus hyödyttämään puoluetta ja sen toimintaa. Pääomia siirrettiin puolueesta tuohon säätiöön, kunnes...

Sitten tulivat eduskuntavaalit ja SMP velkaantui. Säätiössä oli omaisuutta, mutta hädän hetkellä sitä ei käytettykään puolueen hyväksi, kun pääoman haltijat istuivat rahasäkin päällä.

Entä nyt?

Monet uskovat, että valtavia työeläkevarantojamme aiotaan käyttää eläkkeiden maksamiseen. Nyt ei ainakaan siltä vaikuta, koska rahastojen tuotolla on kasvatettu rahastojen pääomaa.

Nyt Suomen kansa tarvitsisi kipeästi tämän puskuriksi tarkoitetun rahaston käyttöönsä ja hyödyksensä, jotta voitaisiin synnyttää uutta elinkeinotoimintaa. Tähän tuskin rahavarojen haltijat suostuvat.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Tästä kuvaamastasi tukisäätiöstä on ollut erilaisia kirjoituksia mielipiteineen mutta miten se kanavoituu tähän hetkeen että istuu perussuomalaisuuteen jotta koko tai ainakin lähes siitä tulisi totuudenmukaisesti ilmi.

Pitää katsoa eteenpäin mutta millä eväin tuo säätiö mm.edistää puolueen toimintaa kansalaisten hyväksi - alas asti - niin että paljon puhuttu avoimuus olisi sitä kuuluisaa oikeudenmukaisuutta - tulla tiedostetuksi.

Mikä on tukisäätiö kuin sen todellinen tarkoitus kuin "periaatekin".

Itse en viitsisi täällä kerrata erästä tapausta - 90 luvulla,joka jäi kun "yhteys ei sitä sallinut myöhästymisen johdosta tulla julki" ts.- itselleni tiedokseni. Itsekin olin vasta todella alkanut vahvasti kiinnostua SMP/PS puolueen toiminnasta - historiikistä nykyhetkeen että sen tulevaisuuteenkin.

Arkisto-t ; - yleensä ovat kuin poliittinen pandoran kassalipas !

Toimituksen poiminnat