Peruskysymyksiä

Ajankohtainen Kakkonen nyt (23.9) klo 21. Oikeudenkäynti Seppo Hauta-aho vs. PS

Taustaa

Lokakuussa 2011 Perussuomalaiset rp:n hallitus päätti myöntää 1,5-2 miljoonan euron lainan (toimistohuoneiston ostamiseksi) Perussuomalaisten Tukisäätiölle. Samassa kokouksessa puolue päätti varata toimistohuoneiston remontointiin 0,7-1 miljoonaa euroa.

Perussuomalaisten tukisäätiö ei ole nimestään huolimatta puolueen hallinnoima säätiö, vaan puolueen ulkopuolinen viiden yksityishenkilön hallinnoima säätiö. Kyseisellä säätiöjärjestelyllä siirretään puoluetukivaroja yksityisoikeudellisen säätiön omaisuudeksi, jonka hallituksessa mm. Timo Soini ja Raimo Vistbacka istuvat.

Lähestyin puoluehallitusta ensimmäisen kerran tästä asiasta 1.9.2012 ja toin esille epäkohdat, jotka säätiöjärjestelyyn liittyvät. Useat lähestymiskerrat eivät tuottaneet tulosta. Esiinnyin Ajankohtaisessa kakkosessa asiassa 6.11.2012 ja jo siellä tuotiin esille, että säätiöjärjestelyasia pyritään saamaan puoluekokouksen käsiteltäväksi.

Yritin saada säätiöjärjestelyasian puoluekokouksen käsiteltäväksi

Yritin siis saada Perussuomalaisten puoluekokouksessa jäsenistön päätettäväksi säätiöjärjestelyasian. Tämä ei kuitenkaan onnistunut. Ensimmäisenä päivänä puheenvuoroni ja päätösehdotustani tukeva kannatuspuheenvuoro evättiin. Samoin evättiin myös kahdelta muulta henkilöltä puheenvuoron käyttäminen. Olisin tehnyt päätösehdotuksen puoluekokoukselle, jos olisin puheenvuoron saanut, että puoluekokous päättää ottaa käsittelylistalle uuden kohdan, jossa käsitellään puoluehallitukselle lähetetyt aloitteet. Niitä olivat ainakin säätiöjärjestelyä koskeva aloite, Perussuomalaisten eurokantaa koskeva aloite ja nuorten tekemä puolueen rahanjakoa koskeva aloite.

Puoluekokouksessa ei kokouksen puheenjohtajalla, eikä myöskään puoluekokouksella itsellään ole valtuuksia eikä oikeuksia estää jäsenen puheenvuoron käyttämistä - näin nyt kuitenkin tapahtui. Blogitekstin alla on linkki videoon, josta voi käydä omin silmin katsomassa mitä tapahtui.

Puoluekokouksen toinen päivä

Koska en saanut kokouksen ensimmäisenä päivänä puheenvuoroa, niin hain toisena puoluekokouspäivänä puheenvuoroa kohtaan nro 20, "muut päätöstä vaativat asiat". Kun ollaan puoluekokouksessa, niin tuo päätös tarkoittaa tietenkin puoluekokouksen päätöstä.

Esitin säätiöaloitteeni, johon sisältyi päätösehdotus: "puoluekokous päättää, että puoluehallitus velvoitetaan ryhtymään pikaisesti käytännön toimenpiteisiin puoluekokousdemokratian mukaisen säätiöjärjestelyn, jossa puoluevaltuusto valitsee joka vuosi Perussuomalaisten tukisäätiöön kuusi hallituksen jäsentä..."

Aimo Remes kannatti päätösedotustani, joten siitä tuli varsinainen päätösehdotus. 

