Peruskysymyksiä

Tervemenoa eläkerahastot! Suuri puhallus menossa!

Katainen esitteli tänään EU-parlamentille mm. 300 mijardin euron tukipakettia investointeihin:

Lainaus Ylen uutisesta: "– Juncker on luvannut koota 300 miljardin euron tukipaketin. Jostain pitäisi löytää sekä yksityistä että julkista rahaa. Katainen joutui sitä moneen kertaan selittämään, vaikka se oli tietysti hankalaa, koska pakettia ei ole vielä olemassa. Häneltä vaadittiin toistuvasti konkretiaa. Mutta milläs kerrot, kun tästä paketista ei vielä tiedetä juuri mitään."

Niinpä, paketista ja sen rahoituksesta ei vielä tiedetä juuri mitään, mutta tietoja on kuitenkin tihkunut. Reilu puoli vuotta sitten uutisoitiin Talouselämä -lehdessä, että EU suunnittelee eläkesäätöjen käyttämistä investointeihin.

Lainaus Talouselämä uutisesta: "Uutistoimisto Reuters kertoo tutustuneensa mielenkiintoiseen, julkistamattomaan EU-asiakirjaan, jossa hahmotellaan suunnitelmaa unionin kansalaisten eläkesäästöjen pistämisestä tuottavampiin töihin.

Reutersin näkemässä dokumentissa arvoidaan, että talouskriisi on heikentänyt finanssisektorin kykyä kanavoida rahoja talouteen, etenkin pitkäaikaisiin infrastruktuuri-investointeihin.

Mistä tuo raha sitten löytyisi? Kansalaisten eläkesäästöistä, EU kaavailee.

Komissio haluaa dokumentin mukaan saada EU:n vakuutusvalvojaviranomaista luonnostelemaan lakia, jonka avulla voitaisin "mobilisoida enemmän henkilökohtaisia eläkesäästöjä pitkäaikaiseen rahoitukseen"."

http://www.talouselama.fi/uutiset/eusuunnitelma+elakesaastoja+pitaisi+ka...

 

Viimeksi tänään uutisoitiin Tekniikka @Talous -lehdessä laskentatoimen asiantuntija Mikael Kronholm Telan blogissaan esille tuomia huolia:

"On myös olemassa huoli siitä, että EU:n vaikutusvalta ei välttämättä rajoitu pelkästään lisääntyvien raportointivelvoitteiden tulvaan. EU:lla on kasvava intressi saada eläkkeisiin ja sosiaalipolitiikkaan liittyvät asiat tiiviimmin osaksi yhteistä ohjausta ja tiukkenevaa talouskoordinaatiota. Talouskoordinaation kiristyessäkin on pystyttävä huolehtimaan siitä, että työeläkejärjestelmä pysyy kokonaisuudessaan kansallisen päätöksenteon piirissä."

http://www.tekniikkatalous.fi/talous/eu+laajentaa+saantelyaan+kuinka+kay...

Selvää on, että tässä on menossa eläkevarojemme puhallus EU:n rahapiirien hallintaan. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Tuntuu oudolta, että suomalaiset eivät vielä tiedä eläkerahojensa kohtaloa.

Ne ovat jo Suomen valtion velkojen vakuutena ja nyt niitä saalistaa jo muutkin.

Juha Hämäläinen

Näihän se on, Pekka. Saakos nykyään omaisuudelleen jo kaksi kiinnitystä ?

Voitaisiin kiinnittää ne ensin Suomen pankin ja Deutsche Bankin kautta ja kolmanneksi vielä EKPn kautta.

Rahoja ei koskaan lähtettäisi mihinkään vaan peri SDP-EKPläiseen tapaan vain takuutus. Näin lainotetuilla rahoilla laitetaan puolustusvoimat kuntoon ja muuta fantsua ja sitten näytetään pitkää nenää, kuten viisaammat etelän-hedelmät ovat tehneet....

Miksi suomalainen aina seisoo kovennettunsa kokonaan ja muut istuu heti, kun silmä välttää ?????

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Suomalaisia työeläkevaroja sijoitettu kymmeniä miljardeja veroparatiiseihin, kuka tietää mitä siellä niille tehdään?

http://yle.fi/uutiset/finnwatch_suomalaisten_tyoel...

