Peruskysymyksiä

Käräjäoikeus antoi tänään tuomionsa, prosessi jatkuu

Helsingin käräjäoikeus antoi tänään tuomionsa allekirjoittaneen ja Perussuomalaisten välisessä riita-asiassa, joka koskee vuoden 2013 puoluekokouksen tapahtumia. Kiireideni vuoksi en ole vielä ehtinyt kunnolla tutustua perusteluihin, mutta selvää on että jatkan prosessia hovioikeudessa, koska käräjäoikeus osin hylkäsi kanteen ja osin jätti tutkimatta. Tulen palaamaan tähän asiaan tarkemmin lähipäivinä.

Tässä tapauksessa on kysymys demokratiasta ja laillisuudesta, jota yksittäinen jäsen on lähtenyt vaatimaan oikeusteitse. Vastassa on miljoonapuolue, joka on toiminut laittomasti ja epädemokraattisesti. Itse toimin puolueen ja sen jäsenten laillisten oikeuksien puolesta. Tavoitteenani on mm. palauttaa ”tukisäätiöön” siirretyt varat takaisin puolueelle ja jäsenistön hallintaan/valvontaan, sekä saada ohjattua enemmän varoja nuorille ja kenttätoimintaan. Jos puolue halveksii laillisuutta ja demokratiaa omassa toiminnassaan, niin se ei todellisuudessa tule ajamaan kansalaistenkaan asiaa – päinvastoin valtaan päästyään se alkaisi kohdella kansalaisia epäoikeudenmukaisesti samalla tavalla, kuin mitä se nyt tekee jäsenistölleen.

Kyseessä on oikeudellisen kysymyksen lisäksi poliittinen kysymys

Mitä sallimme ja mitä emme? Mitä sallimme puolueessamme ja yhteiskunnassa, hyväksymmekö jatkuvan laittomuuden ja mielivallan?

Perussuomalaisissa joidenkin johtajien moraalinen tila on ollut jo pitkään rappiollinen. Tämä on helppo osoittaa mm. sillä, että erään merkittävän ps-vaikuttajan jalkavaimolle on puolueesta maksettu palkkaa kotiin kyseenalaisin perustein. Tämä asia on laajalti perussuomalaisten päättäjien tiedossa, mutta se on hiljaisesti hyväksytty.

Lisäksi Bärlundin kavallustapaus eduskuntaryhmän rahojen osalta pitäisi avata uudelleen, sieltä voisi löytyä mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Itse olen ollut enemmän ja vähemmän mukana poliittisessa toiminnassa vuodesta 1993 alkaen, aloitin osallistumalla Keijo Korhosen presidentinvaalikampanjointiin. Olen pyrkinyt ajamaan Suomen ja suomalaisten parasta, enkä tästä tavoitteesta aio nytkään tinkiä.

Tässä vielä linkki videoon, josta voi nähdä puoluekokouksen tapahtumia, jotka liittyvät moitekanteeseen:

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Seppo Leskisen mielestä oikeudenmukaisuuden ja laillisuuden puolustaminen on höpötystä.

Aija Lehtoranta

Maaninen sairas mies ala kerää vaikka käpyjä.,,

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Aija: oikeudenmukaisuuden vuoksi kannattaa taistella ja kuunnella vaikka ivaakin...

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho Vastaus kommenttiin #5

En ole. Olen ihan aito perussuomalainen, toimin puolueen arvojen mukaisesti. Puolueen johdossa on henkilöitä, jotka toiminnallaan vahingoittavat puoluetta.

Käyttäjän amgs kuva

Jos joku näkee oikeaksi ajaa asiansa ja hänellä on maan lakien edessä oikeus toimia niin, miksi hän näin ei saisi tehdä? En ymmärrä miksi nyt sinun pitäisi vaieta, jos olet jotakin mieltä! Älä luovu, hyvä mies.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Ei muuta kun niin kauan kun rahnaa piisaa polttaa....ja toivottavasti kaverisi seisovat tukenasi jämäkästi!

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Kiitos Ana Maria! Luovuttaminen ei ole tullut mieleeni.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tämä tapaus vaikuttaa ainakin pintapuolisesti sellaiselta, missä maan tavaksi tullut käytäntö sopii siirrettäväksi yleisen oikeustajun yläpuolelle, eikä Suomessa ole oikeusastetta, joka tuomitsisi kaikissa puolueissa rehottavaa käytäntöä.

Joudut luultavasti etenemään aikanaan EIT:een saakka, mihin mennessä prosessi tulee sekä taloudellisesti että henkisesti raskaaksi.

Teit niin tai näin, saatat osittain vaikuttaa puolueesi sisäiseen hajoamisprosessiin, mikä toki on jo muutenkin käynnissä kenttäväen osalta.

Tunnet kuitenkin varmasti omaa väkeäsi niin hyvin, että osaat harkita, miten paljon energiaa eri vaihtoehtojen puolesta kannattaa käyttää.

Onko nykyinen "poliittinen kotisi" sinulle oikea?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Hauta-ahon toiminta on osoittautunut kiistatta puolueen hajoitusprosessiksi ja häntä on tukeneet tietysti samanmieliset, joita onneksi on kuitenkin pieni joukko. Jos ilkeä olisin, niin näyttäisin heille pitkää nenää, mutta pitkäaikaisena puolueaktiivina ja kaikkeen tottuneena, en tietysti sellaiseen syyllisty.

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

Eihän sitä sääntökirjaa ole noudatettu Juvan Perussuomalaisissakaan, oottelen sitä pöytäkirjaa edelleen. Ja miksi Soini tai Puoluehallitus ei puutu sääntörikkomuksiin?