Koukousta johti tuolla hetkellä Timo Soini, joka päätti ilman keskustelun avausta omalla päätöksellään, että aloite viedään puoluehallituksen käsiteltäväksi ja kopautti nuijan pöytään - tämä ilman puoluekokouksen velvoittavaa päätöstä. Tässä kohtaa on tärkeä huomata, että yhdistyslain mukaan Timo Soini on esteellinen käsittelemään asiaa, koska hän istuu Perussuomalaisten Tukisäätiön hallituksessa. Yhdistyslain mukaan esteellinen henkilö ei voi osallistua asian käsittelyyn eikä tehdä päätösehdotuksia asiassa, jossa hänen henkilökohtainen etunsa saattaa olla ristiriidassa yhdistyksen edun kanssa. Tässä asiassa asia on juuri näin. Hallituksen jäsenen on oltava siksi erittäin varovainen. 

Seuraavan linkin takana on video, josta voi omin silmin katsella ja omin korvin kuunnella ensimmäisen puoluekokouspäivän tapahtumia. Hakiko allekirjoittanut puheenvuoroa vai eikö hakenut?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (65 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kyllä pitää sanoa, että haparoivaa toimintaa perussuomalaisilta puoluekokous oli kuin hollitupa ja Pirkko Mattila yritti pitää kiinni siitä mitä oli takahuoneessa sovittu. On noloa päättää puheenjohtajana ilman keskustelua asioita.

En yhtään ihmettele, miten puolueesta lempataan väkeä ulos kuin yökerhosta. Kaikki sympatiani avaajalle Seppo Hauta-aholle.

Anne Lindell

Juuri näin, Ari, videossa kokouksen pj. Mattila nujii vain esityslistan asiat läpi ilman minkäälaista keskustelua. Puheenvuoroja pyydettiin, mutta ne evättiin ... näin omin silmin. Olen itsekin ollut puheejohtajana, enkä kuuna päivänä olis uskaltanut nuijia tuolla lailla kokouksen esityslistaa läpi ... törkeätä ... pöyristyttävää!!! Onko näin, että tämä tällainen on "maan tapa" persuissa?... Jos näin on, niin sanon teille kaikille PS-puolueen rivijäsenille, jotta pankaa jo ihmeessä edes vähän hanttiin. Te olette täysin alistettuja, nujerrettuja lanpahankikkejä, kuten Vetelissä pruukathan sanua ... tai "fisilortteja" kuten täällä hurriklaanilaueella "brukar vi säga". ...Tsiisus! ... Kandi tehdä jotain ja äkkiä!

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Kiitos Anne! Jos puolue toimii jäsenen laillisia oikeuksia vastaan, niin ennuste siitä, että puolue puolustaisi kansalaisten oikeuksia, ei ole korkealla.

Tähän on tehtävä muutos, olenkin saanut perussuomalaisten jäseniltä runsaasti kannustusta eri puolilta Suomea.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Kiitos Ari! Ko. kokouksessa ei toimittu alkeellistenkaan kokoussääntöjen mukaan, lisäksi jäsenistön laillisia oikeuksia poljettiin. Mikäli puolue on tällaisessa tilassa, niin ei se pysty kansalaisten oikeuksiakaan ajamaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Aimo Remes kannatti päätösedotustani, joten siitä tuli varsinainen päätösehdotus.

Mutta onko Remes nyt sitten erotettu samasta syystä, vai eri syystä?

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Aimo on joutunut puoluejohdon hampaisiin siksi, että uskaltaa tuoda puolueessa esiintyvät epäkohdat esille.