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Juuri näin Pekka!

Suosittelen kaikille suomalaisille Ylestä 2010 eläkkeelle jääneen taloustoimittaja Seppo Konttisen uutta kirjaa "Lakien synty".

Olin julkistamistilaisuudessa perjantaina 26.syyskuuta. Seppo kertoo eläkeyhtiöiden toimista ja taustoista asioita, joista voisi haastaa käräjille kunnianloukkauksesta.

Tässä esittelyt

http://www.siltalapublishing.fi/fi/ajankohtaista/l...

http://www.promerit.net/2014/09/lakien-synty-seppo...

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Tuolla on Olli Pusan pari mielenkiintoista nettikirjaa. Renkien kaappaus ja Renkien valta valaisevat hyvin työeläkeyhtiöiden nykytilaa.

http://www.pusa.fi/

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #28

Olli Pusa kirjoineen mainitaan Konttisen kirjassa.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho Vastaus kommenttiin #29

Tämä on Jorma todellakin aihepiiri, johon kannattaa paneutua tarkemmin. Jäljet johtavat nimittäin 1990-luvun alkupuolelle, josta sinulla on varmasti paljon dokumentteja.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #30

Kyllä löytyy dokumentteja.

Eläkeyhtiöiden toimialaan liittyvä asia sisältyi jo ETA-sopimukseen, jonka eduskunta sopimuksen sisällöstä mitään tietämättä hyväksyi jo 27.10.1992.

Antti Kuosmanen kertoo tuhotussa kirjassaan "Suomen tie EU:n jäseneksi", luvussa
"8. Palveluiden tarjonnan vapaus ja liikkeenperustamisoikeus"
kohdassa
"8.3. Ensimmäiset tulokset - työeläkejärjestelmä", sivulla 58:

"Erittäin merkittävä Suomen kannalta oli myönteinen neuvottelutulos Suomen lakisääteisestä työeläkevakuutusjärjestelmästä. Asia ansaitsee muutaman selittävän sanan. Julkisen vallan hoitamiin sosiaalivakuutuksiin ei sovelleta EY:n sisämarkkinadirektiivejä. Päinvastoin kuin useimmissa muissa maissa, Suomessa yksityiset vakuutusyhtiöt tarjoavat myös lakisääteiseen sosiaaliturvaan kuuluvia vakuutuksia kuten lakisääteisiä eläkevakuutuksia. Suomen järjestelmää ei EY:n direktiiveissä tietenkään ollut huomioitu, joten ilman mukautuksia direktiivejä olisi pitänyt soveltaa myös yksityisten vakuutusyhtiöiden tarjoamiin lakisääteisiin eläkevakuutuksiin. Tämä olisi merkinnyt, että ulkomaiset vakuutusyhtiöt olisivat saaneet oikeuden tarjota näitä vakuutuksia Suomessa ilman, että niiden olisi tarvinnut perustaa sitä varten erillistä yhtiötä Suomeen. Silloin niitä ei myöskään olisi voitu valvoa samalla tavalla kuin suomalaisia yhtiöitä eikä niitä olisi voitu velvoittaa osallistumaan mahdollista maksukyvyttömyyttä silmälläpitäen luotuun vakuutuslaitosten riskien kattamista koskevan yhteisvastuujärjestelmään. Jotta nämä puutteet olisi voitu välttää ilman, että Suomi olisi saanut hakemaansa poikkeusta, koko lakisääteinen eläkevakuutusjärjestelmä olisi pitänyt panna uusiksi. Se olisi käynyt erittäin kalliiksi ja ollut muutenkin hankalaa, sillä sosiaaliturvajärjestelmät muodostavat kokonaisuuden, jossa eri osat riippuvat toisistaan. Yhden osan muuttaminen kokonaan toisenlaiseksi olisi heijastunut myös järjestelmän muihin osiin. Kyse oli niin tärkeästä asiasta, että se laskettiin viiden isoimman asian joukkoon koko jäsenyysneuvotteluissa.