Käyttäjän erkkivaltamaki kuva
Erkki Valtamäki

Minä olen kyllä sitä mieltä, että 55 000 euroa on täysin kohtuuton rangaistus noin mitättömästä "rikoksesta". Ottamatta enempää kantaa tähän Hauta-ahon tapaukseen juuri tällaisten tuomioiden takia olen edelleen sitä mieltä, että oikeuslaitoksemme on täysin mätä ja korruptoitunut jäänne jostakin Venäjän vallan ajoilta. Siellä ei saa tavallinen taaplaaja oikeutta.

Mielettömän suurista oikeudenkäyntikuluista, jotka aina määrätään hävinneen maksettavaksi on tullut yksi rangaistusmuoto. En pidä sitä oikeana suuntauksena. Mistä muuten koostuvat kyseiset 55 000 euron kulut? Oikeuden jäsenet, tuomarit, asianajajat ja syyttäjät ovat jo ajat sitten vieraantuneet tästä yhteiskunnasta. "Hyväveli" järjestelmä rehottaa oikeusistuimissa kukkeimmillaan.

Kerron omakohtaisen esimerkin. Sain mielestäni laittomasti potkut Nelosen Uutisista kun tulin valituksi perussuomalaisena valtuustoon. Halusin viedä asian oikeuteen. Koska pelkäsin juuri tällaisia mielettömiä oikeudenkäyntikuluja, pyysin apua puolueelta. En saanut. En uskaltanut lähteä käymään omalla vastuullani oikeudenkäyntiä, vaan jätin asian siihen. Vääryys toteutui, kuten yleensä suomalaisessa oikeus- ei kun vääryyslaitoksessa.

Mielestäni Seppo Hauta-ahon mollaaminen täällä voisi jo loppua. Ei miestä, joka on omien mielipiteidensä ja periaatteidensa takana, olivatpa ne sitten oikeita tai vääriä, pidä siitä hirttolavalle raahata.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Huomaatteko muuten mielenkiintoisen yksityiskohdan?

Esitin aika kovia väitteitä:
"Perussuomalaisissa joidenkin johtajien moraalinen tila on ollut jo pitkään rappiollinen. Tämä on helppo osoittaa mm. sillä, että erään merkittävän ps-vaikuttajan jalkavaimolle on puolueesta maksettu palkkaa kotiin kyseenalaisin perustein. Tämä asia on laajalti perussuomalaisten päättäjien tiedossa, mutta se on hiljaisesti hyväksytty.

Lisäksi Bärlundin kavallustapaus eduskuntaryhmän rahojen osalta pitäisi avata uudelleen, sieltä voisi löytyä mielenkiintoisia yksityiskohtia."

Kukaan asioista paremmin perillä oleva perussuomalainen ei ole tässä keskusteluketjussa kyseenalaistanut näitä kohtia...

Käyttäjän AkiTernt kuva
Aki Terentjeff

Äkkiä katsottuna, meno on kuin Ukrainan Verhovna radassa ;)) onneksi en ole koskaan äänestänyt persuja, enkä äänestä. Positiivista on että persuista pääsee pois ja muualla on tilaa.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Muutosvoimana ja kansalaisten oikeuksien puolesta esiintyminen, kun samalla polkee törkeästi jäsenistönsä oikeuksia on pettävää kaksinaamaisuutta.

Puolueessa oleva säätiöeliitin johtama väärä valtarakennelma on purettava ja jäsenistön valta palautettava.

Petri Kaivanto

Tämä tuomio on kyllä uskomaton oikeusmurha. Olen itse joutunut haastamaan tilintarkastajan ominaisuudessa erään yhdistyksen, koska pelkäsin joutuvani itse vastaamaan jäsenistölle yhdistyksen hallituksen laiminlyönneistä. Oikeudenkäyntikuluilla minutkin painostettiin luopumaan kanteesta.

Ei näin yksinkertaisesta asiasta kuin kokousjärjestyksen rikkomisesta pitäisi noin suurta laskua saada aikaan.

Joo, tulipa taas osoitus siitä, että ei meillä mitään oikeaa oppositiota ole. Suomessa on syntynyt jo 3 puoluetta, joiden yksi motiivi on ollut Timo Soinin tekopyhyyden vastustaminen: IPU, Köyhien asialla ja hiukan vähäisemmässä määrin Muutos 2011. Eikä niistäkään tunnu olevan edes tekemään yhteistyötä. Been there, seen that.

Käyttäjän JaniViinikainen kuva
Jani-Petri Viinikainen

Seppo on oikealla asialla.Puolustaa rehellisyyttä ja demokratiaa. Jos puheenvuoro evätään puoluekokouksessa, siinä on demokratia ja sananvapaus hyvin kaukana.
Perussuomalaisissa on liikaa näitä nyökkyukkoja,jotka ovat aina samaa mieltä enemmistön kanssa.Toista mieltä ei saisi olla. Soinin ja Vistabackan persettä nuollaan ja ollaan samaa mieltä, ettei joudu vaan paitsioon tai jopa erotetuksi.Arvostan Sepon ja hänen tukijoiden rohkeutta ajaa puolueen etua, jossa on säännöt,joita pitäisi noudattaa.

Rötösherrat kiikkiin, kuulin joskus sanottavan.Säätiö on avattava ja tutkittava.Rahat kuuluu puolueelle, ei säätiölle. Suuren puhalluksen makua...

Toimituksen poiminnat