Kysymys kuuluu: -miksi ei voitaisi toimia oikein, niinkuin säännöt ja laki edelltyttävät?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen
Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Seppo: Pietuista en tiedä, mutta sinunkin kannattaa avata kritiikittömät silmäsi puoluejohdon kyseenalaisille toimenpiteille.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Lausunnot on sen verran ristiriitaisia että joku valehtelee, se kai on ajankohtaisen kakkosen jälkeen kaikille selvää.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Mattila kertoo, ettei ole ollut tekemisissä minun kanssani, no videolta voi nähdä kuinka tarjoan hänelle puheenvuorolappua. Muisti on olevinaan hyvä joissain asioissa, mutta taas pätkii joissakin asioissa.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Jos väitetään, että allekirjoittanut ei ole millään tavalla ilmaissut haluavansa käyttää puheenvuoroa, niin se on kyllä aika paksua... Kannattaa tarkistaa asia videolta.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Mielenkiintoista että perussuomalaisista oikeastaan monikaan ei näe Soinin ja puoluejohdon toiminnassa mitään arvostelemista. Soinin takki on kääntynyt sitä notkeammin mitä lähempänä ministerin pesti kajastaa. Välikysymyksiä perussuomalaiset tehtailevat kernaasti, joskin eduskunta-aloitteiden puolella ts. siinä toimenpiteessä jolla oppositio voi todella vaikuttaa päätösten sisältöön, on perussuomalaisilla ollut paljon hiljaisempaa. Julkisuus on tärkeämpää kuin politiikan sisältö saati se, että yrittäisivät oikeasti muuttaa asioita. Soini ja Slunga-Poutsalo arvostelivat myös Suomen osinkoverotusta, mutta hiljaistapa on lehtipihinän jälkeen ollut sen muuttamisen suhteen. Taisi Soinin lääkärivaimon kaverit ja palaute yrittäjänä toimivilta äänestäjiltä tukkia turvat puoluejohtoa myöten, että rahaa ja ääniä ei keväällä tipu jos menette ronkkimaan. Siinä sitä suoraselkäisyyttä ja uudistushenkeä.

Saarakkalakin taisi joutua hieman sivuraiteelle sen jälkeen kun arvosteli presidentinvaalikampanjaa Soinin, Jusulan ja parin heidän kaverinsa showksi jossa kenttäväkeä ei päästetty kampanjaa toteuttamaan, syistä jotka ovat osin epäselviä vieläkin.

Vennamo saattaisi olla hyvinkin pettynyt tuollaiseen linjattomaan venkoiluun mitä Soini edustaa. Ainakaan minun on vaikea kuvitella että hän olisi erityisen ylpeä kasvatistaan joka mesoo irtopisteitä asioista joille ei meinaa edes tehdä mitään. On toki ihmisiä jotka eivät asiaa ajattele ja ovat Soinin ja perussuomalaisten suhteen kyvyttömiä minkäänlaiseen kritiikkiin, Soini on toki juuri heitä pyrkinytkin keräämään ympärilleen. Kädetön, vallanahne opportunisti tarvitsee voimakkaan lähipiirin joka palvoo häntä sokeasti, eikä kyseenalaista häntä koskaan.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

pistetäänpäs tännekin tämä sietokilpailu-kysymys:

"miksi perussuomalaisten puoluekokousta ei voida järjestää joulukuussa?"

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Jäsenistön pitää ottaa valta itselleen puolueessa, sille se kuuluu. Sama koskee suomalaisia, heille kuuluu valta maassamme. Itse sietäisin hyvin puoluekokouksen joulukuulla...

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Ilkka Partanen, tunnusta nyt. Sinut on vaihdettu. eikö niin? Tai, sama sen nyt niin väliä, pidän tästä uudesta mallista enemmän.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Ns. populistisena puolueena PS on herkkä kannatuksen vaihtelulle. Puolueen kannatus voi nousta nopeasti, mutta kannatus voi myös romahtaa, jos äänestäjät pettyvät puolueen linjauksiin.

Nyt linjaukset ovat monessa asiassa epäselviä, niitä pitäisi sekä tarkentaa, että tiukentaa.

Anne Lindell

Tässä linkkejä aiemmin tätä samaa ja erittäin tulenarkaa aihetta koskeviin kirjoituksiini:

PS puoluekokouksesta pelkkä läpihuutojuttu v. 2103.

Miksi? Tässä kirjoituksessani oli kyseessä juuri tuo sama puoluekokous, jossa oli Seppo-Hauta-ahoa kodeltiin perin tylysti ja puolueen omien ohjesääntöjen vastaisesti. http://annelindell.blogspot.fi/2013/07/ps-puolueko...