ETA-sopimus koski myös vakuutuspalveluja, mutta kolmas henkivakuutusdirektiivi ei ehtinyt voimaan ennen ETA-neuvottelujen åäättymistä. Siksi tästä asiasta neuvoteltiin yhtä aikaa ETAn lisäpöytäkirjan ja jäsenyyden yhteydessä. ETA-lisäpöytäkirjaneuvotteluissa varmistuikin ensiksi, että asia oli saatavissa Suomen kannalta myönteiseen päätökseen.

EY hyväksyi Suomen argumentin, että työeläkkeet ovat osa sosiaaliturvaa. Suomi voi jatkaa omintakeista järjestelmäänsä. Se, että näin kävi, ei kylläkään tapahtunut automaattisesti, vaan oli tulos pitkästä ja intensiivisistä epävirallisesta neuvottelu- ja taivutteluprosessista. Tietoomme tuli että ainakin kolme jäsenmaata olisi harannut jonkin aikaa vastaan. Toisekseen myönteiseen vastaukseen, joka sitten kuitenkin saatiin, sisältyi eräitä ehtoja. EY ei halunnut, että vakuutusyhtiöt voisivat hankkia muussa liiketoiminnassaan kilpailuetua sosiaalivakuutuksien myynnistä. Siksi se vaati, että TEL-vakuutuksia myyvät osat näistä yhtiöistä oli irrotettava emoyhtiöistään erillisiksi eläkevakuutusyhtiöiksi. Lisäksi Suomea vaadittiin toimittamaan selvitys komissiolle siitä, miten tämä eriyttäminen on toteutettu. Myös vaadittiin, että muusta EY-maasta oleva vakuutusyhtiö voisi myös osallistua TEL-vakuutusten myymiseen, mikäli se tekisi sen samoilla edellytyksillä kuin suomalaiset, etabloituisi Suomeen ja alistuisi samanlaiseen valvontaan ja osallistuisi edellä mainittuun yhteisvastuujärjestelmään samalla tavalla kuin Suomessa toimivat kotimaiset vakuutusyhtiöt.

Suomessa oli jo ryhdytty lainsäädännöllisiin toimenpiteisiin TEL-vakuutustoiminnan eriyttämiseksi vakuutusyhtiöiden muusta toiminnasta, eivätkä EY:n vaatimukset muutenkaan aiheuttaneet vaikeuksia.

Edellä mainituin edellytyksin eläkevakuutusta koskevat neuvottelut saatiin päätökseen 8.6.1993 pidetyssä ministeritason neuvottelukonferenssissa. Asiallisesti sopimus oli syntynyt jo kymmenkunta päivää aikaisemmin virkamiestasolla."

--

Lainsäädäntötoimet tehtiin siis etukäteen.

Huomattakoon vielä,

että Matti Vuoria oli hävitetun kirjan kustantaja ja ...

että EU-kirjailija Antti Kuosmanen toimi Eläkevakuutusyhtiö Varman toimitusjohtajan tehtävästä eläkkeelle jäänenn Matti Vuorian alaisena ETA-neuvotteluissa.

Kun Vuoria valittiin Varman toimitusjohtajaksi, hänen EY-asioiden tuntemuksensa katsottiin olevan merkittävä valintakriteeri.

Ylivertainen sen pitänyt ollakin, koska Seppo Konttisen kirjan "Lakien synty" teksti kertoo Vuorian palkan olleen peräti 800'000 euroa vuodessa.

Konttinen ei anna Vuorialle kiitosta.
Pitäisikö kansalaisten antaa kiitosta?

Nyt on jokaisen Suomen kansalaisen aika herätä todellisuuteen, siis siihen, miten meidän eläkerahojamme käytetään.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho Vastaus kommenttiin #35

Kiitos Jorma! Tämä asia on selvitettävä perinpohjaisesti.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Se on helppo "puhallella" mitä vaan kun "herra isoherrat" on kaikki juonessa mukana. Istuvat samoissa pöydissä ja luovat verkostoja keskenään.

Finnairin sopimus on hyvä esimerkki, miten "sisäinen devalvaatio" tullaan toteuttamaan. Nyt on saatu pää auki. Suomessakin alkaa nyt AY-liikkeiden totaalialasajo sekä maanlaajuinen palkka-alekilpailu Thathcherin malliin.