Jytky, perussuomalaisten säätiösotkut

”Jytkystä, sotku, sotkusta mätky, mätkystä sätky”: lue artikkelini tästä. Sillä tämän vuoksi voipi olla, että vastavoimia ”liian hyvälle miehelle” löytyy persuista. http://annelindell.blogspot.fi/2012/11/jytkysta-so...

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Kiitos Anne! Puolueessa tarvitaan sisäinen ryhtiliike, jotta kähminnästä ja sisäisestä hyvävelisysteemistä päästään eroon.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Tuolta voi katsella Ajankohtaisen Kakkosen ohjelman Yle Areenasta, alkaen n. 1 min. 15 sek kohdalta Perussuomalaisia koskettava asia.

http://areena.yle.fi/tv/2160167/#/play

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Pikku neuvo, vaikka en yleensä mainosta mitään:
Osta Zen,voin neuvon kyllä minkä. Maksanee satasen. Sillä nauhoitin kaikki keskusteluni kotonani - kun todistajat olivat käymässä, (sittemmin todistajiksi oikeudenkäyntiini kutsutut), jotka mm. näyttävät toteen, että todistaja teki väärän valan oikeudessa.
Se nauhoittaa varsin tyydyttävästi vielä kymmenen metrin päästä.
Sellaisella vempaimella kannattaa nauhoittaa kaikki viranomaisten kanssa käydyt keskustelut - ja varsinkin puoluekokoukset.

Henry

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Työmies" Putkonen ainakin on (ulkopuolisen silmin) muodostumassa puolueelle taakaksi. Videotallenteessa hän kuljeskelee korokkeella kuin paraskin portsari, ja on vieläpä väittänyt olleensa pitämässä järjestystä! Kenen valtuuttamana?

Missä mahtavat tällä hetkellä olla lipukkeet, joilla puheenvuoroja pyydettiin? Tuskin niitä ainakaan puolueen arkistosta löytyy, jos intressi Hauta-ahon vaientamiseksi on niin vahva kuin nyt näyttää.

"... säätiöjärjestelyllä siirretään puoluetukivaroja yksityisoikeudellisen säätiön omaisuudeksi..." - Kuka nyt on seteliselkärankainen? Mitä vastaa Veikko Vennamon poliittinen opetuslapsi Timo Soini?

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Putkonen suorittaa puolueessa "likaisen" työn. Ilmeisesti hän oli virallisesti järjestyksenpidossa tuossa kokouksessa, mutta järjestyksenpito ei voi olla sellaista, että jäsenten laillisia oikeuksia loukataan.

Anne Lindell

Toivottavasti nämä PS-puolueen säätiön rahasotkut selvitetään ennen tulevia vaaleja, jotta puolue saa pedata paikkansa tulevaan hallitukseen. Tällaiset salaperäiset rahojensiirtokiemurat pitää ehdottomasti selvittää ja hyvissä ajoin jo ennen vaaleja, vaikka aivan liki niitä jo ollaankin.

Ja voipi käydä niinkin, että persujen johtoporras pitää laittaa uusiksi, jos tarve niin vaatii, sillä silloin Perussuomalaisilla on puhtoisena ja rehellisenä puolueena mahdollisuutta mega jytkyyn. Ilman selvitystä persuille tulee mahalasku - eli jytkystä mätky.

Mielestäni säätiön varat tulee laittaa rehellisesti jakoon puolueen ehdokkaiden sekä tulevien eduskuntavaalien eteen, eli juuri siihen tarkoitukseen kuin ne on alunperin tarkoitettukin.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Tämä säätiöpaketti kokonaisuudessaan pitäisi avata jäsenistölle. Mitä on tehty ja miksi sekä kenen toimesta. Kenen parhaaksi tukisäätiö toimii, ei ainakaan puolueen.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Tuosta selvittämisestä ei voi olla kuin samaa mieltä. Ja nyt niiden perussuomalaisten, jotka haluavat tosiaan olla Suomen ja demokratian asialla, on todella pidettävä puolensa. Tälläisenä puolueen lento jää kyllä kananlentoakin lyhyemmäksi. Valitettavinta on, että puolueessa on paljon myös niitä, jotka Soinin ihannointi on saanut sokeaksi sille, mikä on oikeasti puolueen ja enenkaikkea suomalaisten etu. Nytkin näyttää tärkeinpänä tavoitteena olevan tämän jutun lakaiseminen maton alle täydellisellä vaikenemisella ja suoranaisella sensuurilla. Perussuomalaisten fb-ryhmästä on poistettu jo ainakin toinen postaus tätä juttua koskien. Kun sen sijaan olisi nimenomaan hyvin tärkeää puolueen kenttäväen käydä tätä keskustelua keskenään omassa ryhmässään. Suljetun ryhmän (johon eivät pääse kuin puolueen jäsenet) tapahtumistahan en tietenkään voi tietää. Toivottvasti edes siellä sallitaan keskustelu.

Anne Lindell

Kristiina, juuri näin, ... täysin aiheellinen kritiikki vaiennetaan PS-puolueessa nimittämällä julkisesti krittikkiä esittäneet oman pesän likaajiksi, hankaliksi äykkäröijiksi ja puolueen johdon mustamaalaajiksi .... tai miksi lie, ja viimeinen keino on erottaa heidät puolueesta, jollei kritiikkiä ja vastauksia vaatinutta henkilöä muuten saada vaiennettua ja alistettua puoluekurin ja johdon vallan alle.

Eihän se näin mene! Tuollainen on perikadon ensiaste.

Miettikää vain muitakin puolueita; esim. ent. SMP:tä ja nykisiä puolueita. Krittiiköttömyys puolueen sisällä on tuhoisaa puolueelle; kritiikittömyyden vaatiminen ja kaikenlaisen ja aiheellisenkin kritiikin estäminen on kuin kauan käynyt simapullo, jota ravistellaan, mutta korkkia ei avata ... lopulta se räjähtää.

Näin käy persuille ... ja muillekin puolueille, jotka ovat sisäänpäinlämpiviä ja tulleet "lumisokeiksi" omille virheilleen ja virheajatteluilleen: esim. RKP, KD, PS, SDP, Kokoomus, Keskusta, Vihreät, Vasemmisto jne jne ... Jok´ ikisessä esuskuntapuolueessamme on jotain parannettavaa puolueen sisällä. Näin on marjat. Toisilla enemmän täysin omituista ja pieleenmennyttä ajattelua ja toisilla vähemmän, ja eräät puolueet ovat täysin turhakkeita ja aikansa eläneitä fossiileja (etunenässä RKP).

Toni Seppänen
Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Tämä ps-tukisäätiöjärjestely halveksii demokratiaa. Puolueen varat siirretään kyseenalaisin menetelmin säätiön omaisuudeksi, jonka jälkeen jäsenistöllä ei ole enää mahdollisuutta päättää niiden käytöstä.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Kysymys on oikeudellisesta kysymyksestä ja lisäksi myös poliittisesta - mitä sallimme ja mitä emme?

Tuo ps-ryhmästä poistaminen kuvaa sitä, että puolueessa tehdään tekoja, joita pitää sensuroida. Onneksi on sitten julkiset areenat käytettävissä.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Olisi hyvä jos jo koulussa opetettaisiin ryhmässä toimimista! Maassamme vallitseva kiusaamisen oppiminen alkaa jo päiväkodissa ja jatkuu aina aikuisikään asti.
Nuorisojärjestöissä ( joita tietyillä puolueilla on ollut jo kymmeniä vuosia) ja urheiluseuroissa opetellaan yhdessä toimimista sekä yhteen hiileen puhaltamista.