Jos ei enää edes jättifirmat pärjää niin milläs sitten pienet?

Työpaikat ja eläkkeet on tuhottu jo...ja EU voi paksusti

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Kiitos Timo! Näissä asioissa on piiri pieni pyörinyt jo pitkän aikaa. Siellä on tietty sisäpiiri, joka istuu käytännössä samassa veneessä, vaikka olisivatkin eri työeläkeyhtiöissä. Siellä sitten junaillaan etuja itselle ja kavereille. Ja kaikki tehdään meidän rahoilla.

Pekka Iiskonmaki

AY -liike on itse syyllinen alasajoonsa. Ei kukaan bruttopalkalla elä.

Juha Hämäläinen

Pekka iski naulan kantaan....Olen ihmetellyt tätä brutolla elvistelyä...Järjetöntä touhua, koska veroja vastaan ei saa enää mitään ja netto tuskin rittää elämiseen.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Ay-liike kannatti aikanaan varauksetta ja ilman jäsenäänestyksiä euroasiata- Nyt euron tuoma kilpailukykymme heikennys on johtanut monien irtisanomisiin ja lomautuksiin. Teollisia työpaikkoja ei nykyhetkellä juuri synny.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Seppo Konttinen luettelee uunituoreessa kirjassa "Lakien synty" myös ammattiyhdistyspamput, jotka ovat mukana eläkevakuutusyhdistysten hallituksissa siunaamassa, miten työnantajien ja työntekijöiden maksamat eläkemaksut käytetään.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho Vastaus kommenttiin #36

Näin se on! Piiri pieni on pyörinyt tämän rahakasan sekä sen tuomien valta-asemien ja etujen jakamisessa. Nämä varat on saatava hyödyttämään tavallisia kansalaisia...

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Tarkennetaan nyt vielä: AY-liikkeen johto kannatti euroasiata, kenttä ei. siksipä siltä ei mitään kysyttykään. (niinkuin ei suomalaisilta uskallettu kysyä markasta luopumisesta, eikä isäntämaasopimuksesta, eikä tulla kysymään Nato-jäsenyydestäkään...)

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho Vastaus kommenttiin #39

Kristiina: Tämä on juuri näin. Lähestulkoon kaikki instanssit oli valjasteetu aikanaan ajamaan EU-jäsenyyttä kirkkoa myöden. Löytyykö sieltä nyt kanttia pyytää kansalaisilta anteeksi? No eipä tietenkään, vaan kirkko lisää höyryä pesään...

"Euroopan integraatio on edistänyt rauhaa ja vaurautta, tukenut sitoutumista ihmisoikeuksien ja oikeusvaltioperiaatteen toteutumiseen sekä tuonut eurooppalaiset lähemmäksi toisiaan. Euroopan integraatiossa tulisi, Jean Monet'n sanoin, olla kyse ihmisten ja kansojen yhdistämisestä. Euroopan kirkot puoltavat sekä unionin laajentumista että syventyvää yhteistyötä."

Missähän nuo alla olevan linkin takana olevat linjaukset on tehty? Kirkolliskokouksessako?
Euroopan Unionin syventyvä yhteistyö tarkoittaa mm. sitä, että eläkkeet harmonisoidaan ja päätösvaltamme eläkerahastoista siirretään jonnekkin muualle.

https://evl.fi/EVLfi.nsf/Documents/608F0CECD8BE6BF...

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #40

Seppo,

kirkko oli sidosryhmänä mukana integraationeuvottelukunnassa!

Sitaatti Antti Kuosmasen häviteystä kirjasta "Suomen tie EU:n jäseneksi" luvusta "5.3. Neuvotteluorganisaatiot", sivujen 34 ja 35 taitteesta:

"Koko hallitus oli jäsenyysneuvottelujen arjen kanssa tekemisissä vain harvoin. Poikkeus oli ratkaiseva maratonistunto, jolloin hallitus oli käytännössä jatkuvassa hälytysvalmiudessa. Hallituksen iltakoulussa oli niinkään esillä neuvotteluihin liittyviä kysymyksiä harvakseltaan.

Laajempien yhteiskunnallisten piirien informoimista varten oli lisäksi koottu integraationeuvottelukunta, jossa oli jäseninä yhteiskunnan eri alojen instituutioiden ja kansalaisjärjestöjen johtoa aina puolueista kirkkoihin asti.

Myös poliittinen oppositio oli siinä edustettuna, eikä mitä ilmeisimmin ollut osaansa tyytyväinen. Neuvottelukunnalla ei ollutkaan mitään tekemistä neuvottelutavoitteiden asettamisen tai itse neuvottelujen kanssa. Se oli sielunhoito-organisaatio. Samaa tarkoitusta palveli jonkinlaisena jäänteenä varhaisemmilta ETAakin edeltäneiltä ajoilta henkiin jäänyt niin sanottu laajennettu valmistelujaosto, jota vain ei ilmeisesti ollut hoksattu tai hennottu lakkauttaa. Siinä oli pitkälti samojen tahojen edustajia kuin varsinaisissa valmistelujaostoissakin."

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho Vastaus kommenttiin #41

Kiitos Jorma!

Tuokin Kuosmasen teksti osoittaa sen, kuinka laajalla rintamalla aikanaan EU-jäsenyyttä ajettiin. Satsaukset olivat suuria. Tiedotusvälineet olivat lähes poikkeuksetta EU-jäsenyyden kannalla ja jotkut jopa omalla kustannuksellaan mainostivat kokonaisia etusivuja.

Todellisuus EU-Suomessa ei nyt lähes 20 vuoden yhteiselon jälkeen ole mikään kehuttava. Velka- ja takausvastuista on kymmeniä miljardeja, valtionvelkaa n. 100 miljardia ja lisäksi uhattuna ovat eläkerahastojemme varat.

Tapio Vehmaskoski

Nyt minä ymmärrän miksi eläkeikää on myöhennetty ja töihin kelvottomat nykyisen eläkesäännön mukaiset ihmiset siirretään sosiaaliluukulle velkaverovaroin kustannettaviksi.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Tapio: tässä on kyseessä pääoma ja sen hallinta. Tämän pääoman hallitsija päättää miten rahat käytetään, ja yleensä sitä käytetään k.o. hallitsijapiirin ja heidän kavereidensa eduksi.

Tuolla on esitetty mielestäni tärkeä suomalaisia hyödyttävä sijoituskohde kotimaassa:
http://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1773...

Tapio Vehmaskoski

Tätä tarkoittanet:

"Tosiasiassa maassamme on paljon ihmisiä, jotka ovat oikeasti eläkekunnossa. Näitä ei kuitenkaan päästetä eläkkeelle, vaikka työnteko ei enää onnistu.

Näin eläkeyhtiöt siirtävät näiden henkilöiden elämisen rahoittamisen vastuuta valtiolle ja kunnille, jotka ovat jo nyt suurissa taloudellisissa vaikeuksissa."
-------------------------------------------------------------------------------

Sijoutuskohdeasia on toinen asia. Sitä pitää pohtia erikseen. Aikalisä.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho Vastaus kommenttiin #9
Seppo Paasikallio

Puhut täyttä asiaa. Kuten kaikki tiedämme, EU on Rothschildien pankkiirisuvun luomus. Ovat ylivoimaisesti maailman varakkain suku, joka on saavuttanut varallisuutensa ennen kaikkea hallitsemansa keskuspankkijärjestelmän avulla. Heidän luomansa järjestelmä on rakennettu jatkuvasti kasvavan valtioiden velkataakan perustalle, joka loppujen lopuksi tekisi kaikista keskuspankkijärjestelmään kuuluvista maista niin velallisia, että ne lopulta tottelevat kaikessa pankkiirien vaatimuksia.

Saadakseen valtiot velkaorjiksi pankkiirit pyrkivät saamaan kaiken mahdollisen kansojen varallisuuden omaan hallintaansa. Näihin hallittaviin asioihin kuuluvat esim. vesivarannot, maan infrastruktuurin monopolirakenteet, voimalaitoset, energiaverkot, mustan mullan alue Ukrainassa, kaasuverkot,satamat, lentokentät jne. Hallituksemme on jo tormäillyt raskaasti yksityistämällä Fortumin ja nyt Fortum jatkaa tätä omaisuutensa hävittämistä myymällä sähkoverkkonsa. Keskuspankkiireilla on aina mahdollista järjestää rahoitusta luomalla bittirahaa ja käyttämällä fraktaalipankkisysteemiään.