Anne Lindell

Ainita, olihan tuo todella ruusuista, mutta totuushan on toisenlainen, usein ent. koulukiusaajista tulee isona koko kansan kiusaajia, kuten meitin El Stubbidosta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos koulussa opetettaisiin ryhmässä toimimista niin kaikille kehittyisi valmius huomata kun valtaa juntataan ja kähmitään ja niin edelleen. Mikrotaso heijastelee aina makrotasoa, jos jossain porukassa esiintyy sellaista että yksi jätetään ulkopuolelle kahvihuoneessa niin systeemi on täynnä sellaista.
Meiltä puuttuu se puhumisen kulttuuri missä mikrotasolla nostetaan esiin huono, toiset ohittava käytös. Se että jossain (varmasti monessa) puolueessa ohitetaan joku puheenvuoroa pyytävä tapahtuu helpommin jos toisen ohittamista pidetään hyväksyttävänä alistamiskeinona myös mikrotasolla.

Toni Seppänen

Minä olen juuri sellainen jonka pitäisi olla mielestänne huolissani, en ole pätkääkään.

Ainoa asia mitä haluan puolueen parantavan on otteen koventaminen Suomen ja suomalaisten asian ajamisessa.

Tässä hieman mutusteltavaa asiasta.

http://kariilkkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/143643...

Olikos Hauta-aho aiemmin keskustan vai kokoomuksen jäsen? Olenko väärässä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sinä et tietystikkään ole huolissasi koska kommunikoit toistamalla samaoja repliikkejä kaikissa ketjuissa. Sitä kutsutaa späämäämiseksi ja se ei edistä keskustelua.

Toni Seppänen

Sittenhän meillä on sama määrä levyjä pyörityksessä.
Kaksi samanlaista ketjua ansaitsee samanlaiset kommentit.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #32

Eihän Kristiinan ja Sepon avaukset ole samanlaisia, ollenkaan. Kuten ei niissä kehkeytyneet keskustelutkaan. Epäherkkyys on valinta.

Toni Seppänen Vastaus kommenttiin #34
Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #35

Ei euro eroa. Ei eu eroa. Siinä sitä on isoa linjaa kenttäväelle.

Toni Seppänen Vastaus kommenttiin #36

Paskapuhetta, siinä on sinun linjasi. Perussuomalaiset eivät ole linjanneet moista. Onko I P U ?

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #37

Ottaako koville.

Itsenäisyyspuolue tavoite ohjelma

1. Erotaan EU:sta ja eurosta, sillä Suomi pärjää paremmin itsenäisenä maana EU:n ulkopuolella

Haastan sinut. Osoita minulle teksti jossa puolueen johto on YKSISELITTEISESTI vaatinut Suomen eu ja euro eroa.

Toni Seppänen Vastaus kommenttiin #38

Heti kun todistat ensin heittämäsi väitteen.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho Vastaus kommenttiin #35

Tonin mielestä pienissä asioissa voidaan kähmiä ja sitten luotetaan siihen, että isoissa asioissa ei kähmitä. Herää todellisuuteen Toni!

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Toni: en ole ollut kummankaan mainitsemasi puolueen jäsen. Olin aikanaan Vapaan Suomen Liiton (nyk. Itsenäisyyspuolue), lopetin siellä 2002, olin muutaman kuukauden KD:ssä, enkä kokenut sitäkään omakseni vaan liityin Perussuomalaisiin v. 2003 tai 2004.

Poliittisesti aktivoiduin ensimmäisen kerran v. 1993 osallistumalla Keijo Korhosen presidentinvaalikampanjointiin, hänet asetti ehdokkaaksi kansanliike nimeltään Suomen Kansan Itsenäisyysrintama. Korhonen oli tuolloin Keskustapuolueen jäsen, ja vastusti jyrkästi Suomen liittämistä Euroopan Unioniin sekä edusti turvallisuuspolitiikassa Paasikiven-Kekkosen linjaa. Olisin toivonut, että hänestä olisi tuossa tilanteessa tullut Tasavallan presidentti, ääniosuudeksi jäi 5,8%, Ahtisaari valittiin ja se oli tiestysti Suomen menoa se...