Eläkevarantojen haltunotto on eräs tärkeimmistä tulevista ryostokohteista. Todennäkoisesti niiden vuoro tulee, kun korot nostetaan seuraavan kuplan puhkeamisen jälkeen normaalille tasolleen. Ja kun uusien sekä vanhojen vakuudettomien lainojen korkokustannukset nousevat pilviin, niin pankkiireilla on vastaus lainojen saatavuuteen - eläkevarannot vakuudeksi. Ja se tietää niiden lopullista menetystä. Koska keskuspankkirit voivat säädellä suhdannenousuja ja -laskuja vapaasti itse määräämillään korkoaseilla, niin he voivat varmistaa vakuuksien siirtymisen haltuunsa.

Ainoa tapa estää Suomen totaalinen romahdus pankkiirien käsittelyssä on erota Eurosta mahdollisimman nopeasti. Stubb pääministerinä ja eurooppalaisena tulee kannattamaan kaikkia Euroopan rakentaja Kataisen ehdotuksia asioiden hoidosta. Eräs näistä tulee väistämättä olemaan eläkevarantojen käytto joko suoraan EUn investoinikohteisiin tai vakuutena Suomen tarvitsemille lainoille. Ei mikään ihme, että Katainen haluttiin rahankeruu komissaariksi. Tunnettuahan on hänen myotämielisyytensä ollut kaikkiin pankkiirien esittämiin toiveisiin. Alkutavoitteena kerätä 300 mrd euroa.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Aivan Seppo! Selvää on että tietyt rahapiirit haluavat kaiken vähänkin tuottavan toiminnan hallintaansa. Kun yhteiskunta romahdutetaan, niin sen jälkeen on Kreikan mallin mukaisesti kaikkea tarjolla...

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Saattaa olla että eläkevaramme on jo tuhlattu ja nyt yritetään kikkailla asian peittämiseksi! Mutta nyt viimeistään pitäisi samantien erota EU.sta ja eurosta, molemmista. Palata omaan rahaan ja keskuspankkiin, joka loisi kaiken rahan!

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Kiitos Markku! Pitäisi ottaa haltuumme omat varamme noista työeläkerahastoista, sitten sijoittaa niitä kotimaahan laajasti esim. uusituvan energian hankkeisiin ja sitten tietysti pitää läheteä pois meille epäedullisesta eurovaluutasta.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Se pitäisi tehdä pikatahtiin. Köyhä ja varaton valtio olisi vain rikkaiden sylkykuppina.
Jokohan ensi vaalien jälkeen löytyisi tarvittava enemmistö irrotusäänestyksen puolesta?
Paavo Lipponen voisi varmaankin konsultoida miten pääsemme helposti pois eurosta. Hänen johdollaanhan sinne meidät uitettiin.
Kohta on liian myöhäistä.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Kiitos Martti! Tässä ollaan kohta veitsenterällä. Haluamme menettää kansallisvarallisuutemme muiden hallittavaksi. Selvää on, että tällaisen kaappauksen jälkeen vuosikymmenten aikana kerätyt työeläkevarat eivät meitä juurikaan hyödytä.
Muistakaa tämän tukipaketit ja niiden mukana Suomellekkin tulleet valtavat laina- ja takausvastuut. Meillä on tietoa euron haittavaikutuksista jo riittävästi, siksi on tehtävä omat johtopäätökset...

Käyttäjän JonneNkki kuva
Jonne Näkki

Etlan Vesa Vihriälä ehdottaa hieman saman suuntaista parin viikon takaisen HS:n artikkelin mukaan:

http://www.hs.fi/talous/a1411629213350

"Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen (Etla) toimitusjohtaja Vesa Vihriälä ehdottaa, että työantajamaksujen pitäisi supistaa tilapäisesti Suomen teollisuuden ja palvelualojen hintakilpailukyvyn parantamiseksi."

Eli koska olemme eurossa ja emme voi vaikuttaa valuutan arvoon hintakilpailukyvyn lisäämiseksi, niin sitten tingittäisiin vaikka tulevista eläkkeistä. Tällaiset muutokset jäävät erittäin helposti pysyvyksi, eikä käsittääkseni tulevaisuuden eläkkeiden turvaaminen sallisi minkäänlaisia vähennyksiä eläkemaksuihin. Päinvastoin.

Se mitä itse ehdottaisin on se että nimelliseen brottapalkkaan ilmoitettaisiin jatkossa myös se osuus minkä työnantaja maksaa työeläkemaksua. Kaikkien bruttopalkat nousisivat sen 20-25%, mutta käteenjäävä osuus pysyisi samana eikä mikään itse asiassa muuttuisi. Paitsi tietysti se että ihmiset ymmärtäisivät paremmin paljonko palkkakulut todellisuudessa ovat.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Leikitäämpä hieman ajatusleikkiä. Nykyiset työeläkevaramme riittäisivät eläkkeiden maksamiseen 7 vuodeksi. Palkansaajat ja yritykset voisivat siis jättää tuona aikana kaikki työeläkemaksut maksamatta, sillä taas olisi suuria myönteisiä vaikutuksia yritystemme toimintaan ja työllisyyteen.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Katainen on tässä pelissä pelkkä pelinappula, joka on asetettu sopivalle paikalleen. Kataisen kautta EU:n rahapiirit pääsevät käsiksi suomalaisten eläkevarantoihin...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomen historian toinen sisällissota on pian ovella.

Tällä kerralla siihen sekaantuu useampi ulkovaltio kuin ensimmäiseen vuonna 1918. EU tulee valvomaan Suomen herrojen ja omia etujaan mistään mitään ymmärtämätöntä suomalaista vanhempaa rahvasta vastaan.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Ihme on, jos kansa ei nouse takajaloilleen tästä asiasta. Kysymyksessä on rahavallan ja kansanvallan välinen kamppailu. Rahavallan edustajat haluavat ottaa työeläkevarojen pääoman totaalisesti hallintaansa, kansalaisten on puolustauduttava tällaisia pyrkimyksiä vastaan.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Kiitos Toni! Olet hyvin kartalla.

Tuolla oma ehdotukseni eläkerahojen sijoituskäytöstä kotimaahan. Ehdotan tuossa blogissani 20 miljardin euron suuruista energiainvestointirahastoa kotimaisen uusiutuvan energian hankkeisiin. Tällä olisi vaihtotaseeseen ja työllisyyteen sekä sitä kautta koko kansantalouteen merkittävä vaikutus.

http://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1774...

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Lainaan tähän Santeri Alkion viisasta tekstiä n. 100 vuoden takaa, jolloin menossa oli myös itsenäisyystaistelu:

" Jos kansa vallankaappauksen tapahtuessa epäröi, ei varmasti tiedä mitä tahtoo ja tekee, joutuu se sangen helposti siihen tilaan että se epäröidessään, heikolla hetkellä antaa myöten vallankaappaukselle. Ensimmäinen myönnytys vie helposti toiseen. Epäröivä pelkuruus johtaa siihen, että menetetään asema toisensa jälkeen uhriksi vallankaappaajille. Kunnes valloitus on ”laillisessa järjestyksessä” kulkenut yli maan, jolloin kansa itse on luopunut historian vakaannuttamista perustuslaillisista oikeuksistaan.

Kenen asiaksi jää taistella maan perustuslakien puolesta tällaisessa asemassa kuin Suomella on?

- Kansan

Kansan kokonaisuudessaan siksi, että jos tämä tehtävä jää virkamiesten ja eduskunnan tehtäväksi yksin ja kansa seisoo vain arvostelijana, taistelu käy varsin heikoksi."

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Kiitos Jorma itsellesi siitä hyvästä pitkäaikaisesta työstä, jota olet tehnyt.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Tässä lainausta Olli Pusan "Renkien valta" nettikirjan viimeiseltä sivulta:

"15.4 Eläkejärjestelmä valtion valvontaan

Välttämätön ehto muutokselle on, että työeläkejärjestelmään pesiytynyt valtakeskus pilkotaan. Se edellyttää lainsäädännöllisiä muutoksia työeläkejärjestelmän asemaan. Periaatteessa valtion roolista järjestelmän ohjauksessa on kaksi eri näkökulmaa.