Nykyisin olen mm. Perussuomalaisten kunnanvaltuutettu Janakkalassa (ps-listan ääniharavana), kunnanhallituksen 2.vpj, maakuntavaltuuston jäsen ja Janakkalan PS valtuustoryhmän pj.

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

Vai ei ole Pirkko Mattila ollut tekemisissä tuon puheenvuorosihteerin kanssa! Lukisi nyt Pirkko uudestaan mitä rikoslaissa sanotaan perättömien lausuntojen antamisesta tuomioistuimelle. Luottamukseni niin Mattilaa, Soinia kuten Vistbackaa kohtaan on menetetty.
Oliko syynä minunkin erottamiseen ja savustamiseen puolueesta ns hyvä veli verkostojen arvostelu?

Tapio Vehmaskoski

Olipa harvinaisen sekava kokous. Kokouksen puheenjohtajan tulisi hallita kokousta ja pitää "sukset" suorassa. Mikä ihmeen sekoilu kävi koko ajan. Puheenvuoron pyytäneille tulee antaa puheenvuoro.

"Ei hyvältä näytä....kirjoitti Maakansa ja jatkoi...."

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Niinkuin videolta voi todeta, niin härdelli oli aikamoista, vaikka virallinen kokoustilanne oli jo päällä. Voisiko tästä oppia jotain?

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Juu - ei tuollaista ja johtajuus hukassa,eikä edes puheenvuoroja että poukkoulua kameran edessä,jossa johti eräs ... niin kuka - ei kyllä näin voi olla tulevaisuudessa - liian "sisäsiittoista kyräilyä",josta puuttui se eli : tärkein !

Näin ei voida menetellä jo pelkästään uskottavuudenkin vuoksi ; mikä todellisuus mätti vaiko boikottia jostain ... toivottavasti : Ei jatkossa enään tälläistä !

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Kyseessä oleva säätiöjärjestely muistuttaa poliittista korruptiota. Poliittinen korruptio on poliittisen vallan väärinkäyttöä henkilökohtaiseen hyödyn saavuttamiseksi. Tällä järjestelyllä, jonka valmistelu aloitettiin pian jytkyn jälkeen, siirretään verovaroista peräisin olevia puoluetukivaroja yksityisoikeudellisen säätiön omaisuudeksi. Tämän säätiön hallituksessa istuvat mm. Timo Soini ja Raimo Vistbacka, kyseessä on puolueen varojen kaappaus jäsenien hallinnasta omaan valtapiiriin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mikä ihmeen taustapiru tämä Vistbacka oikein on. Meille taviksille puolueen ulkopuolisille hän on jäänyt vain ohikiitäväksi nimeksi.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Itse äänestin Raimoa, niin kauan kunnes lopetti ehdokkaana olonsa.

Eikä kaduta pätkääkään.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Poistan, syynä jonninjoutavuus.

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

Melkoista on Pirkko Mattilan säheltäminen puheenjohtajana. Aivan kuin lakia ja jäsentenoikeuksia ei olisi olemassakaan. Melkoista ryöstöviljelyä. Kun seuraava Perussuomalaisten Puoluekokous kokoontuu, puheenjohtajiksi olisi syytä valita juristeja, kuten usein tapahtuu esim pörssiyhtiöiden yhtiökokouksissa. Että olis edes jotain tolkkua touhuissa, tuollaiselle säheltämiselle nauraa jo Kuopion vossikkahevosetkin. Olen minäkin ollut puheenjohtajana mm piirijärjestön kokouksissa, ja ensimmäinen lähtökohta on että puolueen sääntöjä ja yhdistyslakia noudatetaan. Mutta eihän yhdistyslaki koske kaikkia puolueita ei ainakaan juvan perussuomalaisia, minutkin heitettiin ulos hallituksen kokouksesta, joka oli kutsuttu kokoon sääntöjen vastaisesti. Allekirjoittaneelle joka oli silloin paikallisyhdistyksen jäsen ja hallituksen jäsen ei kokouskutsua tullut. Olen pyytänyt pöytäkirjan kopiota sen selvittämiseksi, että miten asia ja kokouskutsu on sinne merkitty ja onko merkitty totuudenvastaisesti. Kohta kaksi vuotta on pyynnöstä kulunut, mutta kokouksen sihteeri nykyinen kunnanvaltuutettu Johanna Huisko ei ole kopiota toimittanut. Pyynnöstäni laitoin sähköposti kopion myös Juvan poliisilaitokselle.