Suurin osa muutosta haluavista pyrkii siihen, että työeläkejärjestelmästä tehdään yksi valtiollinen laitos, jonkinlainen työeläkekela. Sekin olisi parempi kuin nykyinen ilman kontrollia oleva oligopoli. Tuo valtiollinen toimijakaan ei olisi ongelmaton. Pitäisi ratkaista, kuinka sen valvonta ja ohjaus järjestettäisiin. Se
olisi Suomen mitassa epäterveen suuri pääomakeskittymä ja siitä tulisi helposti valtio valtiossa, jota olisi äärimmäisen vaikea valvoa. Tavoitteenahan täytyisi olla saada liian suuri yhteiskunnallinen vallankäyttö pois työeläkeyhtiöistä, joihin se ei kuulu.

Toinen vaihtoehto olisi pakottaa järjestelmä aidosti hajautetuksi lainsäädännöllisillä toimenpiteillä. Järjestelmä pitäisi pakottaa hajaantumaan niin moniksi eläkerahastoiksi, että mikään niistä ei ala esiintyä yhteiskunnan johtavana voimana. Toisaalta iso joukko irrallisia eläkerahastoja loisi maahan aidot pääomamarkkinat, joissa kilpailtaisiin hyvistä sijoituksista. Kun niiden pelisäännöt mietittäisiin huolella, näennäinen kilpailu poistuisi ja kilpailu suuntautuisi järjestelmää eteenpäin vievään toimintaan. Silloin
järjestelmän kulut eivät muodostuisi sen suuremmiksi kuin työeläkekelassakaan."

http://www.pusa.fi/

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Eläkejohtajan huolta nykykehityksestä:

"Telan Siimes: Työeläkkeistä tulee päättää kansallisesti myös tulevaisuudessa.

Työeläkevakuuttajat Telan toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes on huolissaan EU:n talouskoordinaation leviämisestä yhä vahvemmin myös sosiaaliturvan alueelle. Eläketurvasta ja muusta sosiaalipolitiikasta on Euroopan unionissa tähän saakka päätetty pääosin jäsenvaltioissa.

Siimes huomauttaa, että samalla sosiaalipolitiikkaa halutaan nivoa aiempaa tiiviimmin myös talous- ja rahaliiton uudistamiseen ja vakauttamiseen.

– Eläketurvaa koskeva päätöksenteko täytyy pitää kansallisissa käsissä, hän painotti perjantaina Helsingissä Telan seminaarissa, jossa käsiteltiin sosiaalipolitiikan muutosta syventyvässä talous- ja rahaliitossa."

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/310883...

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Seppo Konttinen kertoo hyväveli-järjestön mukana toimivasta hyväsisko-järjestöstä, johon Suvi-Anne Siimes kuuluu.

Piiri pieni pyörii ja palkitseminen toimii.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Kiitos Jorma! Asia on juuri näin.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

EU-komissio patistaa Suomea eläkeiän nostoon!

Niinpä tietysti. Tällä taataan se, että rahastoihin ei tarvi koskea, vaan ne säilyvät sen tulevia hallitsijoita varten mahdollisimman suurina.

http://www.etk.fi/fi/service/etusivu/304/arkisto?c...

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Niin ja rahat säästyvät, koska monet eläkeikäänsä odottavat ehtivät kuolemaan ennen eläkkeelle pääsemistään.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Eläkerahastojen tuotto pitäisi käyttää eläkeläisten hyväksi. Yksi merkittävä tekijä yritystemme toiminnan helpottamiseksi, olisi tässä tilanteessa työeläkemaksujen pienentäminen määräajaksi, joka parantaisi myös kilpailukykyämme. Moni yritys joutuu sulkemaan ovensa, kun työllistämiskustannukset ovat liian korkeat.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Tuolla mielenkiintoinen blogiavaus eläkeasiasta. Kannattaa katsoa myös keskusteluketjua:
http://juhanikhr.puheenvuoro.uusisuomi.fi/176864-e...

Toimituksen poiminnat