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

Kiitos Aimo terävistä huomioista. Kannattaa ostaa muutama Aspo Oy n osake ja tulla ihmettelemään kuinka firman ulkopuolelta kutsuttu juristi johtaa yhtiökokousta. Samoin pääjohtaja Aki Ojasen rautainen esiintyminen ja asiallinen suhtautuminen osakkeenomistajiin, ja määrätietoinen toiminta tuo tilaisuuden tutustua kuinka lisäarvoa tehdään. Jos perussuomalaiset ei vaihda kiireesti johtoa ja linjaansa ensi eduskuntavaaleissa on edessä totaalinen mahalasku. Kepun ja demarien liikkuvat äänestäjät palaavat takaisin ja eu myönteisiä taas naurattaa, kuinka kansaa vedettiin nenästä Soinin johdolla.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Kiitos Jaakko! Perussuomalaisten kokoisen puolueen, varsinkin sen johdon pitäisi toimia hyvin ammattimaisesti. Tuo kokouksen alku meni lähinnä viihteen puolelle... Samoin kunnallisvaalien organisointi epäonnistui pahasti - eipä ihme, kun kenttään ja sen toimintaan ei haluta satsata.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Perussuomalaiset=kenttäkyyniset. Perussuomalainen kenttäväki=höynäytettävää vaalikarjaa.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Valitettavasti osa ps-jäsenistä hyväksyy johtoklikin toiminnan, on se sitten joissain asioissa oikeaa tai väärää...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jonkin aikaa kenties mutta ei sillä pitkälle pötkitä että puheet eivät vastaa tekoja.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho Vastaus kommenttiin #81

Populismiin perustuva puolue on herkkä suurille kannatuksenvaihteluille. Jos äänestäjät pettyvät, niin ne kaikkoavat muualle tai eivät äänestä.

Omissa periaatteissa pysyminen, myös puolueen sisäisessä toiminnassa, on ehdoton edellytys jotta voisi menestyä.

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

Jos armoitettu koomikko Spede , Pertti Pasanen eläisi, niin vinkkaisin hänelle, että teeppä varttitunnin sketsi Perussuomalaisten puoluekokouksen "laillisuuksista" . Roolijako vois olla vaikka , että Simo Salminen esittäis Soinia, Vesku Loiri Putkosta ja Spede itse jotain juristia! Niin ja ainahan hyvässä viihteessä tarvitaan muutamia kevytkenkäisiä naisia, eikä niidenkään etsiminen suurta vaivaa tuottaisi! Onhan niitä rohkeita BB talo ohjelmiakin!
Sais puoli kansaa hekotella poliitikkojen johtamistaidoilla!

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Aivan Jaakko: piti pohtia sitä että onko kyseessä politiikka ja uutiset gategoria vai viihde :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Perussuomalaiset menettää juuri sympaattisia jäseniään ja jäljelle jäävät kovaksi keitetyt. http://ronjaant.puheenvuoro.uusisuomi.fi/176830-mo...

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Kiitos Pirjo linkistä"

Tuossa yksi lainaus sieltä: "Kauhean kauheaa ei olisi, jos ”persut” nyt kaikessa hiljaisuudessa peruisi kaikki hölmöilynsä. Erottaisi todella ne, jotka sääntöjen mukaan tulisikin erottaa, ja pyytäisi anteeksi niiltä, jotka erotettiin siksi, että vaativat sääntöjen noudattamista."

Toimituksen poiminnat